Gian Luca kviečia pasigaminti labiau lietuvišką nei itališką patiekalą – sluoksniuotos tešlos krepšelius su miško grybais, o A. Gadžijevas kaip įprasta siūlo desertą – sluoksniuotos tešlos juosteles su plikytu kremu. Šiuos patiekalus šefai ruošė TV3 televizijos laidoje „Gardu Gardu“.

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais

Reikės:

  • 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 200 g šalto rūkymo šoninės
  • 200 g miško grybų
  • 1 svogūno
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • balzaminio acto
  • 1 kiaušinio trynio

Gaminimas:

  1. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinti kubeliais supjaustytą šoninę.
  2. Tada suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepti, kol jie suminkštės.
  3. Užpilti šlakelį balzaminio acto ir gerai išmaišyti.
  4. Po to sudėti turimus nuvalytus ir susmulkintus grybus ir keletą minučių pakepinti maišant ant didelės ugnies.
  5. Iš sluoksniuotos tešlos suformuoti kepimo indeliuose krepšelius ir į juos išdalinti grybų įdarą. Sandariai uždengti su tešla krepšelių viršų ir patepti plaktu kiaušinio tryniu.
  6. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu

Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu

Juostelėms reikės:

  • 250 g mielinės sluoksniuotos tešlos
  • kiaušinio
  • cukraus

Plikytam kremui:

  • 40 g pieno
  • 1 a. š. vanilinės cukraus pudros
  • 40 g kukurūzų krakmolo
  • 80 g cukraus
  • 100 g kiaušinių trynių masės (5 kiaušinių tryniai)
  • 40 g sviesto
  • 1 v. š. maskarponės sūrio su kaupu

Papuošimui:

  • šviežių uogų: šilauogių, braškių
  • šviežių mėtos lapelių

Gaminimas:

  1. Tešlą (2 nedidelius lakštus) atšildyti ir šiek tiek pakildinti, tada perpjauti per pusę išilgai ir gautas juosteles subadyti šakute.
  2. Iškloti jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi.
  3. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
  4. Ištrauktas iš orkaitės lengvai paslėgti, kad išsilygintų paviršius.
  5. Atskirame puode kiaušinio trynius išmaišyti su krakmolo ir cukraus mišiniu iki vientisos masės.
  6. Įberti vanilinės cukraus pudros.
  7. Kitame puode užvirti pieną ir iš lėto supilti jį į nuolat maišomą kiaušinių masę.
  8. Viską gerai išmaišyti, vėl padėti ant viryklės ir nuolat maišant kaitinti, kol pasidarys tirštoka kreminė konsistencija.
  9. Nukelti nuo ugnies, sudėti sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps.
  10. Padalinti kremą per pusę ir mažesnę dalį sumaišyti su maskarponės sūriu. Abi kremo dalis sudėti į atskirus konditerinius maišelius.
  11. Ant dviejų juostelių išspausti kremo. Išdėlioti šilauoges, vėl išspausti šiek tiek kremo ir uždėti ant viršaus kitas dvi juosteles, ant kurių viršaus išspausti kremo su maskarpone.
  12. Papuošti braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)