aA
Pavasario saulė į pirkinių krepšelius grąžina šalčiausią ir labiausiai atgaivinantį desertąledus. Šokoladiniai, braškiniai, vaniliniai, su riešutais, ant pagaliuko, o gal veganiški? Pamažu kylantis termometro stulpelis praneša – metas atidaryti ledų sezoną. O tuos, kurie nori pasigaminti vasariškus saldėsius patys, siūlome išbandyti net šešis receptus.
Gaivūs šviežių vaisių ledai: paruošite per mažiau nei 5 minutes
© Shutterstock

Norint patiems pasigaminti gaivių ir skanių ledų, kviečiama užsukti į šviežių vaisių ir daržovių skyriuje ir išsirinkti saldžiausių uogų bei vaisių, kurie ledams suteiks natūralų skonį ir taip pasiilgtą gaivą, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Tada reikia pasirūpinti ledų pagrindui paruošti reikiama grietinėle, o jeigu netoleruojate laktozės ar vadovaujatės veganiškos mitybos taisyklėmis, rinkitės kokosų pieną arba kitokį augalinės kilmės kremą.

Voilà – vos keletas ingredientų ir turite viską, ko gali prireikti šviežiems vaisiniams ledams paruošti! Todėl grįžę į namus nedelsdami iš spintelės traukite virtuvinį maišytuvą arba specialų ledų gamybos aparatą ir stačia galva pasinerkite į gaiviausią skonių kelionę. Jeigu nenorite improvizuoti ir ieškote ledų gurmanų jau pamėgtų idėjų, siūlome išbandyti net 6 vaisinių ledų variacijas, kurias nesunkiai paruošite vos per penkias minutes.

Gaivūs šviežių vaisių ledai: paruošite per mažiau nei 5 minutes
© Shutterstock


„Saldžios braškės“ ledai

Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės (galite naudoti ir plaktą grietinėlę), 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 450 g šviežių braškių ir kelių didesnių braškių ledų papuošimui.

Gaminimo eiga: uogas švariai nuplaukite ir nuskinkite lapelius, tuomet jas susmulkinkite mažesniais gabalėliais arba tiesiog perpjaukite pusiau. Uogas, saldiklį, vanilės ekstraktą ir grietinėlę supilkite į virtuvinį maišytuvą ir trinkite iki vientisos masės. Jeigu norite, ledus galite pagardinti pjaustytų braškių gabalėliais – juos atsargiai įmaišykite į ledų masę ir daugiau netrinkite. Masę supilkite į šalčiui atsparų indą ar ledų formeles ir leiskite ledams sutvirtėti. Po kelių valandų ledus išimkite, sudėkite į indelius ir papuoškite šviežiomis pjaustytomis braškėmis.

„Persikinės grietinėlės“ ledai

Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės (galite naudoti ir plaktą grietinėlę), 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 450 g persikų (juos supjaustykite griežinėliais).

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

Gaivūs šviežių vaisių ledai: paruošite per mažiau nei 5 minutes
© Shutterstock


„Kokosinio mango“ ledai

Jums reikės: 250 ml kokosų pieno arba kremo, 60 ml medaus arba klevų sirupo, 450 g gabalėliais supjaustytų mangų, šiek tiek kokoso drožlių papuošimui.

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

„Pina Colada“ ledai

Jums reikės: 250 ml kokosų pieno arba kremo, 60 ml medaus arba klevų sirupo, 450 g gabalėliais supjaustytų ananasų, šiek tiek smulkintų kepintų migdolų arba kokoso drožlių.

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

„Šokoladinės vyšnios“ ledai

Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės arba kokosų pieno, 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 2 šaukštų kakavos miltelių, 450 g vyšnių (be kauliukų), šiek tiek migdolų ekstrakto (nebūtina).

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

Gaivūs šviežių vaisių ledai: paruošite per mažiau nei 5 minutes
© Shutterstock


„Citrininės mėlynės“ ledai

Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės arba kokosų pieno, 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 450 g mėlynių arba šilauogių, 1 citrinos (ledams pagaminti naudosite šviežiai spaustas citrinų sultis ir žievelę).

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
1.0000

Grybautojas patarė, kur ieškoti pirmųjų voveraičių ir kaip pasiruošti išvykai į mišką

Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir...

Kristina parodė, kaip pagaminti traškią vištieną tarsi iš „KFC“ restorano: apsilaižysite pirštus!

Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 80 tūkst....

Dažniausias atostogų užkandis – rūkyta žuvis: gydytoja dietologė įvardijo, kiek jos galima suvalgyti

Išvykos prie jūros ar savaitgaliai prie ežero daugeliui neatsiejami nuo iš tolo sklindančio...

Citrinų limonadas – tikra atgaiva karštą vasaros dieną: prireiks tik 3 ingredientų

Karštą vasaros dieną stiklinė šalto citrininio limonado gali tapti tikru išsigelbėjimu....

Karštajam savaitgaliui: 11 šaltų patiekalų idėjų – bus taip skanu, kad neliks nė trupinėlio

Karštomis dienomis šilto patiekalo norisi mažiausiai. Vėsus ne tik suteikia sotumo, bet ir...

Top naujienos

JAV žvalgyba praneša: Putinas vis dar nori užimti didžiąją dalį Ukrainos (1)

JAV žvalgyba mano, jos Rusijos vadovo artimiausio metu tikslas – sustiprinti pozicijas Donbase...

Delfi PliusVytenis Miškinis

Po košmariškos mirties – netikėta atomazga: dalis žmogaus suvalgyta, o kaltų nėra

Po beveik metus trukusio tyrimo dėl kraupios vyro mirties Šalčininkų rajone, Šaulių kaime,...

Festivalyje Lenkijoje kilo milžiniška audra: raginama nepanikuoti, evakuojami tūkstančiai žmonių, tarp jų – begalė lietuvių

Penktadienio vakarą Gdynioje vykstančio festivalio „ Open'er “ erdvę užklupo didžiulė...

Delfi PliusGintarė Bakūnaitė

Lietuvė emigrantė eidama į darbą dingo lyg į vandenį: žudikas aukos kūną furgone vežė per visą Europą

2011 metų rugpjūtį Didžiojoje Britanijoje netikėtai dingusios lietuvės Vitalijos istorija...

Pavyzdinės lietuvių serijos vos nesugadino Eurolygos žvaigždės siautulys Bulgarijoje (2)

Lietuvos krepšinio rinktinė toliau žygiuoja be kluptelėjimų pirmame pasaulio čempionato atrankos...

Karas Ukrainoje. Rusijos naikintuvai apšaudė Gyvatės salą uždraustomis bombomis

Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus ketvirtadienį pareiškė, kad padėtis...

Karo ekspertai: užsispyrimas ginti vieną miestą ukrainiečiams gali baigtis kur kas didesniais nuostoliais

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai teigia, kad...

Buvusio LKL žaidėjo vedami ukrainiečiai į pergalių kelią grįžo Rygoje būsimi lietuvių varžovai papildė sąskaitą

Tėvynę griaunantis karas nesutrukdė Ukrainos krepšinio rinktinei pasiekti revanšą prieš...

Gydytojai norėtų, kad batutų nebūtų išvis: nurodė, kada traumos ypač tikėtinos

Vasara – ne tik atostogų ir malonumų, tačiau ir dažnų traumų bei apsinuodijimų metas. Apie...

Po savaitės karščių – nauja sinoptikų prognozė: savaitgalį sulauksime pokyčių

Šeštadienį per Lietuvą lėtai slinks šaltasis atmosferos frontas, kuris jau išstums karštą...