Norint patiems pasigaminti gaivių ir skanių ledų, kviečiama užsukti į šviežių vaisių ir daržovių skyriuje ir išsirinkti saldžiausių uogų bei vaisių, kurie ledams suteiks natūralų skonį ir taip pasiilgtą gaivą, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Tada reikia pasirūpinti ledų pagrindui paruošti reikiama grietinėle, o jeigu netoleruojate laktozės ar vadovaujatės veganiškos mitybos taisyklėmis, rinkitės kokosų pieną arba kitokį augalinės kilmės kremą.
„Saldžios braškės“ ledai
Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės (galite naudoti ir plaktą grietinėlę), 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 450 g šviežių braškių ir kelių didesnių braškių ledų papuošimui.
Gaminimo eiga: uogas švariai nuplaukite ir nuskinkite lapelius, tuomet jas susmulkinkite mažesniais gabalėliais arba tiesiog perpjaukite pusiau. Uogas, saldiklį, vanilės ekstraktą ir grietinėlę supilkite į virtuvinį maišytuvą ir trinkite iki vientisos masės. Jeigu norite, ledus galite pagardinti pjaustytų braškių gabalėliais – juos atsargiai įmaišykite į ledų masę ir daugiau netrinkite. Masę supilkite į šalčiui atsparų indą ar ledų formeles ir leiskite ledams sutvirtėti. Po kelių valandų ledus išimkite, sudėkite į indelius ir papuoškite šviežiomis pjaustytomis braškėmis.
„Persikinės grietinėlės“ ledai
Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės (galite naudoti ir plaktą grietinėlę), 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 450 g persikų (juos supjaustykite griežinėliais).
„Kokosinio mango“ ledai
Jums reikės: 250 ml kokosų pieno arba kremo, 60 ml medaus arba klevų sirupo, 450 g gabalėliais supjaustytų mangų, šiek tiek kokoso drožlių papuošimui.
Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.
„Pina Colada“ ledai
Jums reikės: 250 ml kokosų pieno arba kremo, 60 ml medaus arba klevų sirupo, 450 g gabalėliais supjaustytų ananasų, šiek tiek smulkintų kepintų migdolų arba kokoso drožlių.
Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.
„Šokoladinės vyšnios“ ledai
Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės arba kokosų pieno, 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 2 šaukštų kakavos miltelių, 450 g vyšnių (be kauliukų), šiek tiek migdolų ekstrakto (nebūtina).
„Citrininės mėlynės“ ledai
Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės arba kokosų pieno, 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 450 g mėlynių arba šilauogių, 1 citrinos (ledams pagaminti naudosite šviežiai spaustas citrinų sultis ir žievelę).
Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.
Skanaus!