aA
Vakarų Europoje tradicija tapęs grilio festivalis „Big Green Egg’s Flavour Fair“ jau antrąkart surengtas ir mūsų šalyje – sekmadienį smaguriai ir kepimo entuziastai rinkosi Verkių dvaro parke. Gero maisto mėgėjams skirtoje šventėje nuo pat ryto parko ore tvyrojo kepsninių dūmelis, skambėjo gyva muzika.
Firminis barbekiu čempiono receptas: rūkyta skumbrė su saldžiųjų bulvių kremu
© Organizatorių nuotr.

Kaip ir pernai, Lietuvos restoranų šefai festivalio dalyvius palepino skonių įvairove, rašoma atsiųstame pranešime. Svečių lėkštėse – ką tik iškepta jautiena su šalotiniais svogūnais, rūkyta skumbrė, kukurūzinio viščiuko filė, glazūruoti šonkauliukai. Jūrų gėrybių mėgėjai smaguriavo austrėmis, užkeptomis su sūriu ir žolelėmis, o smaližius pradžiugino kelios desertų rūšys. Neapsieita ir be mėsainių – svečiams buvo siūlomi gurmaniški burgeriai su chorizo dešra.

Virėjai noriai dalijosi patarimais ir aktualių kulinarinių tendencijų žiniomis. Restorano „Vytautas Mineral Spa“ šefas Darius Dobrovolskas svečiams siūlė patiekalams suteikti indiškos virtuvės motyvų, vaišindamas juos traškiomis tortilijomis su vištiena. Vieną kitą gudrybę šventės svečiams atskleidė ir „Rib Room“ restorano šefas Svajūnas Jarmala. Pernai savo autoriniu patiekalu pakerėjęs meistras festivalio dalyvius ir vėl stebino subtiliu glazūruotų šonkauliukų skoniu ir sultingumu.

Firminis barbekiu čempiono receptas: rūkyta skumbrė su saldžiųjų bulvių kremu
© Organizatorių nuotr.

Šiemet festivalyje surengtos ir kulinarinės kepimo pamokos. Profesionalūs restoranų virėjai svečiams rodė ir aiškino, kaip paruošti sultingą kepsnį bei žuvį „kaip iš pasakos“. „Apvalaus stalo klubo“ virtuvės šefas Eugenijus Volkovas su festivalio dalyviais pasidalijo afrikinio šamo, kepto su porais, receptu. „Ši žuvytė išpildys visus jūsų norus“, – juokavo geriausiu 2016 metų Lietuvos virėju pripažintas šefas.

Kulinarinių knygų autorė ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ kūrėja Renata Ničajienė šventės svečiams pademonstravo, kaip keraminėje kepsninėje paruošti vasaros sezono desertą. „Metėme iššūkį angliškam crumble pyragui (liet. trupiniuotis), kurį siūlau išbandyti su rabarbarų ir braškių įdaru. Neseniai atradau ir vis tiriu šios kepsninės galimybes. Pyragai išeina kaip iš tikros mūrinės krosnies“, – pasakojo ji.

Firminis barbekiu čempiono receptas: rūkyta skumbrė su saldžiųjų bulvių kremu
© Organizatorių nuotr.

Savo firminiu receptu pasidalijo ir 2016 m. Lietuvos barbekiu čempionato nugalėtojas Laurynas Bužinskas.

Rūkyta skumbrė su saldžiųjų bulvių kremu

1 porcijai reikės:

100 g skumbrės
100 g saldžiųjų bulvių
30 g sviesto
70 g burokų
70 g obuolių
1 citrinos
žiupsnelio druskos
šlakelio alyvuogių aliejaus
kalendros
petražolių
čili pipiro
vyšnios skiedrų

Firminis barbekiu čempiono receptas: rūkyta skumbrė su saldžiųjų bulvių kremu
© Organizatorių nuotr.

Gaminimas:

Skumbrę apibarstome druska, ant žarijų barstome saują drėgnų vyšnios skiedrų ir ant netiesioginės kaitros žuvį rūkome apie 10 min. 110 laipsnių temperatūroje.
Nenuluptas saldžiąsias bulves ir burokus rūkome su vyšnios skiedromis ant netiesioginės kaitros 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Nuo rūkytų saldžiųjų bulvių ir burokų nulupame odelę, saldžiąsias bulves trintuvu sutriname su sviestu iki kremo konsistencijos, burokus supjaustome skiltelėmis.
Obuolius supjaustome skiltelėmis, apšlakstome citrinų sultimis.
Paruošiame „Čimičiuri“ padažą: susmulkiname kalendrą, petražoles, čili pipirą, įpilame alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, pasūdome.
Pateikiame rūkytą skumbrę su saldžiųjų bulvių kremu, rūkytais burokais, obuoliais ir „Čimičiuri“ padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Nebūtumėte nė pagalvoję: braškės uogomis nelaikomos, šis titulas atitenka bananams + 14 keistų faktų apie maistą (8)

Kai kas sako, kad žmonės negali gyventi be meilės. Antri tvirtina, kad žmonėms labiausiai reikia...

Dietologė pataria, kaip į vaikų mitybą įtraukti kefyrą: jį pamėgti gali net ir didžiausias skeptikas (10)

Kefyras augančiam organizmui yra puikus maistingųjų medžiagų šaltinis. Vis dėlto, ne visi...

Kodėl nėra vieno baltos mišrainės recepto? Paslaptis slypi jos istorijoje

Baltoji mišrainė vien Lietuvoje turi kelias, jei ne dešimtis, skirtingų variacijų, o kai...

Kai lašiša atsibosta, o gardesnio žuvies kąsnelio vis tiek norisi: nustebins tuno kepsniai 2 tuno ruošimo receptai (14)

Mėgstantiems žuvį ir ieškantiems naujų skonių verta išbandyti ne tik lašišą, bet ir kitą ne...

Dietos gali tapti raktu į iškreiptą pasaulį: sutrinka žmogaus santykis ir su kūnu, ir su maistu (4)

Išgirdę žodį „ dieta “, pirmiausiai, ko gero, pagalvojote apie svorio metimą. Specialistų...

Top naujienos

Vokietija skambina pavojaus varpais dėl žmonių, kurių visai nepasiekia COVID-19 perspėjimai: užsimenama ir apie rytų europiečius skubiai pradėtas bandomasis projektas (123)

Kai vasario viduryje didžiausias Vokietijos laikraštis „Bild“ paskelbė informaciją, jog tarp...

Atvejų mažiau, bet „biuletenių“ rekordas užfiksuotas pernai balandį – kokios priežastys tai lėmė? (4)

„ Sodra “ pernai fiksavo rekordinius išrašomų nedarbingumo pažymėjimų, vadinamųjų...

Vaidas Mikaitis | D+

Raudonųjų žibintų kvartale apsilankiusius lietuvius nustebino geidulių tenkinimo tvarka: pasijutome tarsi sporto salėje

Vienas protingas žmogus yra pasakęs, jog jei rašytojas nori būti gerai skaitomas, jis turi...

Žiaurumu visą Lietuvą šokiravęs 17-metės žudikas per daug kentėjo, todėl gaus solidžią kompensaciją (398)

Dėl įvykdyto šaltakraujiško nusikaltimo daugiau kaip prieš dešimt metų visą Lietuvą...

Po kvietimo panaudoti 100 „Litexpo“ likusių dozių – būrys norinčiųjų pasiskiepyti papildyta (521)

Šeštadienį likus 100 „ AstraZeneca “ dozių, Vilniaus miesto mero patarėjas Karolis...

Naktį Vilniuje užsiliepsnojo į kelio atitvarą atsitrenkęs „Seat“

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniuje, Geležinio Vilko g., išvažiavęs iš tunelio,...

Šaltus pavasario orus staigiai pakeis vasariška šiluma (5)

Sulaukėme dar vienos šaltos gegužės nakties. Sekmadienio rytas auš taip pat vėsus, bet dieną...

XX amžiaus pradžioje gimęs interjero stilius, kuris mūsų namų nepalieka iki šių dienų: skoninga ir ne pigi elegancija (23)

Minimalistinis stilius pradėjo formuotis praėjusio amžiaus pradžioje. Tam neginčijamos...

Netrukus bus viešai skelbiamos vyrų ir moterų algos įmonėse: 4 patarimai darbdaviams (91)

Siekiant mažinti algų atotrūkį tarp vyrų ir moterų darbo užmokesčio, „Sodra“ skelbs...

Intymi išpažintis: man 25-eri ir aš lig šiolei nežinau, kas yra orgazmas (68)

Kalbos apie seksą ir seksualumą neretai verčia jausti didelį spaudimą būti „normaliems“, t....