„Kai atvažiavau į Angliją, tada nebūdavo lietuviškų parduotuvių pas mus ir labai ilgėdavomės tokių produktų, kaip varškės sūreliai, juoda duona ir kefyras... Dabar jau nusipirkti galime šių produktų ne tik lietuviškoje parduotuvėje, bet ir lenkų ar net anglų prekybos centre. Tai va, tais laikais, kai kefyras buvo nepasiekiamas dalykas, o šaltibarščių norėdavosi, mes kelios lietuvaitės buvome atradę gudrybę kuo pakeisti kefyrą. Pirkdavome graikišką jogurtą ir skiesdavome pienu. Būdavo skanu. Tad ir dabar prisiminusi senus laikus noriu pasidalinti šiuo receptu. Išbandykite, o išbandę – pasidalinkite mintimis ar patiko“, – prisiminimais dalijosi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.

Šaltibarščiai su jogurtu
  • 1 ilgavaisis agurkas,
  • 900 g natūralaus graikiško jogurto,
  • 1 l pieno,
  • 430 g marinuotų burokėlių (rūgštesnių),
  • 3 virti kiaušiniai,
  • 1 saujelė šviežių smulkintų krapų,
  • pagal skonį druskos ir maltų pipirų.
Šaltibarščiai su jogurtu

Į dubenį sudėkite smulkintus agurkus, kiaušinius, smulkintus krapus. Sudėkite marinuotus burokėlius.

Jogurtą sumaišykite su pienu. Supilkite į dubenį su daržovėmis.

Pagardinkite druska ir pipirais.

Atšaldykite šaldytuve ir valgykite su virtomis bulvėmis.

Šaltibarščiai su jogurtu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)