aA
Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė su šeima gyvena Šiauliuose ir kasdien gamina keturių asmenų šeimai. Tinklaraštyje ir instagrame moteris dalijasi savo virtuvės istorijomis ir siekia įkvėpti kitus gaminti namuose. Anot jos, maistą gaminti yra lengva, o patiekalas, pagamintas su meile, yra žymiai skanesnis.
Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė
Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė
© Asmeninio albumo nuotr.

Skirmantė pasakoja, kad stengiasi vartoti daug sezoniškų produktų. „Manau, kad tai tikrai naudinga mūsų sveikatai. Nemažai lokalių produktų parūpina mano tėvai, mėgstantys daržininkystę, kai ką ir pati užsiauginu sode.

Vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje virtuvė prisipildo obuolių, grybų, šviežių daržovių: cukinijos, patisonai, kopūstai, šviežios bulvės. Rudeniop vėsta orai, norisi karšto, riebesnio maisto, taip pat norisi panaudoti šviežią derlių. Tad mano pietų dėžutėje karaliauja daržovių troškiniai, stir fry daržovės, įvairūs patiekalai iš cukinijų. Atvėsus orams pietums norisi kugelio, o desertui – cinamoninio obuolių pyrago (kurį kartais transformuoju į pyragą su kriaušėmis, slyvomis, ar vėlyvą derlių vedančiomis avietėmis)“, – pasakoja maisto entuziastė.

Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė
Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė
© Asmeninio albumo nuotr.

Pasak jos, geriausias būdas panaudoti rudens gėrybių derlių – valgyti čia ir dabar. „Žinoma, norisi pasilikti gėrybių ir žiemai. Patogiausias būdas – šaldyti. Praktiškai visas daržoves, uogas, grybus galima šaldyti. Patarčiau pakuoti nedidelėmis porcijomis, taip bus patogiau atšildyti. Ant maišelio pasižymėkite, ką užšaldėte, nes produktams sušalus gali būti sudėtinga atskirti, kas yra viduje. Nepamirškite pažymėti ir užšaldymo datos, taip žiemą galėsite lengvai organizuoti savo šaldiklio atsargas. Kadangi šaldiklio vieta ribota, dar vienas geras būdas – džiovinti. Pernai atradau obuolių ir vaisių pastiles, kurios pagaminamos džiovinant maišytą keptų obuolių ir uogų tyrę. Tai puiki alternatyva saldainiams.

Dar viena gudrybė – pasiruoškite mažas porcijas konservuojamų, džiovinamų skanėstų. Jais galėsite papildyti kalėdinių dovanų rinkinius. Maži stiklainėliai su meile pagamintos uogienės, keli gabalėliai obuolių sūrio ar maži maišeliai džiovintų baravykų galėtų pradžiuginti Jūsų artimuosius.“

Tradiciniai baravykai su bulvėmis ir grietinėlės padažu

Ingredientai: 1 kg baravykų, pusė svogūno galvos, 100 g rūkytos šoninės, 200 ml grietinėlės (12–14 proc. riebumo), švieži krapai, druska, pipirai, nepilnas šaukštas miltų, bulvės, svogūnų laiškai (nebūtina).

Receptas gali būti gaminamas nesilaikant itin tikslių kiekių.

Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorės Skirmantės receptas
Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorės Skirmantės receptas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimo eiga: supjaustykite šoninę ir apkepkite keptuvėje kol išsiskirs riebalai. Apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Baravykus nuvalykite, supjaustykite gabalėliais, apkepkite. Uždenkite ir kepkite 5–7 minutes. Įpilkite grietinėlę, leiskite jai užvirti, tada uždenkite ir dar keletą minučių patroškinkite, kol visi skoniai susijungs. Jei norite tirštesnio padažo, įdėkite nubrauktą šaukštą miltų. Pagardinkite šviežiais krapais, druska, pipirais. Galima įpjaustyti šviežių svogūno laiškų. Patiekite su šviežiai virtomis bulvėmis. Taip pat kartu puikiai tinka šviežiai raugti agurkėliai. Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(20 žmonių įvertino)
3.9000

„Gimę ne Lietuvoje“ laidos vedėjas papasakojo, kodėl nė už ką neragautų vėdarų (17)

Šeštadieniais 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodomoje laidoje „ Receptų receptai “, kurioje...

Pirštus apsilaižysite: purus ir drėgnas Kristinos obuolių pyragas be miltų ir cukraus (25)

Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 75 tūkst....

Vieniems tai tikras atradimas, kitiems – siaubas: išmėginkite Odetos marinuotų kiaušinių receptą (21)

Virtus kiaušinius marinuoja britai, amerikiečiai, vokiečiai, prancūzai ir kitų tautų atstovai....

Atvėsus orams gydytoja dietologė kviečia išbandyti sočią japonišką sriubą – rameną (6)

Atvėsus orams norisi šilto ir sotaus maisto, tad sriuba – vienas geriausių pasirinkimų...

„Receptų receptai“ laidoje – sumuštiniai, kurie patiks kiekvienam (1)

Kiekvieną šeštadienį, 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodoma laida „ Receptų receptai “,...

Top naujienos

Duomenų apžvalga: ši COVID-19 banga Lietuvoje netrukus taps didžiausia per visą pandemiją (3)

Ketvirtoji COVID-19 banga Lietuvoje netrukus taps didžiausia per visą pandemiją, prognozuojama...

Profesorius Landsbergis vietoje 100 eurų išmokos siūlo „karstelio mokestį“

Profesorius Vytautas Landsbergis teigia turįs alternatyvą finansinei 100 eurų paskatai, kuria...

Pokyčiai ir degalinėse: į dalį be galimybių paso nepavyks užeiti, kai kuriose priimama tik po vieną klientą papildyta (124)

Penktadienį vairuotojai praneša apie tai, kad į dalį degalinių negali patekti be galimybių paso....

Pasikeitus tvarkai, prie parduotuvių nusidriekė pirkėjų eilės: bando prasmukti be galimybių paso patikslinta (603)

Daugėjant koronaviruso atvejų nuo penktadienio sugriežtinus ir mažesnių, iki 1,5 tūkst. kv....

Po Nausėdos įtarimų dėl vakcinacijos valdantieji žodžių nesirinko: „šis bailys peržengė ribą“ (174)

Į prezidento Gitano Nausėdos žodžius, esą vasaros pradžioje buvo dirbtinai sulėtinti skiepijimo...

Žiniasklaida: Baltarusija sustabdė vizų išdavimą Irako piliečiams (123)

Baltarusija sustabdė vizų išdavimą Irako piliečiams , skelbia Lenkijos naujienų portalas...

Žurnalas „Tavo vaikas“ | D+

Berniukas su istorija: kad jo susilauktų, tėvai nuėjo kryžiaus kelius, o tada abu susirgo kovidu

Naujasis „redakcijos kūdikis “ – Adas, mažutis berniukas su didele istorija. Pasakojimą...

Lietuva antra ES pagal COVID-19 atvejus, trečia pagal mirtis: mūsų šalį sergamumu aplenkė kaimynė (69)

Lietuva yra antra Europos Sąjungoje pagal naujų COVID-19 atvejų rodiklį ir trečia pagal...

Pareiškimas dėl skiepijimo tempų sulėtinimo sukėlė emocijų audrą: Prezidentūra pateikė paaiškinimą (153)

Prezidentūra plačiau paaiškino, ką turėjo mintyje prezidentas Gitanas Nausėda , pareiškęs,...