Gamindami šakšuką užtruksite ilgiau nei įprastai gamindami pusryčius – čia jums ne kiaušinį iškepti (nors kiaušinį kepsime ir šiame recepte), bet patikėkite – verta paplušėti! Džiaugsis tiek akys, tiek skrandis.

2 porcijoms reikės:

alyvuogių arba kokosų aliejaus kepimui
1 raudonojo arba paprasto balto svogūno
2 česnako skiltelių
1 raudonosios paprikos
3 didelių minkštų pomidorų
1 a. š. paprikos prieskonių
1 a. š. malto kumino
1 a. š. maltos kalendros
400 g skardinės konservuotų pomidorų be odelių, savose sultyse
2–4 kiaušinių
vandens

Patiekimui:

50 g fetos sūrio
saujos petražolių
traškios šviežios duonos
kekės pomidoriukų

Šakšuka

Gaminimas:

  • Svogūną ir papriką supjaustome plonomis juostelėmis. Šaukštą alyvuogių aliejaus įkaitiname keptuvėje ir svogūną vis pamaišydami kepame 5 minutes.
  • Pomidorus nuplauname, nuplikome verdančiu vandeniu ir palaikome minutę karštame vandenyje. Pomidorams suminkštėjus nulupame jų odeles ir smulkiai supjaustome.
  • Į keptuvę sudedame papriką, smulkintus pomidorus, maltą kuminą ir kalendrą. Ugnį sumažiname iki minimalios ir vis pamaišydami kepame 10 minučių.
  • Galiausiai į keptuvę sudedame konservuotus pomidorus, įspaudžiame česnaką, suberiame paprikos miltelius, įdedame šiek tiek plėšytų petražolių lapų ir viską kepame dar 10 minučių ant silpnos ugnies. Jei kraštai pradeda šiek tiek svilti – įpilame vandens. Prieš baigdami kepti paragaujame, įdedame daugiau prieskonių ir druskos.
  • Su šaukštu keptuvėje padarome duobutes ir įmušame kiaušinius (tiek, kiek telpa jūsų pasirinktoje keptuvėje). Viską kepame dar 10 minučių ant silpnos ugnies. Jei kiaušinis vis dar nesukietėjo, o skysto nemėgstate – kepti baikite orkaitėje, bus žymiai greičiau. Būtinai prieš tai įsitikinkite, ar jūsų keptuvė yra atspari aukštai temperatūrai!
  • Pomidorų kekes apipurškiame alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 10 minučių.
  • Patiekalą patiekiame mažose keptuvėse, papuošiame keptų pomidorų kekėmis, fetos sūriu ir petražolėmis. Patiekiame su duona – tai tiesiog būtinas akcentas!

Skanaus savaitgalio!