Geriausia agurkus raugti patiems namuose, tada tikrai žinosite jų sudėtį ir rauginimo būdą. Štai du populiariausi receptai, kaip raugti agurkus vasarą:

Sausai rauginti agurkai

Ingredientai: 10 vidutinio dydžio trumpavaisių agurkų, 2 šaukštų druskos, 5 skiltelių česnako, saujos krapų, plastikinio maišelio arba kepimo rankovės.

Gaminimo eiga: nuplauname agurkus ir nupjauname jų galiukus. Dedame agurkus į maišelį arba kepimo rankovę, beriame druską, česnako skilteles, smulkintus krapus. Pakratome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų ir dedame į šaldytuvą pailsėti per naktį. Nuo laikymo trukmės priklauso agurkų skonio stiprumas, tačiau galite ragauti ir po 4 val. Skanaus!

Rauginti agurkai

Tradiciškai rauginti agurkai

Ingredientai: agurkų, 4 šaukštai druskos, 2 litrų vandens (virinto arba distiliuoto), saujos vyšnių, juodųjų serbentų, lauro, krienų lapų, 8 skiltelių lupto česnako, 2 krapų šakelių, prieskonių pagal skonį: juodųjų pipirų, aitriųjų paprikų dribsnių, garstyčių sėklų, šviežių krienių juostelių (nebūtina), 2 litrų stiklainio.

Gaminimo eiga: padalinkite visus lapus, krapus ir česnakus į keturias dalis. Pirmąją dalį dėkite ant dugno ir sluoksniuokite trimis sluoksniais su agurkais, o iš viršaus agurkus uždenkite lapais. Ištirpinkite druską vandenyje ir sūrymą užpilkite ant agurkų, palikdami apie 3 centimetrus iki stiklainio viršaus. Uždenkite sandariu dangčiu ir rauginkite kambario temperatūroje kelias dienas. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją