aA
Šiais metais Lietuvos gastronomijos pasaulis sužibėjo kaip niekad – net du Lietuvos restoranai pateko į „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą – tai „Nineteen18” ir geriausiu restoranu Lietuvoje pripažintas „Džiaugsmas“.
Restoranas „Nineteen18”
Restoranas „Nineteen18”
© DELFI / Modesta Meškė
Restoranas „Džiaugsmas“
Restoranas „Džiaugsmas“
© DELFI / Modesta Meškė

Vilniaus senamiestyje įsikūręs restoranas „Nineteen18” tęsia aukšto tarptautinio ir vietinio įvertinimo kelią – 2018 metais, keli mėnesiai po atidarymo, buvo išrinktas antru geriausiu restoranu Baltijos šalyse „White Guide“ gide, o 2019 metais – antru geriausiu Lietuvoje “30 geriausių restoranų“ reitinge.

Restoranas „Nineteen18”
Restoranas „Nineteen18”
© DELFI / Modesta Meškė

„Tai didžiulis postūmis Baltijos šalių gastronomijai, būti matomiems tarp viso pasaulio geriausių restoranų. Tikrai nesijauti mažas, jautiesi kaip kažko didelio ir svarbaus dalis. Kaip visuomet, kai esame įvertinti, labiausiai noriu padėkoti savo komandai, nes be jų užsispyrimo, nuoseklumo ir atidumo mažiausioms smulkmenoms nebūtume čia, kur esame dabar.“, – pasauliniu įvertinimu džiaugiasi restorano „Nineteen18” vyriausiasis šefas Matas Paulinas.

Matas Paulinas
Matas Paulinas
© DELFI / Modesta Meškė

„50 Geriausių“ (50 Best) – tai prekės ženklas, apjungiantis „50 Geriausių pasaulio restoranų“ (The World’s 50 Best Restaurants) ir „50 Geriausių pasaulio barų“ (The World’s 50 Best Bars), startavo su nauju projektu – „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery).

Jau 17 metų „50 Geriausių“ (50 Best) renka ir skaičiuoja tarptautinių ekspertų vertinimus, skiriamus viso pasaulio restoranams ir barams. Iki šių metų jie atskleisdavo tik tas vietas, kurios surinkdavo tam tikrą balų kiekį, leidusį jiems patekti į sąrašą. Jau vakar atskleistas „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašas nuo šiol suteiks gilesnę ir gausesnę informaciją apie tai, kur užsukti gėrimui ar vakarienei keliaujant po pasaulį ar netgi padės atrasti naujų vietinių favoritų.

„50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) ištikimiems restoranų ir barų mylėtojams suteikia galimybę susipažinti su restoranais ir barais, kurie buvo vertinti „50 Geriausių“ (50 Best) ekspertų iš viso pasaulio, net iš 75 skirtingų šalių.

“2002 metais, įkūrus „50 Geriausių“ (50 Best) sąrašą, pradėjome demonstruoti ir džiaugtis geriausiomis pasaulyje maisto ir gėrimų vietomis. Pastaraisiais metais kulinarinis turizmas tapo svarbiu kultūriniu fenomenu, ir tai tik įrodo staigiai net iki 2 milijonų išaugęs mūsų sekėjų skaičius socialinėje erdvėje bei padidėjęs tarptautinių renginių kiekis. Dabar galime pasiūlyti dar išsamesnį restoranų bei barų sąrašą, kuris taps esminiu pasaulio žemėlapiu, padėsiančiu dar tiksliau planuotis kulinarinius nuotykius.“, – apie naująjį projektą pasakoja „50 Geriausių“ (50 Best) turinio vadovas William Drew.

„50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą rasite čia: theworlds50best.com/discovery

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(55 žmonės įvertino)
3.7273

Grilinimo tendencijos Lietuvoje: sezonai išnyko, kepami net ir šakočiai + gardaus mėsainio su jautiena receptas!

Daugelis pavasario, tikriausiai, neįsivaizduoja be lauke kepamos mėsos kvapo. Ir nors Lietuvoje...

Papasakojo, kaip lengvai pasigaminti sveikas ir gaivias salotas per 5 minutes: be šio prieskonio neapsieisite (7)

Pavasarį daugelis susimąsto apie savo figūrą ir stengiasi keisti savo mitybos įpročius,...

Kai norisi riebiau: šalto rūkymo skumbrės tartaras pagal Agnę Grigaliūnienę (26)

Net ir stengiantis maitintis sveikatai palankiais patiekalais, būna dienų, kai norisi nusižengti...

Maisto mylėtoja Asta: svajoju apie savo pusryčių restoranėlį pasidalijo 5 skaniausių patiekalų receptais! (38)

Dauguma lietuvių mėgsta gaminti maistą namuose. Sveikas, šiltas ir naminis maistas suteikia...

Netoleruojate gliuteno ir pieno produktų? Štai jums 3 alternatyvūs receptai (3)

Gliuteno ir pieno produktų netoleravimas dažnam žmogui gali tapti priežastimi, nulėmusia prastą...

Top naujienos

Daškevičiaus nužudymo tyrime – netikėti pokyčiai: įtariami užsakovai laisvėje, prokurorai tyli

Prieš du dešimtmečius sostinėje nuo į širdį paleistos snaiperio kulkos krito Kauno šešėlinio...

Profesorius Čaplinskas: tam tikri apribojimai naujoje realybėje turi likti ir liks dar ilgai (46)

Neseniai vyriausiasis Jungtinės Karalystės medicinos pareigūnas profesorius Chrisas Whitty...

Per karantiną prigijo naujas prekybos formatas: per 4 valandas – keli šimtai pardavimų (26)

Per karantiną uždarius fizines parduotuves, nedidelės drabužiais prekiaujančios įmonės rado...

Vakcinacija: kas iš tiesų vyksta Šalčininkuose (187)

Kai tik prasidėjo vakcinacija nuo koronaviruso, Šalčininkų rajonas pasirodė kaip antiherojus....

Sniego pilys | D+

Ilgas Brežnevo moterų sąrašas: už tai, kad teko atsisakyti meilužės, žmonai niekada neatleido

1973 metai. Vašingtonas, Baltieji rūmai. JAV prezidentas Richardas Nixonas išėjo sutikti...

Nerimas dėl vienos labiausiai COVID-19 paveiktų šalių pasaulyje: virusas gali nusinešti neįsivaizduojamai didelį gyvybių skaičių (35)

Brazilijoje fiksuojamas vienas didžiausių kasdienių koronaviruso atvejų skaičių pasaulyje....

Rusijos atsakas JAV: išsiųs 10 amerikiečių diplomatų (80)

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį pareiškė, kad Maskva ,...

Mokslininkai sukūrė pigią ir ilgaamžę bateriją, kuri padės sumažinti saulės energijos kaštus

Saulės energija po truputį pinga, tačiau ji galėtų būti dar pigesnė, jei turėtume pigių...

„Sūduva“ patiesė čempioną „Žalgirį“, o „Riteriai“ nuliūdino „Džiugą“

Penktadienį Vilniuje įvyko Letuvos futbolo gerbėjų itin lauktos A lygos rungtynės – centriniame...