Išimtį padaro tik ledams

Prieš šeštadienio laidą pasikalbėjome su „Delfi TV“ laidų vedėjomis ir pasiteiravome, kokius ledus gamina ir mėgsta ekranuose matomi veidai. Anot gyvenimo būdo laidos „Kasdienybės herojaivedėjos Rūtos Lapės, net ir stengiantis sveikai maitintis ir nuolat stebint valgomą maistą bei vengiant užkandžių, jos šeimos namuose ledams visuomet, o ypač karštą vasarą, daroma išimtis.

„Ledams namuose skiriame netgi visą šaldiklio lentyną. Juk pas vaikus nuolat ateina draugų, taigi ir dešimt porcijų dingsta akimirksniu. Aš manau, kad ledai kur kas geriau nei, pavyzdžiui, tortas“, – sako du berniukus auginanti televizijos laidų vedėja R. Lapė.

Nuo plombyro iki becukrių ledų

Žinoma moteris taip pat pasakojo, jog pati yra gaminusi naminius ledus iš šaldytų uogų, banano ir grietinėlės. Nors jai ledai ypač patiko, o ir skonis buvo puikus, sūnūs ir vyras protestavo, kad tokie ledai atrodo netikri ir jų nebenorėjo.

„Paprastai perku kuo paprastesnius ledus, kad juose nebūtų jokių priedų, o ant etiketės – kuo trumpesnė sudėtis. Vaikams paprastai renku plombyrą su kuo daugiau grietinėlės ir pieno, o sau ieškau liesesnių ledų. Dabar parduotuvėse pastebiu itin didelę pasiūlą ledų su itin mažai cukraus ar visiškai be jo“, – su šypsena pasakojo R. Lapė.

Vaikystės prisiminimai

Rūtos kolegė Greta Klimkaitė prasitarė, jog jai patys skaniausi ledai yra įpurškiami į vaflinį ragelį. Būtent toks gardėsis jai primena vaikystę. „Vaikystėje tokių būdavo galima nusipirkti Utenos turguje. Tiesa, visai neseniai be galo skanių įpurškiamų ledų radau Kupiškyje esančioje kavinukėje prie marių.
O kai lankausi pas tėvus, ten valgau vanilinius ledus ir mėgst prisidėti į juos kokių tik būna tuo metu prisirpusių uogų“, – pasakojo laidos „Delfi Diena“ vedėja Greta Klimkaitė.

Tiesa, ledais vasarą atsigaivina ir G. Klimkaitės augintinis. Juokaudama ji sako, kad svarbiausias ritualas yra ledais pavaišinti ir savo katiną, nes vos pamatęs ledus, jis netrunka atbėgti.

„Delfi TV virtuvė“ veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptas“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 11.00 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją