Pirmadienį Pyragų dieną šventė ir DELFI kolektyvas – darbuotojai prikepė kepinių, o kiekvienas suvalgytas gabalėlis prisidėjo prie vaikų išsipildymo.

DELFI Pyragų diena

Kepė ne tik kolegės, bet ir jų vyrai, mamos ir vaikai.

Štai rubrikos „Veidai“ redaktorės Gintarės Urnikienės pyragą „Vienaragio svajos“ gamino jos vaikai.

„Viską darė mano vaikai. Parduotuvėje nupirkau biskvitą, o jį vaikai pertepė su namine agrastų uogiene, patys plakė grietinėlę, o vėliau jį papuošė. Ilgai neužtruko. Viena valanda ir viskas baigta“, – pasakojo vaikų pyragą į darbą atsinešusi redaktorė.

Akį traukė ir Prahos tortas su varške bei trupininiu šokoladiniu sviestiniu biskvitu, kurio kiekvienas gabalėlis buvo gardintas braške.

DELFI Pyragų diena

Daug pyragų buvo pagaminta iš obuolių, kurių rudenį gausu kiekvienuose namuose. Stalą papuošė net trys obuolių pyragai: vienas – įprastas, kitas su moliūgais, o trečias – su varške.

„Aš labai labai mėgstu varškę, pabandžiau į google paiešką suvesti „varškės pyragas“ ir paieška kaip tik surado DELFI Maisto receptus ir nuostabų varškės pyragą su obuoliais. Aš jį taip pamėgau, kad dabar labai dažnai kepu sau, kepu vyrui ir vaikams. Iškepiau tokius jau gal šešis. Ir jį visi labai mėgsta. Labai greitai galima iškepti, užtrukau apie vieną valandą“, – džiaugėsi pyragą iškepusi DELFI reklamos projektų vadovė Gintarė Žalgevičienė.

Gardų kepinį į redakciją atnešusi Gintarė sakė, kad jo sudėtyje – tik kiaušiniai, obuoliai, varškė, šiek tiek miltų ir sviesto. „Labai paprasti ingredientai, kur kiekviena šeimininkė tokius produktus gali rasti savo namų virtuvėje. Specialiai nereikia eiti parduotuvę, nes dažniausiai visi viską turi“, – atskleidė G. Žalgevičienė.

Ant stalo puikavosi ir išskirtiniai maži pyragėliai – mažosios picos „Picetės“, kurioms paruošti prireikia picos tešlos, trintų pomidorų, mocarelos ir prieskonių – baziliko su druska.

Didžiausio populiarumo susilaukė DELFI užsienio naujienų redaktorės Aleksandros Ketlerienės labai paprastas, tačiau nepaprastai skanus – šokoladinis pyragas, kurį valgė visi ir slapčia apsilaižydavo pirštus.

Tad su DELFI skaitytojais Aleksandra sutiko pasidalinti ir pyrago receptu.

  • 200 g sviesto
  • 200 g juodojo šokolado
  • 200 g cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • 2 šaukštai miltų

Sviestą su šokoladu ištirpinkite, įberkite ir sumaišykite su cukrumi, įdėkite miltus, viską gerai išmaišykite, o kai pravės ši masė, po vieną atsargiai įkulkite kiaušinius. Kepkite apie 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sutvirtės.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)