Produktai:

  • 200 g miltinio mišinio blyneliams (baltųjų miltų arba viso grūdo miltų),
  • 2 kiaušiniai,
  • 150 ml pieno,
  • 1 šaukštas sviesto kepimui,
  • 2 bananai (nulupti, supjaustyti riekelėmis) arba 2 dideli obuoliai (nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis) arba sauja minkštų džiovintų vaisių (mišinio ar kokių nors mėgstamų),
  • ½ šaukštelio cinamono,
  • 2 šaukšteliai cukraus pudros.

Kaip gaminti:

Vaikų darbas:

-supilti miltus į didelį dubenį,
-atsargiai įmušti kiaušinius į dubenį (jei įkrito lukštų, juos išrinkti, paskui nusiplauti rankas), juos išplakti,
-Į miltus supilti plaktus kiaušinius, truputį pieno, išmaišyti su šakute ar su šluotele. Supilti likusį pieną, gerai išplakti, kad neliktų gumulėlių, palikti tešlą pastovėti kelias minutes.
-sudėkite obuolių skilteles į tešlą, pamaišykite, būkite atsargūs, skiltelės gali perlūžti.

Suaugusiųjų darbas:

-užkaiskite ant viryklės keptuvę, įdėkite sviesto gabalėlį, palaukite, kol įkais,
-atsargiai įdėkite į keptuvę keturis didelius tešlos su vaisiais šaukštus, palikite vietos, nes kepdami blyneliai išsiplės. Jei supjaustėte obuolius žiedais, vienas žiedas bus vienam blyneliui.
-kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių, arba kol tešla paskrus aplink kraštelius.
-kiekvieną naujai blynelių keptuvei įdėkite šiek tiek sviesto,

Vaikų darbas:

-kol keps blyneliai, dubenėlyje sumaišykite cinamoną su cukraus pudra. Apibarstykite šiuo mišiniu blynelius ir valgykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)