„Pasaulyje yra keletas tortų, kurie, galima sakyti, yra tortų klasika. Vienas iš jų – „Juodojo miško tortas“. Tai – šio torto variacija“, – sako B. Nicholson.

R. Rasickienė pasakoja, kad pirmą kartą tokio saldumyno paragavo jo kilmės šalyje: „Šis tortas kilęs iš Vokietijos. Pirmą kartą jį ten paragavau dar būdama paauglė. Vėliau, kai konditerija pasibeldė ir į mano gyvenimą, susiradusi receptą jį šiek tiek adaptavau pagal save ir pervadinau jį „Vyšniuku“.

Jos kepinį ne kartą įvertino artimieji: „Dažniausiai draugai apie šį tortą sako, kad jis yra tikras, saldus, truputį riebus, bet tuo pačiu turi ir neįkyrią rūgštumo gaidelę.“

„Beatos virtuvėje“ – „Juodojo miško“ tortas

Tortas „Vyšniukas“ arba „Juodasis miškas“

Biskvitams:

  • 4 kiaušinių
  • 160 g cukraus
  • 160 g miltų
  • 20 g kakavos
  • 50 g aliejaus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos

Biskvitams drėkinti:

  • 200 ml vandens
  • 60 g cukraus
  • šlakelio citrinų sulčių

Šokoladiniam padažui:

  • 150 g juodojo šokolado
  • 200 g grietinėlės (35 %)

Vyšnių įdarui:

  • 400 g vyšnių (gali būti šaldytos)
  • 30 g cukraus
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 šaukšto vandens ar vyšnių likerio (pasirinktinai)
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

Kremui:

  • 350 g grietinėlės (35 %)
  • 250 g maskarponės
  • 40 g miltinio cukraus
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos arba cukraus

Papuošti:

  • juodojo šokolado
  • vyšnių arba kitų uogų

Gaminimo būdas – laidos įraše.