Patarimais, kaip atsigaivinti per vasarą vykstančius vakarėlius, atsiųstame pranešime dalijasi „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas.
„Šią vasarą fiksuojame rekordinius nealkoholinių gėrimų pardavimus: nealkoholinio alaus ir sidro nupirkta beveik dvigubai, nealkoholinio vyno – dešimtadaliu daugiau, lyginant su praėjusiais metais. Populiarėjantys nealkoholiniai gėrimai rodo besikeičiančius žmonių įpročius ir polinkį sveikiau gyventi. Gėrimai, iš kurių pašalintas alkoholis, puikiai tinka įvairiems gaivinantiems kokteiliams, kuriais nustebinsite vasaros vakarėlio svečius“, – teigia A. Poleninas ir dalijasi 4 lengvai suplakamų nealkoholinių kokteilių receptais.
Saldu ir rūgštu: ananasų ir žaliosios citrinos nealkoholinis kokteilis
Reikės:
- ¾ stiklinės šviesaus arba kvietinio nealkoholinio alaus
- 1 stiklinės ananasų sulčių
- 1 žaliosios citrinos
- saldaus sirupo
Gaminimas:
Į ananasų sultis supilkite nealkoholinį alų ir išspaustas žaliosios citrinos sultis. Viską išmaišykite. Norėdami pasaldinti gėrimą, įpilkite bet kokio saldinančio sirupo (pavyzdžiui, agavų sirupo).
„Šis kokteilis vienu metu suteikia skirtingus skonius – saldumą ir rūgštumą. Jį serviruodami papuoškite šviežia ananaso arba žaliosios citrinos skiltele“, – pataria A. Poleninas.
Nealkoholinis braškių šampanas
Nealkoholinis braškių šampanas
Reikės:
- braškių šerbeto
- nealkoholinio putojančio vyno
- pjaustytų šviežių braškių stiklinei papuošti
Gaminimas:
Į stiklinę įdėkite kelis braškių šerbeto šaukštus ir užpilkite atšaldytu nealkoholiniu putojančiu vynu, įmeskite kelis griežinėlius pjaustytų šviežių braškių. Serviruodami kokteilį nepamirškite stiklinės papuošti šviežiomis braškių skiltelėmis.
Raudonųjų apelsinų ir mėtų kokteilis
Raudonųjų apelsinų ir mėtų kokteilis
Reikės:
- 1 stiklinės šviežiai išspaustų raudonųjų apelsinų sulčių (maždaug 3 apelsinai)
- ¾ stiklinės nealkoholinio tamsaus alaus
- 1 valgomojo šaukšto smulkintų mėtų lapų
- sirupo
Gaminimas:
Į šviežiai spaustas apelsinų sultis suberkite smulkintus mėtų lapus. Viską išmaišę leiskite gėrimui atšalti šaldytuve apie 15–20 minučių. Atšalusį gėrimą perpilkite per sietelį į atšaldytą stiklinę. Galiausiai supilkite nealkoholinį alų – šiam kokteiliui labiausiai tiks tamsus nealkoholinis alus. Mėgstantiems saldesnius gėrimus rekomenduojama į kokteilį įpilti sirupo.
Nealkoholinis tirštasis vanilinis vyšnių kokteilis
Nealkoholinis tirštasis vanilinis vyšnių kokteilis
Reikės:
- 450 gramų šaldytų vyšnių
- 2 stiklinių nealkoholinio baltojo vyno (pavyzdžiui, „Riesling“ arba „Moscato“ rūšies)
- ¼ valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto
Gaminimas:
Į trintuvą suberkite vyšnias, supilkite nealkoholinį vyną ir vanilės ekstraktą. Trinkite tol, kol gausite tirštą masę.
„Jeigu kokteilio norėtųsi dar tirštesnio – įberkite ledukų ir vėl viską sutrinkite, arba priešingai – įpilkite daugiau nealkoholinio vyno“, – patarimais dalijasi A. Poleninas.