Nominuota už inovatyvumą ir kūrybiškumą, „Malda skoniui“ peržengė tradicinių kulinarinių knygų rėmus: drąsios maisto fotografijos, neįprasta struktūra, kai knygą galima vartyti ir skaityti atsitiktine tvarka – tai tik keli išskirtinio leidinio akcentai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Alfas Ivanauskas į knygą surinko naujausius, kulinarine drąsa „pagardintus“ receptus, aprašo asmeninius maisto ir skonio tyrinėjimus bei eksperimentus. Knygoje – ir pokalbiai apie maistą bei skonį su medikais, mokslininkais, edukologais, psichologais, kunigu. Savo mintimis dalijasi: gastronomijos istorijos tyrinėtojas Rimvydas Laužikas, kunigas Ričardas Doveika, socialinių mokslų daktarė, edukologė Austėja Landsbergienė, gydytoja-dietologė Edita Gavelienė, docentė alergologė ir imunologė Violeta Kvedarienė.

„Malda skoniui“ – 500 knygų kolekcija, kurios kiekviena vienetinė, nes yra dėlionės dalelė.
Kad tai nėra įprasto formato kulinarinė knyga, pastebėjo ir konkurso organizatoriai, įvertinę ją dviem nominacijomis: „Metų inovacija ir kūrybiškumas“ ir „Geriausia iš geriausių“.

„Sveikinu ne tik save ir savo komandą, bet ir visus knygos savininkus – tai mūsų visų laimėjimas. Man labai smagu, kad mūsų drąsa laužyti stereotipus įvertinta pasauliniu mastu. Norėjau įrodyti, kad kulinarinė knyga gali būti kitokia – gundanti, „užkurianti“ aistrą gaminti, valgyti, mėgautis ir gal net kiek šokiruojanti. Dar kartą įsitikinau, kad norint būti priekyje, reikia išklysti iš „praminto tako“ ir rasti savąjį. Didžiuojuosi, kad esu lietuvis ir savo idėjomis prisidedu garsindamas Lietuvos vardą. Raginu tai daryti visus: drąsiai kurkite, dalinkitės tuo, ką sukuriate, su pasauliu, kiekvienas turime labai daug potencialo“, – drąsina šefas, knygos autorius Alfas Ivanauskas.

Tai ne pirmas Alfo ir jo komandos pasiektas apdovanojimas. „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose jis yra iškovojęs geriausio kulinarinio žurnalo pasaulyje nominaciją dvejus metus iš eilės: knyga „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“ užėmė antrą vietą tarp geriausių Europoje, „7 ingredientai vaikams“ apdovanota bronza už geriausią dizainą, o knyga „Gal pavalgom?“ pelnė trečiąją vietą kaip geriausia Rytų Europos knyga pasaulyje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją