19
Kitas

Nesaldus pyragas su vištiena – kišas

Vištienos iešmeliai

Minkšti, sultingi, gardūs ir paprastai pagaminami vištienos filė iešmeliai. Patiks dideliems ir mažiems, o tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir ypatingesnei progai.

Reikės:
400 g vištienos filė
2 skiltelės česnako
Paprikos miltelių
Petražolių
Pipirų
Kmynų
Druskos
Vištienos prieskonių be druskos
2 šaukštų graikiško jogurto

Kaip gaminti:

* Supjaustau nedideliais gabalėliais 400 g (arba daugiau, priklausomai, kiek žmonių norite pamaitinti) vištienos filė (naudojau mažąją vištienos filė, bet puikiai tinka ir didžioji).
* Supjaustytą vištieną verčiu į dubenį.
* Susmulkinu 2 skilteles česnako ir dedu į dubenį prie vištienos. Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, kmynų, džiovintų petražolių, vištienos prieskonių be druskos ir dar galima berti tokių prieskonių, kokius mėgstate.
* Dedu 2 šaukštus graikiško jogurto – viską gerai sumaišau ir uždengiu dubenį maistine plėvele. Vištieną dedu į šaldytuvą ir palieku marinuotis 3 val. arba ilgiau.
* Marinuotus vištienos gabaliukus suveriu ant medinių iešmelių ir dedu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Šaunu į įkaitintą 200 C orkaitę, kepsiu apie 20 min. įjungusi programą „viršus–apačia“ be vėjelio.
* Kol kepa iešmeliai, išverdu ryžius ir gaminu morkų salotas: burokine tarka į dubenį sutarkuoju 2 didesnes morkas. Smulkesne tarka sutarkuoju skiltelę česnako – viską sumaišau. Dedu gerą šaukštą majonezo ir vėl viską sumaišau. Salotos paruoštos!
* Iškeptus vištienos iešmelius traukiu lauk iš orkaitės. Į didesnę lėkštę dedu vištienos iešmelį (vieną ar du), kelis šaukštus virtų ryžių, morkų salotų.

Skanaus!

19
Kitas

Nesaldus pyragas su vištiena – kišas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją