Kugelis su traškia sūrio plutele

Reikės:

Bulvės – 1 kg
Pienas – 1 stiklinė
Vištienos filė – 300 g
Kietasis sūris – 200 g
Druska – pagal skonį
Pipirai – žiupsnelis
Grietinė – 1 šaukštas
Muskato riešutai – žiupsnelis

Gaminimas:

1. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir nusunkite.
2. Užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmaišykite.

3. Įberkite druskos, pipirų, muskatą, suberkite smulkiai pjaustytą vištieną, pusę tarkuoto sūrio, grietinės.
4. Išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą.
5. Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
6. Ant viršaus tolygiai suberkite likusį sūrį.
7. Kepkite dar 15 minučių.
8. Patiekite su grietine ar mėgiamu padažu.

Kugelis keksiukų formelėse su 6 skirtingais įdarais


Kugelis keksiukų formelėse su 6 skirtingais įdarais
Reikės:
Antienos kulšelių mėsos
2 svogūnų
Mėgstamų prieskoninių žolelių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 šaukštelių džiovintų pomidorų pesto
6 bulvių
1 stiklinės grietinėlės
1 kiaušinio

Gaminimas:

1. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Pasmulkinkite antienos kulšelių mėsą.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite antieną. Kai šiek tiek apkeps, suberkite pusę supjaustytų svogūnų ir gerai apkepkite. Pasūdykite, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir juodaisiais pipirais. Galiausiai sudėkite pestą.
4. Virtuviniu kombainu sutarkuokite bulves.
5. Kitoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus lengvai apkepinkite likusius svogūnus. Vos svogūnai pradės gelsti, supilkite grietinėlę ir palaukite, kol ji užvirs. Šį mišinį užpilkite ant bulvių tarkių. Išmaišykite, įmuškite kiaušinį ir vėl kruopščiai išmaišykite. Masę pagardinkite druska.
6. Keksiukų formelėse sluoksniuokite bulvių tarkių masę, ant viršaus dėkite antienos įdaro ir galiausiai įdarą užklokite tarkių mase. 7. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min., kol gražiai apskrus.
8. Na o įdaras gali būti toks, koks tik jums patinka: mėgstate varškę – prašom, esate lašišos gerbėjas, dievinate grybus, o gal norite šio to dar įdomesnio – kugelio keksiukus įdarykite „Philadelphia“ sūriu ar grilinta paprika. Skanaus!

Receptu dalijasi Alfas Ivanauskas.

Kugelis su kiaulės ausytėmis


Kugelis su kiaulės ausytėmis

Kiaulės ausytės labai tinka kugeliui, nes suteikia jam ypatingą skonį, sako tinklaračio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.

Reikės: (2 porcijoms)

6 bulvių,

1 kiaušinio,

100 ml virinto pieno,

1 svogūno,

virtų ir rūkytų, pjaustytų kiaulės ausyčių (~ 100 g),

bulvių prieskonių,

druskos

Gaminimo eiga:

* Bulves ir svogūną nulupau, sutarkavau.
* Į bulvių tarkius supyliau virintą pieną, įmušiau kiaušinio plakinį, pagardinau bulvių prieskoniais, druska.
* Kiaulių ausytes supjausčiau mažesniais gabaliukais ir sudėjau į bulvių tarkius.
* Viską gerai išmaišiau ir masę supyliau į kepimo formeles.
* Kepiau kugelį įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje ~ 45 - 50 min. ( kepimo laikas priklauso nuo kugelio dydžio ir storio ).
P.s. gavosi labai labai gardus, drąsiai galiu sakyti, kad tai – karališkas kugelis!
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Gamink su Audrone“.

Kugelis su cukinijomis

Kugelis su cukinijomis

Reikės:
Bulvės 4 vnt.
Cukinijos 2 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 0.5 stiklinės
Druska 3 žiupsneliai
Pipirai žiupsnelis
Krakmolas 1 šaukštas

Gaminimas:

1. Cukinijas nulupkite ir išimkite sėklas.

2. Bulves nulupkite.

3. Bulves ir cukinijas sutarkuokite bulvine tarka.

4. Skystį nusunkite (nepersistenkite, tarkiai neturi būti visiškai sausi).

5. Pieną pakaitinkite, bet neleiskite užvirti ir užpilkite ant bulvių ir cukinijų masės. Gerai išmaišykite.

6. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.

7. Įberkite druskos, pipirų ir krakmolo.

8. Gerai išmaišykite ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.

9. Patiekite su grietinės ir sviesto padažu.

Virtų bulvių ir varškės kugelis – nustebsite, kaip skanu


Virtų bulvių ir varškės kugelis – nustebsite, kaip skanu


Reikės:

Bulvės 1 kg

Sviestas 100 g

Varškė 200 g

Kiaušiniai 4 vnt.

Miltai 3 šaukštai

Pipirai pagal skonį

Druska pagal skonį

Mėtos 1 šaukštelis

Gaminimas:

1. Bulves išvirkite su lupenomis. Nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.

2. Supilkite ištirpintą sviestą, sudėkite sutrintus ir smulkiai supjaustytus šviežius mėtų lapelius, prieskonius, kiaušinių trynius, miltus, pertrintą varškę.

3. Labai gerai išmaišykite.

4. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą.

5. Kepimo skardą gausiai ištepkite sviestu, sukrėskite paruoštą tešlą ir dėkite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

6. Kepkite apie 40 minučių.

7. Patiekite su grietine ir kastiniu.

Skanaus!

Tarkuotų bulvių kugelis keptuvėje – kiek kitoks nei tradicinis plokštainis


Tarkuotų bulvių kugelis keptuvėje – kiek kitoks nei tradicinis plokštainis


Reikės:

bulvių 1 kg

svogūno 1 vnt.

kiaušinio 1 vnt.

alyvuogių aliejaus 2 v. š.

druskos žiupsnelis

maltų juodųjų pipirų žiupsnelis

Gaminimas:

1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.

2. Svogūną susmulkinkite peiliu arba elektriniu smulkintuvu ir suberkite į bulvių tarkius. Tuomet įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.

3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, supilkite paruoštą bulvių masę ir tolygiai paskirstykite ją po keptuvę medine mentele. Kepkite kugelį ant silpnos kaitros apie 10 minučių, tuomet keptuvę uždenkite ir kepkite dar tiek pat.

4. Galiausiai kugelį apverskite ir kepkite dar 10 minučių, kol susiformuos traški plutelė.

5. Patiekite kugelį su grietine ar kitu mėgstamu padažu!

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

Netradicinio kugelio receptas – skonis jus maloniai nustebins


Netradicinio kugelio receptas – skonis jus maloniai nustebins


Reikės:

bulvių – 500 g

morkų – 200 g

brokolių – 100 g

žiedinio kopūsto – 180 g

svogūno – 100 g

natūralaus jogurto – 60 g

kiaušinių – 2 vnt.

speltos miltų – 100 g

Druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

„Nors nesu didelė bulvių mėgėja, turiu pripažinti, kad šio apkepo skonis mane maloniai nustebino. Tai – sveikesnė alternatyva tradiciniam bulvių plokštainiui, todėl rekomenduoju šį receptą išbandyti net ir bijantiems riebių patiekalų“, – rekomenduoja komunikacijos specialsitė, desertinių įkūrėja Liucina Rimgailė.

Gaminimas:

1. Bulves, morkos, svogūnus, brokolius ir žiedinį kopūstą sutarkuokite burokine tarka.

2. Į masę įdėkite kiaušinį, jogurtą, miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į kepimo indą, pateptą aliejumi.

3. Kepkite orkaitėje 175 °C apie 40 min, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Rimi“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją