18
Kitas

Slyvų ir obuolių uogienė

Šie vaisiai puikiai tinka tiems, kurie skundžiasi sutrikusiu virškinimu.
Slyvos turi tik vieną nepageidaujamą poveikį – iš karto suvalgius per daug slyvų gali pasireikšti viduriavimas. Kad taip neatsitiktų, rekomenduojama porcija – 44–87 g slyvų per dieną, džiovintų – apie 10–12 vnt.

Reguliarus slyvų vartojimas reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir taip padeda sumažinti riziką susirgti diabetu.

Kadangi šiuose vaisiuose randama nemažai vitamino K, kalio, magnio bei fosforo – jų vartojimas stiprina kaulų sveikatą. Be to, slyvose gausu antioksidantų.

Slyvos aprūpina organizmą skysčiais. Šių vaisių įtraukimas į kasdienį racioną organizme palaiko skysčių balansą, mat slyvas sudaro net 87 proc. vandens.

Be to, slyvos turi mažai kalorijų – 100 gramų slyvų galima rasti vos 46 kalorijas, todėl šiais vaisias be sąžinės graužaties gali mėgautis ir reguliuojantys savo svorį.

Naudingos jos tiek šviežios, tiek džiovintos. Nors džiovintose slyvose yra daugiau kalorijų – jose galima rasti didžiulį antioksidantų kiekį. Džiovintose slyvose yra daugiau vitamino K, taip pat B grupės vitaminų ir mineralų. Jose taip pat gausu ląstelienos ir angliavandenių.

Kviečiame išbandyti ir patiems pasigaminti patiekalų iš slyvų: slyvų ir obuolių uogienę, bruknių ir slyvų uogienė, slyvų čatnį, konservuotos slyvos, kepkite šlapią šokoladinį slyvų pyragą, slyvų trupiniuotš, kiaulienos kepsnius su slyvų ir svogūnų padažu.

18
Kitas

Slyvų ir obuolių uogienė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją