Pranešime spaudai rašoma, jog populiariausi gyventojų pasirinkimai renkantis blynus, prekybos tinklo atstovės teigimu, yra lietiniai blyneliai su varškės, mėsos bei sūrio ir kumpio įdarais, taip pat žemaičių blynai su mėsa. Tuo metu Užgavėnių dieną paklausūs būna ir mieliniai blynai su razinomis ar be priedų. Taip pat daugiau nei įprastai nuperkama fasuotų amerikietiškų blynelių bei daugelio kitų rūšių blynų.

„Šiemet prisidėti prie žiemos išvarymo ir pasisemti geros nuotaikos pirkėjai „Maximos“ parduotuvėse per Užgavėnes galės ne tik įsigydami savo mėgstamų blynų, bet ir vaišindamiesi kepamais blynais. Tokios degustacijos Užgavėnių dieną nuo 16 iki 19 val. vyks 35 mūsų parduotuvėse 13 šalies miestų. Be to, dalyje parduotuvių šventinę atmosferą padės sukurti ir tradicinės kaimo kapelos“, – sako V. Drulienė.

Tuo metu artimuosius, draugus bei vaišių prašančius persirengėlius ketinantiems nustebinti savo ruoštais blynais B. Baratinskaitė siūlo keletą idėjų.

Žalieji brokolių blynai

Žalieji brokolių blynai

„Šie blynai bus ne tik gardus, bet ir sveikesnis Užgavėnių skanėstas. Kaip žinia, brokoliai yra itin maistinga daržovė, o ir jos blynams suteikiama žalsva spalva puikiai tiks pavasario kvietimo šventei“, – sako B. Baratinskaitė.

Blyneliams prireiks:

  • Nedidelio brokolio
  • 2 kiaušinių
  • Apie 35 g parmezano sūrio
  • 3 šaukštų miltų
  • 2-3 skiltelių česnako
  • Šiek tiek druskos ir pipirų


Gaminimas:

Brokolio žiedus nuplauname ir verdame garuose 5-6 minutes. Pavirtus žiedus nuplauname šaltu vandeniu. Tuomet juos smulkiai supjaustome, maišome su kiaušiniais, tarkuotu parmezano sūriu, miltais, druska pipirais ir smulkintu česnaku. Svarbu šį mišinį gerai išmaišyti. Tuomet belieka blynus kepti keptuvėje ant aliejaus, kol jie gražiai apskrus. Iš keptuvės išimtus blynus rekomenduojama sudėti ant popierinio rankšluosčio. Taip pasišalins aliejaus likučiai. Iškeptus blynus galima patiekti su grietine, nesaldintu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu.

Grikių ir varškės blynai su obuoliais

Grikių ir varškės blynai su obuoliais

„Dar vienas puikus maistingesnių ir skoniu nustebinti galinčių blynų receptas Užgavėnėms ir ne tik. Be to, šie blynai lengvai paruošiami, todėl tiks neturintiems daug laiko“, – sako B. Baratinskaitė apie grikių ir varškės blynus.

Blyneliams prireiks:

  • Stiklinės virtų grikių
  • 100 g varškės
  • Kiaušinio
  • 2 šaukštų miltų
  • Arbatinio šaukštelio cukraus
  • 50 ml šilto pieno
  • Obuolio


Gaminimas:

Į varškę įmušame kiaušinį, įdedame cukraus ir viską išmaišome. Tuomet į mišinį įpilame šildytą pieną, įdedame sutarkuotą obuolį, grikius, druską ir viską gerai išmaišome. Įdedame miltus ir dar kartą viską gerai išmaišome. Šaukštu įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus išdėliojame blynus ir po keletą minučių pakepame iš abiejų pusių. Keptus blynus patiekiame su mėgstamu pagardu.

Blynai su ožkos sūriu

Blynai su ožkos sūriu

„Šie blynai tiks norintiems sotesnių ir išskirtiniu skoniu pasižyminčių blynų. Jie turėtų patikti tiek mažiems, tiek dideliems“, – sako B. Baratinskaitė.

Blyneliams prireiks:

  • 450 g ožkos sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 4 valgomųjų šaukštų cukraus
  • Stiklinės miltų
  • Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Šiek tiek druskos


Gaminimas:

Į dubenį dedame ožkos sūrį ir šakute ar šaukštu sutriname iki vientisos masės. Dedame kiaušinius, druską, tris ketvirtadalius stiklinės miltų ir viską gerai išmaišome. Iš šios masės formuojame blynelius, kuriuos išvoliojame likusiuose miltuose ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Iškeptus blynus galima patiekti su grietine, uogiene ar medumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)