110
Kitas

Česnakinės bandelės, be kurių neįsivaizduojami ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai – autentiškas receptas

Norėdama išvirti autentiškus barščius Elžbieta Monkevič recepto ieškojo internete ir iš daugybės rastų jai labiausiai priimtinas buvo žinomos ukrainietės, kelių labai jausmingų kulinarinių knygų autorės Olia Hercules, gyvenančios Londone, receptas.

Reikės:

jaučio uodega (apie 1 kg) 1 vnt.
svogūnų 2 vnt.
didelių morkų 3 vnt.
saliero lapkočių 2 vnt.
kvapiųjų pipirų 4 vnt.
pipirų žirnelių 10 vnt.
lauro lapų 2 vnt.
didelio pailgo burokėlio 1 vnt.
mažo šviežio kopūsto 0.5 vnt.
mažos skardinės pjaustytų pomidorų savo sultyse 1 indelis
virtų raudonųjų pupelių (bet galima naudoti konservuotas, kaip recepto originale) 1 stiklinė
vidutinių bulvių 4 vnt.
česnako 3 skiltelės
Šviežių krapų, petražolių (daug)
Grietinė patiekti

Gaminame:

1. Įpilkite į didelį puodą šalto vandens, sudėkite 1 svogūną, 2 morkas, saliero lapkočius, pipirų žirnelius, lauro lapus, supjaustytą jaučio uodegą. Įberkite druskos.

2. Užvirinkite. Nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite sultinį apie 4 val, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo.

3. Kol sultinys verda, nulupkite ir smulkiai supjaustykite kitą svogūną. Likusią morką ir burokėlį supjaustykite plonais šiaudeliais.

4. Nugriebkite dalį jautienos riebalų nuo sultinio viršaus ir supilkite į didelę keptuvę. Įjunkite ugnį iki vidutinės ir palaukite, kol riebalai pradės įkais. Įdėkite pjaustytą svogūną ir švelniai pakepinkite, kartas
nuo karto pamaišydami, kol suminkštės ir pradės karamelizuotis. Tada sudėkite morkas ir kepkite apie penkias minutes. Pagardinkite druska ir paragaukite – turi būti gerai pagardinta.

5. Į keptuvę suberkite burokėlį ir pakepkite kelias minutes. Galiausiai sudėkite pomidorus,
patroškinkite porą minučių ir ragaukite. Jei rūgštoka, įberkite truputį cukraus.

6. Jautienos sultinį nukoškite į didelį puodą. Sudėkite į sultinį atgal uodegos gabaliukus, sudėkite supjaustytas bulves ir virkite, kol bulvės bus beveik išvirusios.

7. Sudėkite keptuvės turinį į puodą su bulvėmis, suberkite pupeles ir virkite dar 5-7 min.
ant vidutinės-stiprios ugnies. Tada sudėkite kopūstą ir virkite dar tris minutes. Bulvės turi būti minkštos, o kopūstai dar traškūs.

8. Smulkiai supjaustykite žalumynus, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite. Didžiąją dalį mišinio suberkite į puodą, išmaišykite, nukaiskite ir palikite pastovėti 5-10 min.

9. Patiekite su grietine ir smulkintais žalumynais.

Už receptą dėkojame Elžbietai Monkevič.

110
Kitas

Česnakinės bandelės, be kurių neįsivaizduojami ukrainietiški barščiai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)