1. Vorai, valgomos smegenys, mumijos ir numirėlio pirštukai ir kraujas

Šokoladinius keksiukus, padengtus kremu, dekoruoti kaip vorus – pagaminti kojas ir įsodinti akis. Mumijas gaminti iš sausainio ir balto tirpinto šokolado, numirėlio pirštams reikalingos valgomos lazdelės, žali maistiniai dažai ir migdolo riešuto drožlė.

2. Gardžiosios kirmėlės

Mielinės tešlos juosteles apvynioti aplink ilgą medinį šaukštą ar samtį, iš maisto produktų (alyvuogės, saulėje džiovinto pomidoro ar pan.) įsodinti akis, įkišti liežuvį ir kepti.

3. Numirėlio pėda

Iš kepti paruošto faršo skardoje formuoti pėdą, pirštus papuošti svogūnų nagais. Nukirstos čiurnos vietoje pašlakstyti pomidorų padažo ir įsodinti bulvę – bus nukirstos pėdos kaulas. Ir kepti.

4. Moliūgėliai

Iš meduolinės ar sausainių tešlos susukti rutuliukus, pagaliuku įspausti moliūgo rieves ir mirkyti maistiniuose dažuose.


5. Vieno kąsnio sumuštinukai su vabalais

Išvirtus kiaušinius perpjauti per pusę, trynius sutrinti, įberti pagal skonį druskos, pipirų, citrinos sulčių, garstyčių ir šią masę padalinti į tris indus. Kiekviename esančią trynių masę pagal poreikį dažyti maistiniais dažais ar natūraliais ingredientais – ciberžole, pesto padažu ir pan.
Baltymų puseles įdaryti skirtingų spalvų trynių mase ir dekoruoti: iš alyvuogių ir žalėsių formuoti vabalus, vorus, mumijas ir pan.


6. Sausainių mumijos

Šaldytos tešlos kvadratėlius patepti šokoladiniu kremu, išdėlioti pjaustytų bananų, ant viršaus užkloti tešlos juosteles. Iškepusius sausainius dekoruoti balto šokolado apvaliomis plokštelėmis – akytėmis.

7. Mėsinga numirėlio ranka

Kreminį sūrį gardinti laiškiniais česnakais, krapais ir petražolėmis, druska, pipirais, svogūnų milteliais, česnako granulėmis. Iš kremo formuoti delną ir pirštukus, šiuos papuošti nagais iš svogūnų. Dilbiui tiks parūkytas sūris ar panašios formos produktas derantis prie kreminio sūrio ir kumpio. Viską sujungti ir apvynioti rūkyto kumpio juostelėmis. Prieš patiekiant palaikyti šaldytuve 4 valandas.

8. Baisūs skeletai

Vištienos blauzdeles apvolioti prieskoniuose ir įsupti į šaldytą (ar sviestinę tešlą), per sujungimą suformuoti siūles, padekoruoti tamsių maistinių dažų siūlėmis. Iškepti.


9. Nukapoti pirštai

Sviestinės tešlos pailgą blynelį patepti raudonos splavos džemu (aviečių, pvz.), įdėti trapios tešlos lazdelę ir suformuoti pirštą. Nagams naudoti migdolų plokštes. Neperkepti – sausainiai turi būti blyškūs. Iškepusius sausainius patamsinti kakava, nagą bei piršto galiuką dekoruoti kruvina uogiene.


10. Saldi dekoracija mažųjų Helovynui
Vaflinį kaušelį pripildyti mažųjų mėgiamais saldainiais, kraštelį patepti šokoladu ir priklijuoti prie apvalaus sausainio. Apvertus gautą kepurę nudažyti šokoladu ir dekoruoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją