aA
Didžioji dalis verslų šiuo metu išgyveną beprecedentį laikotarpį, kuomet smukus, ar ties 0 riba balansuojant pajamoms, mintys sukasi ne apie pelną, bet apie išgyvenimą. Ypač sunki situacija vyrauja viešojo maitinimo sektoriuje, kuomet daugiau nei mėnesiui ištuštėjusios restoranų salės, verčia arba užrakinti duris, arba perorientuoti restorano veiklą. Visiems restoranams, kavinėms, picerijoms, barams šiuo metu, labiau nei įprastai, reikia pajamų, užtikrinančių išlikimą, suteikiančių galimybę vėl atverti duris ir girdėti nuo staliukų sklindantį šurmulį, po karantino pabaigos. Restoranų gidas meniu.lt dalijasi 10 punktų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti, vykdant viešojo maitinimo veiklą karantino laikotarpiu.
Vėsuma
Vėsuma
© Organizatorių nuotr.

1. Pritaikyti meniu karantinui. Valgiaraštį galima sutrumpinti, adaptuoti išsinešimui (neabejojame, kad steikas išsinešimui – ne pati geriausia mintis), pakeisti ingredientus, pasiūlyti naujų patiekalų, beveik nekeičiančių savo prekinės išvaizdos. Galbūt pats metas pradėti siūlyti patiekalų rinkinius, sukuriančius restorano patirtį namuose? Žmonės itin daug laiko praleidžia namuose, mažiau juda, atkreipkite į tai dėmesį, koreguodami meniu. Be to, beveik 24 valandas per parą namuose praleidžia daugiau nei 300.000 moksleivių. Nepamirškite jų! Galbūt įmanoma ruošiamus patiekalus pritaikyti šeimos stalui; pasiūlyti patiekalų, patiksiančių moksleiviams?

Selfish bistro
Selfish bistro
© Organizatorių nuotr.

2. Bendradarbiauti su maisto į namus pristatymo platforma. Jeigu turite galimybę maistą išvežioti patys – puiku! Visgi, atsidurti kurjerių platformoje verta ne tik dėl išvežiojimo paslaugos, bet ir dėl galimybės būti labiau matomiems, nuolat sušmėžuojant tam tikrose kategorijose.

3. Prekiauti dovanų kuponais. Prekiaukite įprastiniais elektroniniais dovanų kuponais, arba siūlykite specialius dovanų kuponus „Įsigyk 30€ vertės dovanų čekį už 25€”. Lūkesčiai dėl ateities sumažėję, tad galimybė vasarą pavakarieniauti su nuolaida skambės patraukliai.

4. Išlikti aktyviems socialinių tinklų erdvėje. Išnaudokite visas soc. tinklų galimybes. Nors Facebook‘e pasiekiamumas, nemokant už reklamą yra nedidelis, Instagram‘e jis ženkliai didesnis. Nuolat kelkite įrašus ir, dar svarbiau, storius, daugiau nei įprastai dėmesio skirkite video formatui, keldami įrašus visuomet žymėkite lokaciją, kurkite „skanų“ turinį.

Queensberry
Queensberry
© Organizatorių nuotr.

5. Bendradarbiauti su nuomonės formuotojais. Laikas, praleidžiamas socialiniuose tinkluose išaugo. Jūsų tikslinė auditorija bent kelis kartus per dieną prisijungia prie Facebook ar Instagram paskyrų. Pagaukite savo auditorijos dėmesį ten, kur ji yra šiuo metu - soc. tinkluose. Tai padaryti jums gali padėti influenceriai. Dalies nuomonės formuotojų įkainiai sumažėjo, o kai kurie, solidarizuodamiesi su verslais, teigiamą nuomonę apie patinkantį produktą ar paslaugą kuria savo iniciatyva. Susisiekite su keliais nuomonės formuotojais, galbūt pavyks sutarti dėl abipusiai naudingų viešinimo sąlygų.

6. Kurti video „Kaip pasigaminti…“. Mokinkite, kaip namuose pasigaminti jūsų restorano virtuvę reprezentuojančius patiekalus. Neprivalote atskleisti visų paslapčių, ar atkartoti valgiaraščio. Parodykite auditorijai, kaip gaminate padažą makaronams, ar kepate purią duoną, kokiu nauju įdaru galima įdaryti virtinukus. Būkite bendruomeniški, dalinkitės naudingais patarimais, žmonės tai prisimins.

Restoranų maistas
Restoranų maistas
© Organizatorių nuotr.

7. Tiekti korporatyvinius pietus. Yra įmonių/organizacijų/institucijų, kurių veikla karantino metu suaktyvėjo. Galbūt norėdama atsidėkoti darbuotojams, ar juos paskatinti, įmonė būtų suinteresuota padovanoti visiems nemokamus pietus, atvežamus tiesiai į darbo vietą?

8. Ruošti pusgaminius. Cepelinai, picos tešlos rutuliukai, virtinukai, marinuoti kepsniai, lazanija ir kiti patiekalai gali būti pradėti ruošti restorano virtuvėje, o pabaigti – namų. Kodėl gi neprekiauti pusgaminiais?

9. Ruošti maisto produktų rinkinius su instrukcijomis. Daug laiko praleisdamas namie, dažnas pradėjo daugiau gaminti (prisiminkime iš maisto prekių parduotuvių išluotus grikius, makaronus ir kitus bakalėjos produktus). Padėkite paįvairinti nusistovėjusį žmonių racioną, įkvėpkite gaminti pagal jūsų restorano virtuvę. Galbūt klientą sudomins rinkiniai, kuriuose sudėti ingredientai ir receptai trims meksikietiškoms ar azijietiškoms vakarienėms?

10. Švęsti kartu su klientais. Nors dabartinė situacija įpareigoja leisti dienas tarp keturių sienų, gimtadieniai, sutuoktuvių metinės, Motinos diena ir kitos svarbios dienos niekur nedingsta. Kadangi pramogų pasirinkimas itin ribotas, vienas iš likusių smagumų – gardus maistas. Ruoškite specialius šventinius pasiūlymus.

Jeigu perskaitėte šiuos pasiūlymus, tačiau nesate restorano neturite ir atidaryti kol kas neplanuojate – užsisakykite vėlyvųjų pusryčių, ar dienos pietų rinkinį iš netoliese esančio restoranėlio, parsivežkite į namus picą iš mylimos picerijos. „Palaikykite maitinimo įstaigas, įsigydami jų gaminamų patiekalų“, – apibendrindamas skatina meniu.lt direktorius Laurynas Mažuolis.

Merdianas
Merdianas
© Organizatorių nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
2.3333

Kai norisi riebiau: šalto rūkymo skumbrės tartaras pagal Agnę Grigaliūnienę (26)

Net ir stengiantis maitintis sveikatai palankiais patiekalais, būna dienų, kai norisi nusižengti...

Maisto mylėtoja Asta: svajoju apie savo pusryčių restoranėlį pasidalijo 5 skaniausių patiekalų receptais! (38)

Dauguma lietuvių mėgsta gaminti maistą namuose. Sveikas, šiltas ir naminis maistas suteikia...

Netoleruojate gliuteno ir pieno produktų? Štai jums 3 alternatyvūs receptai (3)

Gliuteno ir pieno produktų netoleravimas dažnam žmogui gali tapti priežastimi, nulėmusia prastą...

Be mišrainės neįsivaizduojamas šventinis stalas – štai jums trys baltos mišrainės konkurentės TOP 3 receptai! (14)

Vis sukate galvą, kokias mišraines reikėtų paruošti šiais metais? Jeigu tradicinė balta...

Ką kepsime šias Velykas? Išbandykite 3 madingiausius šio pavasario kepinius (3)

Velykos – jau visai ant nosies, o kartu su jomis ir amžinas klausimas – ką gardaus išsikepti...

Top naujienos

Vyriausybė pritarė verslo atlaisvinimui: kitą savaitę su ribojimais duris atveria prekybos centrai, kino teatrai, lauko kavinės (134)

Vyriausybė ketvirtadienį patvirtino naujus atlaisvinimus verslui: jau nuo pirmadienio galės...

Perspėja visus, geriančius aspiriną po COVID-19 vakcinos: tie žmonės rizikuoja savo gyvybe (26)

Viešojoje erdvėje kone kasdien galima rasti komentarų ir patarimų dėl aspirino vartojimo po...

Šimonytė susikirto su turgaviečių atstovu: išgirdo klausimą, kodėl „Maxima“ dirbti gali, o „Gariūnai“ ne

Vyriausybei svarstant dėl verslo atlaisvinimo, nepasitenkinimą išsakė Lietuvos prekyviečių ir...

Vyriausybė pratęsė karantiną ir patvirtino laisvinimo planą (15)

Vyriausybė ketvirtadienį pritarė karantino pratęsimui iki gegužės pabaigos ir jo režimo...

Oficialu: verslas galės pretenduoti į naują paramą, kurios dydis sieks nuo 500 eurų iki 350 tūkst. eurų (29)

Vyriausybė ketvirtadienį patvirtino 120 mln. eurų paramą labiausiai nukentėjusiajam verslui –...

55+ vilniečių dėmesiui – Vilnius kviečia registruotis vakcinacijai (25)

Vilniaus miesto savivaldybė , siekdama kaip įmanoma efektyviau panaudoti vakcinos nuo COVID-19...

JAV įveda naujas sankcijas Rusijai, išsiunčia 10 rusų diplomatų Maskva: atsakas neišvengiamas (217)

Reaguodama į Maskvai priskiriamą kibernetinę ataką, JAV vyriausybė įveda Rusijai naujas...

Landsbergis: Rusija turi atitraukti karius nuo Ukrainos sienos (280)

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Rusija turi atitraukti...

Politologė dėl Kepenio kreipėsi į etikos sargus: pareiškimai perpildė kantrybės taurę (317)

Mykolo Romerio universiteto (MRU) lektorė, politologė Rima Urbonaitė kreipėsi į Seimo etikos...

Siūloma Darbo kodekso pataisa: darbo užmokestis turi būti mokamas pavedimu į sąskaitą (86)

Darbo kodekse siūloma numatyti, kad darbo užmokestis ir kitos su darbo santykiais susijusios...