aA
Didžioji dalis verslų šiuo metu išgyveną beprecedentį laikotarpį, kuomet smukus, ar ties 0 riba balansuojant pajamoms, mintys sukasi ne apie pelną, bet apie išgyvenimą. Ypač sunki situacija vyrauja viešojo maitinimo sektoriuje, kuomet daugiau nei mėnesiui ištuštėjusios restoranų salės, verčia arba užrakinti duris, arba perorientuoti restorano veiklą. Visiems restoranams, kavinėms, picerijoms, barams šiuo metu, labiau nei įprastai, reikia pajamų, užtikrinančių išlikimą, suteikiančių galimybę vėl atverti duris ir girdėti nuo staliukų sklindantį šurmulį, po karantino pabaigos. Restoranų gidas meniu.lt dalijasi 10 punktų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti, vykdant viešojo maitinimo veiklą karantino laikotarpiu.
Vėsuma
Vėsuma
© Organizatorių nuotr.

1. Pritaikyti meniu karantinui. Valgiaraštį galima sutrumpinti, adaptuoti išsinešimui (neabejojame, kad steikas išsinešimui – ne pati geriausia mintis), pakeisti ingredientus, pasiūlyti naujų patiekalų, beveik nekeičiančių savo prekinės išvaizdos. Galbūt pats metas pradėti siūlyti patiekalų rinkinius, sukuriančius restorano patirtį namuose? Žmonės itin daug laiko praleidžia namuose, mažiau juda, atkreipkite į tai dėmesį, koreguodami meniu. Be to, beveik 24 valandas per parą namuose praleidžia daugiau nei 300.000 moksleivių. Nepamirškite jų! Galbūt įmanoma ruošiamus patiekalus pritaikyti šeimos stalui; pasiūlyti patiekalų, patiksiančių moksleiviams?

Selfish bistro
Selfish bistro
© Organizatorių nuotr.

2. Bendradarbiauti su maisto į namus pristatymo platforma. Jeigu turite galimybę maistą išvežioti patys – puiku! Visgi, atsidurti kurjerių platformoje verta ne tik dėl išvežiojimo paslaugos, bet ir dėl galimybės būti labiau matomiems, nuolat sušmėžuojant tam tikrose kategorijose.

3. Prekiauti dovanų kuponais. Prekiaukite įprastiniais elektroniniais dovanų kuponais, arba siūlykite specialius dovanų kuponus „Įsigyk 30€ vertės dovanų čekį už 25€”. Lūkesčiai dėl ateities sumažėję, tad galimybė vasarą pavakarieniauti su nuolaida skambės patraukliai.

4. Išlikti aktyviems socialinių tinklų erdvėje. Išnaudokite visas soc. tinklų galimybes. Nors Facebook‘e pasiekiamumas, nemokant už reklamą yra nedidelis, Instagram‘e jis ženkliai didesnis. Nuolat kelkite įrašus ir, dar svarbiau, storius, daugiau nei įprastai dėmesio skirkite video formatui, keldami įrašus visuomet žymėkite lokaciją, kurkite „skanų“ turinį.

Queensberry
Queensberry
© Organizatorių nuotr.

5. Bendradarbiauti su nuomonės formuotojais. Laikas, praleidžiamas socialiniuose tinkluose išaugo. Jūsų tikslinė auditorija bent kelis kartus per dieną prisijungia prie Facebook ar Instagram paskyrų. Pagaukite savo auditorijos dėmesį ten, kur ji yra šiuo metu - soc. tinkluose. Tai padaryti jums gali padėti influenceriai. Dalies nuomonės formuotojų įkainiai sumažėjo, o kai kurie, solidarizuodamiesi su verslais, teigiamą nuomonę apie patinkantį produktą ar paslaugą kuria savo iniciatyva. Susisiekite su keliais nuomonės formuotojais, galbūt pavyks sutarti dėl abipusiai naudingų viešinimo sąlygų.

6. Kurti video „Kaip pasigaminti…“. Mokinkite, kaip namuose pasigaminti jūsų restorano virtuvę reprezentuojančius patiekalus. Neprivalote atskleisti visų paslapčių, ar atkartoti valgiaraščio. Parodykite auditorijai, kaip gaminate padažą makaronams, ar kepate purią duoną, kokiu nauju įdaru galima įdaryti virtinukus. Būkite bendruomeniški, dalinkitės naudingais patarimais, žmonės tai prisimins.

Restoranų maistas
Restoranų maistas
© Organizatorių nuotr.

7. Tiekti korporatyvinius pietus. Yra įmonių/organizacijų/institucijų, kurių veikla karantino metu suaktyvėjo. Galbūt norėdama atsidėkoti darbuotojams, ar juos paskatinti, įmonė būtų suinteresuota padovanoti visiems nemokamus pietus, atvežamus tiesiai į darbo vietą?

8. Ruošti pusgaminius. Cepelinai, picos tešlos rutuliukai, virtinukai, marinuoti kepsniai, lazanija ir kiti patiekalai gali būti pradėti ruošti restorano virtuvėje, o pabaigti – namų. Kodėl gi neprekiauti pusgaminiais?

9. Ruošti maisto produktų rinkinius su instrukcijomis. Daug laiko praleisdamas namie, dažnas pradėjo daugiau gaminti (prisiminkime iš maisto prekių parduotuvių išluotus grikius, makaronus ir kitus bakalėjos produktus). Padėkite paįvairinti nusistovėjusį žmonių racioną, įkvėpkite gaminti pagal jūsų restorano virtuvę. Galbūt klientą sudomins rinkiniai, kuriuose sudėti ingredientai ir receptai trims meksikietiškoms ar azijietiškoms vakarienėms?

10. Švęsti kartu su klientais. Nors dabartinė situacija įpareigoja leisti dienas tarp keturių sienų, gimtadieniai, sutuoktuvių metinės, Motinos diena ir kitos svarbios dienos niekur nedingsta. Kadangi pramogų pasirinkimas itin ribotas, vienas iš likusių smagumų – gardus maistas. Ruoškite specialius šventinius pasiūlymus.

Jeigu perskaitėte šiuos pasiūlymus, tačiau nesate restorano neturite ir atidaryti kol kas neplanuojate – užsisakykite vėlyvųjų pusryčių, ar dienos pietų rinkinį iš netoliese esančio restoranėlio, parsivežkite į namus picą iš mylimos picerijos. „Palaikykite maitinimo įstaigas, įsigydami jų gaminamų patiekalų“, – apibendrindamas skatina meniu.lt direktorius Laurynas Mažuolis.

Merdianas
Merdianas
© Organizatorių nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
2.3333

Pokalbis su Urte Mikelevičūte: ką valgyti pusryčiams artėjant pavasariui (30)

Artėjant šiltajam sezonui daugelis norės susigrąžinti per karantiną prarastas kūno formas ir...

Trys gardūs varškėčių receptai, kurie nudžiugins ir mažuosius, ir jų tėvelius (1)

Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin...

Ar žinote, kodėl verta naudoti druską konditeriniuose gaminiuose? (5)

Druska – vienas iš nedaugelio produktų, be kurio virtuvėje neišsiverstų nė vienas, o ir jos...

Iš Londono sugrįžęs Karolis Vilniuje rengia išskirtinę apeigų ceremoniją, kurioje per 15 minučių nelieka laisvų vietų (43)

Geriausiuose Londono japoniško maisto restoranuose dirbęs ir į Vilnių gyventi sugrįžęs šefas...

Skruzdėlynų pradininkė iš mažo Lietuvos miestelio: gyvenimo verslas gimė iš šeimos recepto (61)

Kiekvienos šventės saldus stalas neįsivaizduojamas be tradicinių lietuviškų saldumynų –...

Top naujienos

Užkalnis: atsiprašykit manęs visi (144)

Sveiki, mano vardas Andrius Užkalnis , ir aš esu įsižeidęs visas iki kaulų smegenų ir net pats...

Dalia Vaitkutė-Šiaulienė | D+

Krabų gaudytojų gyvenimas iš arti: pusmetį praleisti ledinėje ir tamsioje jūroje ryžtasi dėl solidžios algos

Norvegijos laivyne dirbantis Renatas Besolovas jau keletą metų pusmečiui išvyksta į Barenco...

Vilnietis – apie bandymą Antakalnio poliklinikoje paskiepyti senelius: iššūkiai pylėsi vienas po kito (305)

Vilnietis Tomas neseniai padėjo savo seneliams nuvykti iki Antakalnio poliklinikos , kur nuo...

„Žalgirio“ trenerių štabe – teigiamas COVID-19 atvejis (15)

Kauno „Žalgirio“ komandoje užfiksuotas COVID-19 ligos atvejis. Blogai pasijutusiam vienam...

STT sulaikė Šeškinės poliklinikos, Vilniaus klinikinės ligoninės, „Limetos“ vadovus atnaujinta 21.16 (482)

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl galimos korupcijos sveikatos apsaugos sektoriaus...

Agnė Keizikienė | D+

Daugelis neištikimybę pateisina „poligamine prigimtimi“: profesorius iš JAV paaiškino, ar iš tiesų monogaminiai santykiai mums tik primesti (3)

Daugelis, kas bent kartą buvo pasukęs „į kairę“, dažnai pasiteisina, kad „tokia žmogaus...

Pau Gasolis atvyko į Barseloną – su Šaro treniruojama komanda žada pakovoti dėl dviejų titulų (2)

Ispanijos krepšinio legenda ir dukart NBA čempionas 40 metų Pau Gasolis trečiadienį atvyko į...

„Flagmanų žudikais“ pagarsėjusio gamintojo telefono apžvalga: kritikai neturės prie ko prikibti (46)

Kompanija „OnePlus“ yra tituluojama flagmanų žudike. Būtent su tokiu šūkiu į rinką...

Lietuvių vedama „Baskonia“ demonstruoja raumenis – sutriuškino „Olympiakos“ (1)

Eurolygoje penktą pergalę iš eilės iškovojo Vitorijos „Baskonia“ (14-13) su dviem lietuviais....

Tyrimas: „AstraZeneca“ vakcina veiksmingai apsaugo senyvus žmones (91)

Vakcina nuo koronavirusinės infekcijos, sukurta Jungtinės Karalystės ir Švedijos bendrovės...