Iniciatyva kilo iš idėjos atrasti laimę paprastuose dalykuose. Lietuviai nepatenka į 50 laimingiausių pasaulio šalių ir yra lenkiami tiek neturtingų šalių, tiek šalių su šaltu oru ir tamsiuoju sezonu – tad kodėl nepasisėmus tos laimės paprastuose dalykuose? Kodėl gi nepabuvus visiems vieningais ir be krepšininkų parvežto aukso? Pabandykime sukurti tą meilės Lietuvai ar lietuviams jausmą su visai paprastu dalyku – iškyla, Jums patogiu metu, patogioje vietoje ir su brangiausiais žmonėmis.

Prie iniciatyvos jungiasi kai kurie universitetai, sporto organizacijos, kaimo bendruomenės, užsienio lietuvių bendruomenės, įmonės, mokyklos bei darželiai – kadangi palaikyti iniciatyvą galima kaip tik patogu ir kiek tik leidžia kūrybiškumas, iniciatyvos pradininkės išgirdo tokių palaikymo būdų kaip tos dienos bendradarbių susirinkimas lauke, kolegų pietūs lauke, pamokos parke, pertraukos mokyklos kieme, treniruotės perkeliamos tą dieną į lauką, kaimynų bendruomenės eina iškylauti kartu į rajoną parką ir panašiai. Kiekvienas toks palaikantis laiškas skatino kviesti dar ir dar daugiau žmonių. Buvo parašyti kvietimai ir visoms partijoms, Lietuvos savivaldybėms bei didžiausiom Lietuvos įmonėms.

Iniciatyvą palaiko ir tokie įžymūs žmonės kaip Beata Nicholson, Jurgita Jurkutė-Širvaitė, Ignas Krupavičius, Ignas Bakėjus, Marius Jovaiša bei kiti. Tad šiandien puiki proga jungtis prie iškylautojų ir į savo socialinę paskyrą įkelti iškylos nuotrauką su prierašu #Lietuvospiknikas. Po iškylos žiūrėsime, kiek gi lietuvių prisijungė.

Iškylos iniciatorės Milda ir Dovilė iš tinklaraščio "Monų monai" netgi skambino ir į Guinness’o rekordų atstovybę – išsiaiškinti galbūt būtų įmanoma užfiksuoti didžiausios pasaulyje iškylos rekordą, tačiau paaiškėjo, jog tokiu atveju iškyla turėtų vykti vienoje vietoje ir būtų reikalingi iškylautojų skaičiuotojai, grotažymių skaičius negali būti laikomas įrodymų. Didžiausia iškyla iki šiol buvo surinkusi 22,232 žmones. Iškylos iniciatorės tiki, kad nors ir be oficialaus rekordo patvirtinto Guinness organizacijos, lietuviai tikrai gali surinkti tokį skaičių iškylautojų ir užsikabinti sau kad ir neoficialų medalį už didžiausią pasaulio iškylą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)