aA
Burito salotas yra puikus pietų patiekalas, nes šios salotos ne tik maistingos, neapsunkinančios skrandžio, bet ir suteikiančios energijos likusiai dienos daliai. Nors salotoms skirtų ingredientų sąrašas gali pasirodyti ilgas, bet visi ingredientai gana paprasti. Gaminimo procesas taip pat nesudėtingas, daug paprastesnis ir greitesnis, negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šias salotas galite kuo puikiausiai susukti į tortiliją ir gausite buritą! Tačiau burito salotos yra paprastesnis variantas.
Vištienos burito salotos
© Recepto autorės nuotr.

Jogurto-avokado padažas labai tinka prie įvairiausių užkandžių, kitų salotų ir patiekalų, tad pasigaminus jo daugiau, tikrai rasite, kur panaudoti. Padažui gaminti naudojau 0 % riebumo graikišką jogurtą, bet galite rinktis, kokį labiausiai mėgstate.

2 porcijoms reikės:

  • 1 avokado
  • 1 stiklinės virtų juodų ar kitų tamsių/margų pupelių
  • 2 saujų smulkiai sutarkuoto šviesaus sūrio
  • 1 didelio pomidoro
  • 1 nedidelės saujos sumulkintos šviežios kalendros

Vištienai:

  • 2 vištienos krūtinėlių (nedidelių)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 0,5 laimo
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 arb. š. čili paprikos miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų

Ryžiams:

  • 1 stiklinės nevirtų ryžių
  • 1 saujos susmulkintos šviežios kalendros
  • 1 laimo sulčių
  • druskos

Padažui:

  • 1 mažo avokado
  • 150 g graikiško jogurto
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 laimo sulčių
  • 0,5 šviežio jelapeno pipiro
  • 20 šviežių kalendros šakelių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. vandens
  • ¼ arb. š. druskos
  • 2 žiupsnių juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Vištiena. Vištienos krūtinėles supjaustome gabalėliais, sudedame į vieną dubenį, sumaišome su prieskoniais ir laimo sultimis. Paliekame marinuotis šaldytuve, kol ruošime ryžius ir padažą.
  2. Po to, nulupame svogūną, supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, kepame kelias minutes, tada sudedame vištienos gabalėlius, kepame ant vienos pusės apie 4–5 min., apverčiame ir kepame vėl apie 4–5 min. Taip kepama vištiena išlaikys sultingumą.
  4. Ryžiai. Ryžius išverdame, nuplauname po šaltu vandeniu, paliekame atvėsti. Tada sumaišome su kalendra ir laimo sultimis, pagardiname druska. Atidedame į šalį.
  5. Padažas. Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į kokteilinę ar maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  6. Salotos. Avokadą ir pomidorą supjaustome kubeliais. Pirmiausia į lėkštę dedame pusę ryžių, tada pusę pupelių, sudedame pusę avokado, pomidoro ir vištienos gabalėlių (dar šiltų).
  7. Ant salotų vidurio užpilame padažo, salotas apibarstome sūriu ir kalendra. Taip pat paruošiame ir antrą salotų lėkštę.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rauginti kopūstai ir silkė kitaip: iš naujo atrado nuo seno lietuvių mėgstamus receptus (24)

Nežinau, kaip jūs, bet raugintais dalykais virtuvėje aš niekada nesižavėjau. Sako, natūralu,...

Beata Nicholson: jei atsibodo kugelis – išbandykite cukinijų apkepą (32)

„Kai rašiau savo kepinių knygą, metus valgiau pyragus, pyragaičius, tortus, duoną, keksiukus,...

Rudenį namai pakvimpa pyragais: 3 receptai, kurie sušildys

Geras filmas ar knyga, garuojantis puodelis arbatos ir nuostabaus skonio pyragas . Argi tai neskamba...

Garsių virtuvės šefų paslaptys: kaip keptuvėje greitai išsivirti rudeninę sriubą ir nustebinti lengvai pagaminamu tortu (2)

Kol dar grybų sezonas nesibaigė ir vis dar turguje galima aptikti paskutiniųjų šviežių uogų,...

Iš viešnagės Amerikoje parsivežė ir naujų receptų: tikri amerikietiški pusryčiai ir jūsų virtuvėje (21)

Kiekvienas besisvečiuojantis Amerikoje greitai pastebi išskirtinius amerikiečių valgymo ir...

Top naujienos

Ar tikrai emigrantai kraunasi lagaminus? Skambina ir studentai, ir pensininkai (84)

Į kurią pusę labiau krypsta lietuvių akys: į Londoną ar į Lietuvą? Grįžtančių tikrai yra,...

Skandalu virtusi reforma varo į neviltį: mokiniai rado, kur gauti maisto – šluoja viską valgyklos visai ištuštėjo (190)

Netyla diskusijos ir skandalai dėl pasikeitusių reikalavimų mokyklų valgyklų patiekalams. Kol...

Gyvenimo audrų nublokšti gyvena sąvartyne: trijų kambarių „buveinė“ saugo liūdnas paslaptis (138)

Pokalbio pradžioje 63 metų buvusi kaunietė Nijolė tikino, kad Jonavos sąvartyne gyvena nuo 2012...

Diktatoriai ja žavėjosi, o Baltieji rūmai šiurpo dėl vizitų be jokio įspėjimo pilotui liepė apsukti lėktuvą, nes pamiršo nusipirkti sūrio (9)

Buvusi pirmoji Filipinų ponia Imelda Marcos veikiausiai viena prieštaringiausiai vertinamų šių...

Rimvydas Valatka. Kas rūpinasi Skvernelio kojinėmis ir Kirkilo bičiulių vynais? (61)

Kartą, kai Prezidentu buvo išrinktas Brazauskas, Prezidentūroje apsigyveno toks Buzūnas. Niekas...

Oficialiai išsiskyrė Natalija ir Sigitas Martinavičiai (20)

Verslininkas Sigitas ir papuošalų kūrėja Natalija Martinavičiai oficialiai pasuko skirtingais...

„Neptūnas“ po atkaklios kovos palaužė „Juventus“ pasipriešinimą (2)

Gerą formą demonstruojantis Klaipėdos „Neptūnas“ (6-1) turėjo vargo, tačiau sugebėjo...

Prabangių lėktuvų rinka kaista: parduodami net naudoti lėktuvai (24)

Įsigyti naudotą reaktyvinį verslo lėktuvą tampa vis sudėtingiau ir tai ženklas, jog prabangių...

Pardavęs žvejybos laivus įsigijo salą Tailande ir pavertė rojaus kampeliu

Jau keletą dešimtmečių vietiniai stengiasi paversti Koh Talu gamtos sanatorija. Jiems puikiai...

Rafailas Karpis apie gyvenimą su Elza ir Ana iš Ledo šalies: visus mano iššūkius užgožia džiaugsmai (1)

Operos solisto Rafailo Karpio po koncertų bei gastrolių namie laukia itin moteriškas kolektyvas –...