Burito salotas yra puikus pietų patiekalas, nes šios salotos ne tik maistingos, neapsunkinančios skrandžio, bet ir suteikiančios energijos likusiai dienos daliai. Nors salotoms skirtų ingredientų sąrašas gali pasirodyti ilgas, bet visi ingredientai gana paprasti. Gaminimo procesas taip pat nesudėtingas, daug paprastesnis ir greitesnis, negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šias salotas galite kuo puikiausiai susukti į tortiliją ir gausite buritą! Tačiau burito salotos yra paprastesnis variantas.
Vištienos burito salotos
© Recepto autorės nuotr.

Jogurto-avokado padažas labai tinka prie įvairiausių užkandžių, kitų salotų ir patiekalų, tad pasigaminus jo daugiau, tikrai rasite, kur panaudoti. Padažui gaminti naudojau 0 % riebumo graikišką jogurtą, bet galite rinktis, kokį labiausiai mėgstate.

2 porcijoms reikės:

  • 1 avokado
  • 1 stiklinės virtų juodų ar kitų tamsių/margų pupelių
  • 2 saujų smulkiai sutarkuoto šviesaus sūrio
  • 1 didelio pomidoro
  • 1 nedidelės saujos sumulkintos šviežios kalendros

Vištienai:

  • 2 vištienos krūtinėlių (nedidelių)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 0,5 laimo
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 arb. š. čili paprikos miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų

Ryžiams:

  • 1 stiklinės nevirtų ryžių
  • 1 saujos susmulkintos šviežios kalendros
  • 1 laimo sulčių
  • druskos

Padažui:

  • 1 mažo avokado
  • 150 g graikiško jogurto
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 laimo sulčių
  • 0,5 šviežio jelapeno pipiro
  • 20 šviežių kalendros šakelių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. vandens
  • ¼ arb. š. druskos
  • 2 žiupsnių juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Vištiena. Vištienos krūtinėles supjaustome gabalėliais, sudedame į vieną dubenį, sumaišome su prieskoniais ir laimo sultimis. Paliekame marinuotis šaldytuve, kol ruošime ryžius ir padažą.
  2. Po to, nulupame svogūną, supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, kepame kelias minutes, tada sudedame vištienos gabalėlius, kepame ant vienos pusės apie 4–5 min., apverčiame ir kepame vėl apie 4–5 min. Taip kepama vištiena išlaikys sultingumą.
  4. Ryžiai. Ryžius išverdame, nuplauname po šaltu vandeniu, paliekame atvėsti. Tada sumaišome su kalendra ir laimo sultimis, pagardiname druska. Atidedame į šalį.
  5. Padažas. Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į kokteilinę ar maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  6. Salotos. Avokadą ir pomidorą supjaustome kubeliais. Pirmiausia į lėkštę dedame pusę ryžių, tada pusę pupelių, sudedame pusę avokado, pomidoro ir vištienos gabalėlių (dar šiltų).
  7. Ant salotų vidurio užpilame padažo, salotas apibarstome sūriu ir kalendra. Taip pat paruošiame ir antrą salotų lėkštę.

Skanaus!

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Minkštučiai ir be galo kvapnūs veganiški pusryčių blyneliai (8)

Šie blyneliai be galo skanūs ir sužavės savo tekstūra – jie tokie minkštučiai, o jau...

Atostogos prie jūros – idėjos sveikiems užkandžiams paplūdimyje

Nors dauguma žmonių įprastai stengiasi laikytis sveikesnės mitybos principų, tačiau atėjus...

Desertas, kuriam neprireiks marių laiko: nepakartojamas šokoladinis pyragas (2)

Būna dienų, kai norisi kažko greito, paprasto ir skanaus. Šis desertas yra vienas tokių, kuriam...

Ant grotelių kepti desertai: dūmo aromatas nustebins smaližius

Be ant laužo keptos mėsos ar žuvies dažnas neįsivaizduoja savo vasaros iškylos, o ar esate...

Tinginių vakarienei – cukinijų blyneliai (3)

Šis receptas yra paprastas ir greitai paruošiamas, todėl itin tiks tingioms vakarienėms ....

Top naujienos

Lietuvoje bus karšta kaip pirtyje (8)

Visą savaitę Lietuvoje laikysis šilti, tvankūs ir lietingi orai

Kroatų treneris po finalo: leiskite man pasakyti vieną sakinį teisėjui Deschampsas: ar mes – gražūs čempionai? (344)

Kroatijos rinktinei nepavyko tapti devintąja pasaulio čempione istorijoje – išrinktųjų klube...

Dar viena Šaro pergalė: White'as lieka „Žalgiryje“ Toupane'o ateitis paaiškės greitu metu (8)

Amerikietis Aaronas White'as ir toliau rungtyniaus Kauno „Žalgirio“ komandoje. Praėjusią...

Oskaras Koršunovas Prancūzijos pergalę čempionate sutinka mylimosios šalyje: aplink tik džiaugsmas ir euforija (15)

Šiuo metu teatro festivalyje Pietų Prancūzijoje dalyvaujantys režisierius Oskaras Koršunovas ir...

Nežabota Kremliaus fantazija: NATO pajėgas Baltijos šalyse palygino su naciais (431)

Adažių poligone, Latvijoje, įsikurs tarptautinė NATO divizija „Šiaurė“, – tokia žinute...

Automobilių baterijų ateitis: ką naudosim ir kiek važiuosim? (13)

Pastarąjį dešimtmetį elektriniai automobiliai nebūtų galėję taip sparčiai tobulėti, jei...

Grenlandijoje mokslininkams pavyko užfiksuoti įspūdingą reginį (2)

Rytų Grenlandijoje mokslininkai vaizdo įraše užfiksavo neįtikėtiną įvykį: akimirką, kai...

Prinokę ir žali bananai turi skirtingą poveikį sveikatai: ką reikia žinoti? (20)

Vieni žmonės mėgsta pusžalius bananus, kiti – prinokusius iki rudumo. Tačiau ar tarp tokių...

Macronas šėlo VIP ložėje, Kroatijos prezidentė neatsiliko – dalijo bučinius ranką spaudė Putinas (164)

Pasaulio čempionato finale laimėjusios Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas nevaldė...

Kaip Izraelis per 3 minutes numušė 5 sovietų „MiG'us“ (348)

1970 metų liepos 30 dieną Izraelio karinės oro pajėgos iš dangaus nubloškė penkis sovietų...