aA
Ko tik nesiima vyrai, kad patrauktų moterų dėmesį į save. Panašu, kad 29 metų Pauliui Balčiukynui tai pavyko puikiai padaryti. Jis merginų širdis vilioja ne bet kaip, o savo rankomis kepdamas naminius blynelius savo namuose Vilkpėdėje. Štai socialiniame tinkle „Instagram“ jis turi daugiau nei 6 tūkst. pasekėjų, iš kurių net 90 procentų sudaro merginos.
Paulius Balčiukynas kepa blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Taigi, Paulius kepa sveikuoliškus blynus, kurių sudėtis – ne tokia ir sudėtinga: avižiniai dribsniai, pieno išrūgų baltymai, obuolys, kiaušiniai ir jeigu nori labiau paskaninti, kartais prideda saldiklių.

Paulius Balčiukynas kepa blynelius
Paulius Balčiukynas kepa blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

„Mano kepamų blynelių principas yra tas, kad jie susideda iš sveikiausių ir mums reikalingiausių komponentų. Angliavandeniai – daug kas rytais valgo avižines košes, nes jų kokybė yra geriausia. Baltymai – kiaušiniai ir pieno išrūgos, tai irgi sveikiausia. Jeigu reikia gerųjų riebalų, tai gali būti – riešutų sviestas. O jau papildomai paskaninimai – ir dėl grožio, ir dėl skonio, kad nebūtų visiškai apsėsta tos sveikatingumo manijos“, – apie savo gaminamą produktą kalbėjo Paulius.

Paulius Balčiukynas kepa blynelius
Paulius Balčiukynas kepa blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

P. Balčiukynas atviravo, kad save tokiais blynais palepina kasdien – ryte ir vakare. Kadangi valgo tris kartus per dieną, tad pietums jis dažniausiai renkasi lęšius su daržovėmis ir šalto spaudimo aliejumi.

„Dabar stengiuosi vis dažniau atsisakyti mėsos, nors anksčiau valgydavau vištieną“, – sakė Paulius.

Tačiau savo keptais blynais jis labai retai kada lepina kitus: „Nors visi labai nori į svečius, bet tai daugiau mano produktas, man skirtas“.

Paulius Balčiukynas kepa blynelius
Paulius Balčiukynas kepa blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Jau lygiai metus sveikuoliškus blynelius kepantis vaikinas neslėpė, kad idėja kilo iš socialinio tinklo „Instagram“.

„Prieš daugiau nei penkis metus pas mane vyravo sporto tematika, tačiau vėliau supratau, kad mityba yra vienas svarbiausių dalykų. Pradėjau testuoti gamindamas namie sveiką maistą ir besinešdamas maisto dėžutes į darbą, bet supratau, kad tai nebuvo naujiena ir nelabai kam buvo įdomu.

Netikėtai pamačiau, kad yra užėjusi baltyminių blynelių valgymo mada, nes jie tarp sportuojančių yra tas delikatesas, kurio visi nori – net dietos metu galima valgyti. Tad pradėjau galvoti, kaip juos gražiai būtų galima pateikti.

Stebėdamas vieną populiariausių amerikiečių desertų TV šou atkreipiau dėmesį, kad ten sujungė du pačius geriausius desertus į vieną – migdolinius sausainius ir sūrio tortą. Tada pagalvojau, kodėl ir aš negaliu. O merginoms tai labai patiko, iškart atkreipė dėmesį.

Paulius Balčiukynas kepa blynelius
Paulius Balčiukynas kepa blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Daugumai gal kyla klausimas, kodėl mano blyneliai yra apipilti šokoladu ir pagardinti kitais saldumynais? Tai atsitiko daugiau nei prieš pusmetį, kai supratau, jog socialiniuose tinkluose dauguma jau pakvaišę dėl tos sveikatingumo manijos ir valgo visiškai neskanų maistą – tą, kurį rekomenduoja dietoms.

Kai kurie stengiasi visiškai išvengti cukraus ir naudoja sirupus be kalorijų. O mano principas toks – atrasti tinkamą balansą. Tai, kad sveiki blyneliai būtų skanūs, juos galima pagardinti nuo jogurto iki smaližiams skirto šokolado.

Paulius Balčiukynas kepa blynelius
Paulius Balčiukynas kepa blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Tad norėdamas keisti šiek tiek nusistovėjusią sveikatingumo bangą, kad žmonės pamatytų, jog reikia mėgautis gyvenimu, todėl tokius ir kuriu“, – pasakojo vaikinas.

Pasak blynelius kepančio Pauliaus, renkantis pagardus reikia jausti, kiek kiekvienas norime ir galime jų naudoti. O blynelių pagrindus galime vartoti ir dietos metu.

Paulius Balčiukynas kepa blynelius
Paulius Balčiukynas kepa blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Socialiniame tinkle turi ir savo laidą

P. Balčiukynas neapsistoja tik blynelių kepimu. Kiekvieną pirmadienį, 19 val. vakare, per socialinį tinklą „Instagram“ rodo tiesioginę vienos valandos laidą, kur kviečiasi įvairius žmones gaminti jų mėgiamus paprastus patiekalus.

Anksčiau Paulius pas save dažniau kviesdavosi sportininkus, tačiau dabar svečiavosi net šokėja ir buvusi „Mis Lietuva“ – gražuolė Agnė Kavaliauskaitė.

„Klausiate, kodėl tai darau? Nes instagrame tokio formato išvis nėra, bent jau Lietuvoje. Tai pamaniau, kad būtų visai įdomus toks projekto formatas.

Kviečiuosi įdomius žmones iš to paties socialinio tinklo, kurie užsiima labai skirtingais dalykais – nuo makiažo meistrų iki sportininkų.

Pagrindinis laidos principas – kad kiekvienas pamatytų, jog gali gaminti ir parodytų kitiems, ką kiekvienas moka pasigaminti iš tų paprastesnių receptų. Noriu, kad tas gaminimas būtų kaip pramoga. O pagrindinis laidos pliusas yra tas, kad susipažįstu su naujais žmonėmis, nes gaminant malonu bendrauti.

Kodėl viskas vyksta instagrame? Man šis socialinis tinklas yra kaip kūrybos platforma, kur gali išreikšti save. Tai yra laisviausia aplinka kurti, o feisbukas turi labiau darbinę, verslo pusę ir ten žmonėms atsiskleisti yra sunkiau. Todėl šis socialinis tinklas yra tinkamas eksperimentuoti, nes vis pasiūlo naujovių, kaip galima išreikšti ir video formatus, ir tas pačias nuotraukas.

Tad per socialinius tinklus žmonėms galima perteikti savo mėgiamas veiklas ir duoti tų pačių idėjų, ką gyvenime galima veikti“, – pasakojo Paulius.

Paulius tiki, kad norint valgyti sveiką ir skanų maistą, jam pasigaminti reikia atrasti laiko: „Jeigu tik viską sumeti į puodą ir išverdi – tai jis nebus skanus, todėl tos laidos ir vyksta, kad galima atrasti paprastų receptų“.

Paulius Balčiukynas kepa blynelius
Paulius Balčiukynas kepa blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Ilgą laiką P. Balčiukynas laukė pirmųjų neigiamų komentarų ir štai vieno sulaukė, kuris išreiškė pasipiktinimą jo užsiimama veikla. „O šiaip iš visų sulaukiu tik palaikymo, kaip bebūtų keista – labai teigiama auditorija“, – sakė jis.

Vaikinas teigė, kad pas jį filmuotis atvyksta visi tie, kuriuos pakviečia: „Na, nebent reikia tik laiką paderinti, bet nori visi. Laidoje mano svečiai gamina savo mėgiamus patiekalus. Aš nespaudžiu, kad jie kurtų kažkokius šedevrus, jie daro tai, ką mėgsta ir moka“.

Paulius prisipažino, kad merginos šiuo metu neturi ir yra priklausomas tik nuo savęs, todėl priekaištų, kad vis naujos viešnios lankosi jo namuose – nesusilaukia.

„Merginų, kurios norėtų ateiti pas mane blynų paragauti – visada atsiranda“, – teigė Paulius.

Paulius Balčiukynas kepa blynelius
Paulius Balčiukynas kepa blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naminiai kukuliai: kam eiti į „Ikea“, jei gali paruošti namuose (65)

Tradicinis švedų patiekalas yra beveik tokia pat legenda, kaip cepelinai Lietuvoje, tik labiau...

Italijos skoniai: Beata Nicholson rekomenduoja paragauti baklažanų apkepo (37)

Nors itališka virtuvė Lietuvoje mėgstama, ne visi itališki patiekalai tokie populiarūs, kaip pica...

Ali Gadžijevo receptas: Japonijos įkvėptas sūrio pyragas (4)

Besibaigiant rudeniui šokolado meistras Ali Gadžijevas kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“...

Kepsniai kepsneliai, kurie niekad neapvils: receptų rinkinys mėsos mėgėjams 15 skirtingų receptų (7)

Turite firminį savo kepsnio receptą, kuris niekada neapvilia, o šeimyna visada lieka patenkinta?...

Tai bus nepamirštamo skonio guliašas, už kurį pagirs net anyta (74)

Sutinku, kad ne visi turi laiko ir kantrybės ruošti nuostabaus skonio troškinį – burgundišką...

Top naujienos

Eksperto prognozė: kaip kriptovaliutų rinka atrodys 2019 metais (30)

Londono universiteto koledžo mokslininkas Paolo Tasca sako, kad kriptovaliutų rinka tampa vis...

Užkalnis norėjo atsikąsti šviestuvo ir pakramsnoti baldus (23)

Jeigu šviestuvai, baldai ir baro puošmenos būtų valgomi, „Pachamama Dinner Club“ būtų...

Bioarcheologė: prieš kelis šimtus metų lietuviai gyvendavo tik iki 40 m. ir mirdavo nuo baisių ligų (78)

„Žmogaus griaučiai yra nuostabūs tuo, kad jie ne tik suteikia galimybę judėti ar apsaugo...

Ar jumyse tūno parazitai: specialistai įvardijo, kam gresia didesnė tikimybė užsikrėsti ir koks gydymo būdas pražūtingas (19)

Naršydami internete aptinkame ne tik vertingos informacijos, bet ir tikrovės neatitinkančių...

Iš byrančio lėktuvo krito 3 km ir išgyveno: atrodžiau kaip zombis žaizdose po oda išsirito dešimtys kirmėlių (109)

Septyniolikmetė Juliane Koepcke matė, kaip jos mamą galinga jėga išsiurbė lauk iš skrydžio...

Dėl lėktuvo gedimo prezidentė neišskrido į 100-mečio iškilmes Latvijoje (638)

Lietuvos delegacija, vadovaujama Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės, dėl netikėto...

Po daugelio metų aplankė Gariūnus: tokias kainas mieste sunkiai rasi (579)

Ilgus metus Gariūnuose nesilankiusi Aistė apniukusį šeštadienį nusprendė netysoti namie, o...

Goda Alijeva pirmajame interviu po skyrybų: stengiausi išgelbėti šeimą, bet nepavyko (93)

Skyrybų metu visuomet dūžta širdys, o kai esi viešas žmogus ir tavo asmeninį gyvenimą po...

Geidžiamas darbdavys Vilniuje samdiniams leidžia itin daug: įvaizdžiai privers gardžiai pasijuokti (93)

Vilniuje įsikūrusi IT sprendimus visame pasaulyje teikianti įmonės „ Tesonet “ yra esantys...

Didžiausio zumba šokių festivalio Lietuvoje „Timeless Zumba Fest 2018“ transliacija (95)

Didžiausio zumba šokių festivalio Lietuvoje „Timeless Zumba Fest 2018“ transliacija. Tiesiogiai...