Kvapą gniaužia rūkyti mėsos ir žuvies produktai bei kulinarijos meistrų kepta naminė duona ir pyragai, troškiniai ir kepsniai. Smaližiams – šviežias medus, latviški, gruziniški, armėniški ir turkiški saldumynai, o troškulį numalšinti galima žolelių arbata ar namine gira. Kiekvienas kraštas siūlo paragauti nacionalinių patiekalų.

Tautų mugė

Štai egzotiškais džiovintais vaisiais prekiaujanti moteris prisipažino, kad tokio verslo ėmėsi visai neseniai ir tai yra tik pati pradžia. Ant prekystalio puikuojasi džiovinti kokosai, papajos, mangai, datulės, kinkanai, drakono vaisiai.

„Mes tik pradėjome tokį verslą. Praėjusį savaitgalį buvome Kaune, o prieš tai visą sezoną dirbome Palangoje ir Šventojoje. Ir neblogai mums sekasi. Džiovintus vaisius vežamės iš viso pasaulio – Kinijos, Turkijos, Tailando, Kosta Rikos. Šiuos vaisius stengiamės vežti iš „viršutinės lentynos“, kur geriausios prekės. Čia nėra jokios chemijos, viskas natūralu. Vitaminai yra išsaugomi“, – pasakojo džiovintus egzotiškus vaisius pardavinėjanti moteris.

Tautų mugė

Tačiau kiti atskleidė, kad tai – paskutinė jų mugė, kurioje dalyvauja. „Mes esame studentai, tad labai sunku suderinti studijas su tuo, kuo užsiimame. Aišku, dirbant tokį darbą gavome labai daug patirties, kuri gyvenime tikrai pravers ir galbūt naująjį sezoną imsimės kažko naujo, tik šį kartą jau rimčiau. Bet, ko gero, patirties trūkumas mums ir „pakišo koją“. Tad šį savaitgalį atidirbsime už nuomą bei maisto produktus ir bus jau viskas“, – sakė maisto vagonėlį turintys jaunuoliai.

Tautų mugė

Be skirtingų Lietuvoje gyvenančių tautų kulinarinių ir kultūrinių paveldų ekspozicijų, čia vyksta koncertai, skamba muzika, džiugina šokėjų pasirodymai. Pramogų užtenka visai šeimai.

Tautų mugė
Tautų mugė

Nosį kutenantys kvapai ir nauji skoniai priverčia susiburti sostinės gyventojus ir svečius. Nemažai čia ir pirkėjų iš svetur – Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, Italijos, Vokietijos, net ir Japonijos.

Tautų mugė

Totorių gatvėje paskanauti gali tas, kas domisi veganizmu, augaline mityba ir sveiku gyvenimo būdu.

Penktadienį prasidėjusi Tautų mugė baigsis sekmadienį.

DELFI Maistas fotogalerijoje pasižvalgykite, koks maisto prekių asortimentas ir kokios kainos.

Tautų mugė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)