Šie keksiukai yra ypač purūs, minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje. Braškių įdaras ir lengvas braškinis grietinėlės kremas keksiukams suteikia nepakartojamo skonio, na, o braškė ant keksiuko viršaus viską vainikuoja lengva rūgštele. Žodžiu, reikia paragauti, kad galėtumėte suprasti, apie ką aš čia.

6 vidutinio dydžio keksiukams reikės:

  • 110 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 50 g sviesto
  • 90 ml pieno
  • 1,5 valg. š. natūralaus jogurto
  • 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 1/3 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/5 arb. š. kepimo sodos
  • ¼ arb. š. smulkios druskos

Braškių įdarui:

  • 250 ml susmulkintų braškių
  • 50 g cukraus
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 1 valg. š. šilto vandens

Braškiniam grietinėlės kremui:

  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 5 valg. š. cukraus pudros
  • 1,5 valg. š. vanilinio pudingo miltelių (nebūtina)
  • 5 vidutinio dydžio braškių

Gaminimas:

  1. Braškių įdaras. Braškes sudedame į puodą storesniu dugnu, kaitiname ant vidutinės ugnies 5 min., vis pamaišant. Krakmolą sumaišome su vandeniu. Tada į braškes supilame cukrų, ištirpdytą krakmolą, kaitiname 2 min., vis pamaišydami. Braškių masė turėtų būti gana tiršta. Supilame įdarą į indelį ir paliekame atvėsti.
  2. Keksiukai. Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame truputį pravėsti. Viename inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Sviestą gerai išplakame su cukrumi, tada sudedame kiaušinių baltymus, pieną, jogurtą ir vanilės ekstraktą, gerai išplakame. Po to pamažu įsijojame miltus ir maišome tešlą, kol nelieka gumulėlių. Į keksiukų kepimo formeles išdėliojame 6 keksiukų popierėlius, į juos po lygiai padaliname tešlą, kepame įkaitintoje orkaitėje ~20 min. Ar keksiukai iškepę, patikriname mediniu dantų krapštuku – įduriame krapštuką į keksiuko centrą, jei krapštukas švarus – tuomet keksiukai iškepę, jei ne, tada dar šiek tiek pakepkite. Kai keksiukai iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
  3. Kiekvieno keksiuko viduryje išpjauname maždaug 3–4 cm gylio apvalią duobutę, į ją įdedame šiek tiek braškių įdaro, uždengiame nupjauta keksiuko kepurėle.
  4. Grietinėlės kremas. Braškes sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą ir sutriname iki braškių piurė. Į vieną didesnį dubenį supilame grietinėlę, cukrų, įdedame vanilės pudingo miltelių, plakame elektriniu plakikliu, kol grietinėlė sutirštėja (nebekrenta nuo plakiklių šluotelių). Kai grietinėlė pradeda tirštėti, vis patikrinkite, ar nekrenta nuo plakiklio šluotelių ir ar yra pakankamai standi, kitaip galite per ilgai plakti ir grietinėlė sušoks į gumulėlius (bus perplakta). Šaukštu įmaišome braškių piurė į grietinėlę.
  5. Grietinėlės kremą iškart uždedame ant keksiukų (galima papuošti braške) ir patiekiame. Uždengtus keksiukus laikykite šaldytuve iki 3 dienų.

Skanaus!