aA
Prieš dvejus metus žurnalistai Šarūnas ir Laura Mazalai nedrąsiai atvėrė savo šeimos restorano „Vaflių namų“ duris. Kaip tuomet kalbėjo patys, bijojo, kad žmonės nesupras tokios naujovės – ne tik saldžių, bet ir sočių – su mėsa ar žuvimi – vaflių. Minint mažą, bet verslininkams svarbią sukaktį, jie ne tik sukvietė artimiausius draugus ir klientus pabūti kartu, bet ir pristatė profesionalaus šefo sukurtą naująjį meniu, rašoma pranešime spaudai.
Mėlynių skonio vaflis, gardintas ledais, persikais ir pabarstukais
© DELFI / Domantas Pipas

„Verslo pradžia man kiek panaši į motinystės pirmuosius metus: tu labai visko lauki, bet nė velnio nenutuoki, kas laukia tavęs”, – juokėsi L. Mazalienė.

Šarūnas ir Laura Mazalai su dukra
Šarūnas ir Laura Mazalai su dukra
© DELFI / Domantas Pipas

„O kai jau tai nutinka, trauktis nėra kur… Pirmieji metai buvo be galo įdomūs, kupini iššūkių, manau, užaugino mus vyru dar keleriais metais ir suteikė nepamainomų gyvenimo pamokų.

Dabar – jau viskas truputį lengviau, ramiau, bet turint savo verslą, kaip ir vaiką, niekada negali atsipalaiduoti, nes bet kada kas nors gali nutikti. Ši priklausomybė tikrai žavi, nors būna dienų, kai norėtųsi ateiti vaflių paragauti tiesiog kaip klientams.

Grikių vaflis su lėtai keptomis daržovėmis ir česnakine varške
Grikių vaflis su lėtai keptomis daržovėmis ir česnakine varške
© DELFI / Domantas Pipas

O šiandien visa širdimi džiaugiamės, kad mūsų mintis įkurti pirmuosiuos Lietuvoje „Vaflių namus” buvo sėkminga. Už viską, ką turime šiandien, esame dėkingi mūsų nuostabiai komandai, ypatingai mūsų restorano vadovei Marta Radzienei, ir mus mylintiems klientams!”, – kalbėjo L. Mazalienė.

Vaflis su riešutų sviestu, sausainiais, ledais ir persikais
Vaflis su riešutų sviestu, sausainiais, ledais ir persikais
© DELFI / Domantas Pipas

Š. Mazalas pasidžiaugė, kad pavyko pakeisti stereoptipą, jog vaflis – tai tik saldus patiekalas ir norint jį paruošti gardžiai nereikia daug pastangų.

„Aš irgi kartais pagalvoju, kad tai mūsų vidurinis vaikas. Deimilei – treji, Aurėjai – vieni, o štai „Vaflių namai“ – per viduriuką. Ir mylime visus tris vaikus vienodai. Šiuolaikinėmis konkurencijos sąlygomis išlaikyti sėkmingai veikiantį restoraną dvejus metus nėra lengva, juolab jei tas restoranas yra kitoks. Mes įrodėme, kad vaflių patiekalai gali būti vartojami ir pietums, ir vakarienei, nebijome savęs laikyti tarsi sočiųjų vaflių ambasadoriais Lietuvoje – dabar tokius patiekalus siūlo vis daugiau restoranų.

Bet jei esi pirmas, nereiškia, kad būsi geriausias. Dėl to mes žengėme dar vieną neįprastą žingsnį: pasamdėme profesionalų virtuvės šefą, kuris kūrė naują meniu. Visiems vafliai asocijuojasi su pigiu ir greitu užkandžiu, tad ką virtuvėje turi veikti tikras pripažintas šefas, paklausite jūs? Paskanaukite mūsų naujų patiekalų ir suprasite, kad ir čia yra vietos improvizacijai ir skonių įvairovei“, – šventės metu patirtimi dalijosi Š. Mazalas.

Grikių vaflis su lėtai keptomis daržovėmis ir česnakine varške
Grikių vaflis su lėtai keptomis daržovėmis ir česnakine varške
© DELFI / Domantas Pipas

Iš pat pradžių restoranas buvo vienintelis Baltijos šalyse siūlantis beglitiminę virtuvę, o prieš metus meniu atsirado daugiau opcijų – dabar klientai gali rinktis įprastus kvietinius vaflius, beglitiminius bei veganiškus. Šeimininkai laukia ir alergijų turinčių klientų, kuriems stengiamasi pritaikyti patiekalus prie esamų poreikių.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Artėja silkės triumfo metas: kaip išrinkti gerą žuvį ir nesuklysti? (8)

Nors pastarųjų kelerių metų tendencijos rodo, jog lietuviai vis drąsiau išbando naujus gaminius,...

Į Paryžių nuvykęs lietuvis rado iki šiol skaniausius desertus, dėl kurių alpsta visas pasaulis: vieneto kaina – 2,5 euro (75)

Turbūt nėra tokių žmonių, kuriems nepatiktų desertai , tačiau dar smagiau juos valgyti, kai...

Kepėja iš Kanados gamina pyragus, prilygstančius šedevrams (1)

Menininkė ir kepėja iš Vankuverio internete dalijasi vaizdo įrašais su instrukcijomis, kaip...

Sostinėje pristatyti interjero detalių įkvėpti šventiniai desertai (2)

Garsūs šalies šefai – „Sugamour“ konditerė Ekaterina Buldakova ir „Virtuvės mitų...

Klasikiniai oriniai sausainiai – burnoje tirpstantis desertas vos per 10 minučių

Burnoje tirpstantys morengai yra populiarus desertas ar tortų puošmena, kuriai tereikia vos...

Top naujienos

Paksą į prezidento postą vedęs Katkevičius: viskas yra taip pat, pamokų neišmokome (566)

2002 metais Lietuvoje vykę prezidento rinkimai nustebino ne vieną analitiką. Nors 2001 m. apklausos...

Pensijų pokyčiai palies visus: kitąmet reikės apsispręsti, kaip elgsimės su savo pinigais (319)

Nuo kitų metų pensijai kaupsime kitaip nei tai darėme iki šiol. Visi jaunesni nei 40 metų...

Tautvydas Marčiulaitis. Reikia pradėti be gailesčio ir labai greitai žudyti mažas kaimo mokyklas (17)

Per du metus matėme ilgai neregėtų dalykų. Mokesčių reformą, švietimo reformą bei...

Dėl Seimo pirmininko pasisakymo apie „gyvulių ūkį“ feisbukas leipsta juokais (51)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prajuokino daugelį savo atsakymu apie „gyvulių ūkį“...

Šiltoje mero užuovėjoje – Frankenšteino eksperimentas valstybės sąskaita (52)

170 tūkst. eurų – tiek valstybei per metus atsieina sportininkų rengimo centro Druskininkuose...

Liudininkai pasakoja apie Strasbūre kilusią paniką: žmonės lakstė ir verkė ant tilto sužeistąjį radęs vyras: po 45 min. liovėmės gaivinti (107)

Prancūzijos policija trečiadienį tebeieško asmens, nušovusio tris žmones ir sužeidusio dar...

Žinomi keliautojai apie žiemos keliones: kur geriausia švęsti, o kur – ilsėtis (1)

Norintys Naujuosius sutikti užsienyje dar gali gauti bilietų, tik prieš keliaudami turėtų...

Kaunietis garaže slepia itin retą „Mercedes-Benz“ – tokių pasaulyje tik du (89)

„Parduosiu, jei reikės širdį ar kitą organą pirkti“, – juokiasi Stanislovas Bartkevičius,...

Maisto ekspertė pasakė, kaip išsirinkti geriausią silkę šventėms (8)

Nors pastarųjų kelerių metų tendencijos rodo, jog lietuviai vis drąsiau išbando naujus gaminius,...

Naminės degtinės legalizavimas strigo: bijoma, kad ji bus per pigi (40)

Seimo komitetuose toliau svarstoma galimybė leisti ūkininkams gaminti naminę degtinę.