Pagerintas ispaniškas omletas

Geriausi virėjai omletus moka pagaminti mažiau ne per minutę, tad tai tikrai greitai pagaminamas patiekalas. Jį galima pagaminti iš produktų, kurių turite šaldytuve. Pagardinkite dešra ir tabasko padažu ir išgausite pikantišką skonį.

1. Pakepinkite supjaustytus svogūnus, paprikas ir dešrą, kol suminkštės ir apskrus. Išimkite iš keptuvės.
2. Įmuškite du–tris kiaušinius ir supilkite į tą pačią keptuvę, kepkite ant vidutinės ugnies. Kai iškeps, sukrėskite ant viršaus svogūnų, pipirų ir dešros mišinį ir apibarstykite petražolėmis ir sūriu.
3. Patiekite su aštriu padažu, pavyzdžiui, tabasko ir žaliomis salotomis.

Brokolių ir pelėsinio sūrio sriuba


Jei per pietus sočiai pavalgėte, vakarienei labai tiks lengva trinta sriuba. Galite naudoti bet kokias šviežias daržoves, bet geriausias skonis gaunamas iš brokolių ir pelėsinio sūrio derinio.

1. 15–20 minučių pavirkite bulves. Sudėkite brokolius, išskirstytus žiedynėliais, ir pavirkite dar 5 minutes.
2. Nusunkite ir sutrinkite po truputį pildami karštą sultinį, pagamintą iš vištienos ir daržovių. Trinkite, kol gausite tolygią konsistenciją.
3. Įberkite prieskonių, užvirkite ir palikite virti 5 minutes, tada įmaišykite pelėsinį sūrį. Kai sūris pradės tirpti, patiekite.

Žlėgtainis su pipirų padažu


Sakoma, kad kelias į vyro širdį eina per skrandį, o žlėgtainis yra tiesiausias greitkelis link jo širdies. Tad koks bebūtų jūsų tikslas – ar norite paprašyti tėčio paskolinti pinigų, padaryti įspūdį vaikinui, su kuriuo susitikinėjate, ar pavaišinti brolį gimtadienio vakariene – gaminkite žlėgtainį.

1. Pavirkite bulves 10 minučių, nusunkite, tada supjaustykite stambiomis riekėmis. Apibarstykite druska ir maltomis paprikomis.
2. Sudėkite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol jos taps auksinės.
3. Dar bulvėms neiškepus, iškepkite keptuvėje žlėgtainį, apibarstytą druska ir prieskoniais pagal skonį. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
4. Jei turite laiko ir noro, galite pagaminti padažą prie kepsnio. Patroškinkite svogūnus, įpilkite brendžio, jautienos sultinio, grietinėlės ir stambiai maltų pipirų. Virkite, kol sutirštės ir įgaus kreminę konsistenciją.

Keptos krevetės


Pasisemkite įkvėpimo Rytuose ir pasigaminkite tailandietišką patiekalą su jūrų gėrybėmis. Jis taip lengvai pagaminamas, kad praktiškai nereikia jokių įgūdžių virtuvėje.

1. Pakepinkite česnakus, aitriąsias paprikas, imbierą, svogūnus, raudonąsias saldžiąsias paprikas, dosniai šliūkštelėkite sojų padažo, troškinkite apie penkias minutes.
2. Sudėkite šviežias krevetes ir pavirkite 2–3 minutes. Kai krevetėms liko minutė iki pagaminimo, sudėkite „Wok“ keptuvei skirtus greitai paruošiamus makaronus.
3. Patiekdami neužmirškite ant stalo padėti sojų arba aitriųjų paprikų padažo. Taip pat patį patiekalą galite paskaninti aitriųjų paprikų dribsniais.

Žalias tailandietiškas karis


Šis patiekalas įrodo, kad skanus maistas gali būti pagaminamas greitai, ypač jei po ranka turite tailandietiško žaliojo kario pastos.

1. Pakepinkite svogūną ir įmaišykite tailandietiško žaliojo kario pastos. Galite įdėti kitų daržovių – žaliųjų žirnelių, baklažano ar bulvių kubelių.
2. Supilkite skardinę kokosų pieno, tailandietiško žuvies padažo ir žiupsnelį palmių cukraus.
3. Sudėkite vištienos likučius, viską užvirkite ir pavirinkite 5 minutes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)