aA
Ši sriuba puiki tuo, kad ją pagaminti užtrunka mažiau nei pusvalandį, viskas vyksta viename puode ir nereikia gausybės produktų. Taip pat šiame recepte labai tinka ir truputis aštrumo.
Žiedinio kopūsto sriuba
© Recepto autorė

Reikės:

  • didelės žiedinio kopūsto galvos, susmulkintos į žiedynus, kotas supjaustytas
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnakų
  • ~3 cm dydžio imbiero gabalėlio
  • 4 šaukštelių žaliojo thai kario pastos
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • ~1 litro vištienos sultinio (priklausomai nuo žiedinio kopūsto dydžio)
  • skardinės kokosų pieno
  • šaukštelio kokosų aliejaus (tinka ir paprastas)
  • druskos
  • pipirų
  • kalendros
  • 1 laimo sulčių
Žiedinio kopūsto sriuba
Žiedinio kopūsto sriuba
© Recepto autorė


Gaminimas:

  1. Svogūną, česnaką ir imbierą susmulkinti. Dėti į nemažą puodą su įkaitintu kokosų aliejumi. Viską pakepinti ant vidutinės ugnies apie minutę.
  2. Dėti kuminą, kario pastą ir kepti dar pusę minutės.
  3. Sudėti žiedinį kopūstą ir užpilti vištienos sultiniu. Sultinio pilti tiek, kad žiediniai kopūstai nebūtų visiškai apsemti. Viską virti apie 10 minučių.
  4. Supilti kokosų pieną ir pavirti sriubą dar 5–10 minučių.
  5. Paragauti, ar netrūksta druskos, ir viską sutrinti rankiniu trintuvu.
  6. Supilti laimų sultis, įberti pipirų ir galiausiai tiekiant apibarstyti sriubą kalendromis.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Trys labai skanių sumuštinių receptai, kuriuos norėsite neštis net į darbą (13)

Prasidėjus Kalėdų laukimui, esame užsiėmę ne tik darbais, bet ir šventiniais rūpesčiais, tad...

Anglišką gardumyną pamėgo ir lietuviai: nesunkiai pasigaminsite ir patys 3 skirtingi receptai (7)

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, dažnas intensyviai galvojame ne tik kokiomis dovanomis...

Norintiems pasimėgauti ypatingu desertu – 3 sveikesnių pyragų receptai (8)

Net ir tradicinis obuolių pyragas gali būti pagamintas bent šiek tiek sveikiau, o sąžinė,...

Kaune – nemokama maisto mugė (19)

Šventiniam laikotarpiui įsibėgėjant, mintys sukasi apie vieną svarbiausių šventinių dalių –...

Maisto ekspertė pasakė, kaip išsirinkti geriausią silkę šventėms (35)

Nors pastarųjų kelerių metų tendencijos rodo, jog lietuviai vis drąsiau išbando naujus gaminius,...

Top naujienos

Išparduotuvė sostinės širdyje vilioja net žinomas moteris, tačiau stilistės verdiktas negailestingas

Pastaraisiais metais miesto pakraščiuose viena po kitos duris atveria įspūdingų gabaritų...

Rajono mokykloje dirbanti mokytoja atvira: ne vienas mokinys savo vietą mato užsienio braškių lysvėje (20)

1000 – tokių skaičių mokinių dar pamena mokykloje mačiusi Lazdijų Motiejaus Gustaičio...

Ultimatumas Lietuvai: nesusipratimų virtinė ir keistos pasekmės sugriovė seną mitą (283)

Šimtmečius gyveno kaip vyras su žmona. Buvo visko – ir barnių, ir susitaikymų. Tačiau staiga...

Karolinos Liukaitytės vyras susidūrė su rimtais nemalonumais: verslininkas nuteistas dėl milijoninės aferos (44)

Antradienį Generalinė prokuratūra paviešino informaciją apie laisvės atėmimo bausmę, kuri...

Snygis baigėsi, vairuotojų problemos ne – automobiliu geriau niekur nevažiuoti (133)

Vilniaus vairuotojams prieššventinė savaitė, panašu, taps rimtu išbandymu nervams. Antradienį...

Didžiausio Ukrainos uosto darbuotojai po Rusijos agresijos: taip blogai nebuvo dešimtmečiais (17)

Mariupoliui , pagrindiniam Ukrainos prekybiniam uostui, atėjo sunkūs laikai, rašo BBC. Išties...

Seimo narys Robertas Šarknickas – Santaros klinikose (65)

Seimo narys Robertas Šarknickas pirmadienio vakarą atsidūrė Vilniaus universitetinės...

Iš visos Lietuvos atvažiuoja apžiūrėti vilkaviškiečių šeimos papuošto namo: antro tokio tikrai nėra (76)

Galima pamanyti, kad šiuose namuose įsikūręs pats Kalėdų senelis. DELFI redakciją pasiekė...

Ekspertė apie kalėdinę antį: kepant svarbiausia ne receptas anties su figomis receptas (2)

Neabejotina Kalėdų stalo puošmena – kepta antis . Vis daugiau lietuvių nebeįsivaizduoja...