Ingredientai 4 porcijoms


žuvies kepsneliams:

4 tilapijos filė (ar kitos mėgstamos baltos žuvies)
~150 ml miltų + 1/3 a. š. druskos, ¼ a. š. juodųjų pipirų
2 kiaušiniai + pora žiupsnių druskos
aliejaus kepimui
~200 ml džiūvėsėlių (aš naudojau jau su prieskoniais)

Jei džiūvėsėliai be prieskonių, tuomet pridėkite:

0,5 b. š. druskos
¼ a. š. pipirų
2/3 a. š. česnako miltelių
2/3 a. š. džiovintų petražolių

Bulvių traškučiams:

4 didelių bulvių
bulvių prieskonių
saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimas:

Viename dubenyje miltus sumaišome su prieskoniais.

Kitame dubenyje džiūvėsėlius sumaišome su prieskoniais.

Kiaušinius išplakame su druska.

Tilapijos filė iš abiejų pusių pirmiausia pavilgome miltuose, po to kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol abi filė pusės gražiai apskrus. Iškeptas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

Bulves nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame tiek griežinėlių į keptuvę, kad keptų neliesdami vienas kito ir nesuliptų bekepdami. Kepame, kol pasidaro aukso spalvos.

Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Apibarstome bulvių prieskoniais, patiekiame su tilapijų filė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)