aA
Pagaminti Kuršėnų vyniotinį tikrai nėra labai sudėtinga, tereikia žinoti kelis dalykus, kur nesuklysti begaminant. Tam, kad biskvitas iškeptų purus – reikia gerai išplakti kiaušinių trynius ir labai atsargiai sumaišyti su išplaktais kiaušinių baltymais. Taip pat bekepant biskvitą patikrinkite, kaip jis kepa maždaug po 9 minučių, kadangi kiekviena orkaitė šiek tiek skiriasi, vienos su vėjeliu, kitos be, todėl biskvito kepimo laiką rekomenduočiau sekti individualiai.
Kuršėnų vyniotinis
© Recepto autorė

Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu.

8 porcijos

Reikės:

Biskvitui

  • 4 kiaušinių
  • 4 valg. š. cukraus
  • 4 valg. š. miltų
  • 1 žiupsnio druskos

Kremui

  • 180 g varškės (riebesnės)
  • 180 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 180 g saldaus kondensuoto pieno (naudokite šiek tiek mažiau nei pusę indelio)
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

Kuršėnų vyniotinis
Kuršėnų vyniotinis
© Recepto autorė

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
2. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
3. Kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakame ~3 min, kol masė pabąla. Per sietelį į tešlą įsijojame miltus, pirmiausia 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.
4. Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai ir atsargiai sumaišome su kiaušinių tryniais (naudojame šaukštą ar mentelę).
5. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių, gerai prispaudžiame šonus. Aš naudojau 44 cm x 29 cm orkaitės skardą. Tešlą supilame ant orkaitės skardos, išlyginame paviršių. Biskvitą kepame įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimame kepimo popierių. Tada biskvitą suvyniojame į virtuvinį rankšluostėlį (vyniojame nuo pat kraštelio) ir paliekame visiškai atvėsti.
6. Kremas – viename dubenyje išplakame sviestą su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi naudodami elektrinį maišytuvą. Plakame kelias minutes, kol gauname kreminę masę. Varškę pertriname per sietelį, sudedame į dubenį su sviestu, išplakame.
7. Išvyniojame biskvitą, ant jo tolygiai užtepame kremą ir susukame į ritinį. Vyniotinį perkeliame ant lėkštės ir dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra.

Skanumėlis!

Kuršėnų vyniotinis
Kuršėnų vyniotinis
© Recepto autorė
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(46 žmonės įvertino)
4.5652
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Videopamokėlė: parodė, kaip pasigaminti gaivų jogurtinį tortą su braškėmis, kurio nereikia kepti

Kai į parduotuves atkeliauja braškės ir lauke pražysta „kačiukai“ – oficialu – jau...

3 filmai kino ir maisto gurmanams, kuriuos privalote pamatyti

Kovo 21-ąją prasidėsiantis „ Kino pavasaris “ pristatė tris kulinarinius filmus : istoriją...

Vilniuje už senovinio daugiabučio buto durų atrado kažką unikalaus: patraukė paslaptinga erdvė (9)

Apie gerus ir įdomius dalykus juk reikia dalintis, tiesa? Ir jeigu šis įrašas nebus tiesiogiai...

Nekeptas riešutų ir uogų tortas: neriebus, bet labai sotus (4)

Šitą tortą norėjau jau labai seniai išbandyti, bet vis nedrįsdavau. Tai, kas mane sulaikydavo,...

Tradicinis Kuršėnų vyniotinio receptas: tokį pagaminti gali bet kas (35)

Pagaminti Kuršėnų vyniotinį tikrai nėra labai sudėtinga, tereikia žinoti kelis dalykus, kur...

Top naujienos

Kaupimą pensijai sustabdė tūkstančiai: ką planuoja likusieji? (126)

Maždaug kas dešimtas apklaustasis nurodė toliau planuojantis nebekaupti II-oje pensijų pakopoje,...

Memfis turi naują didvyrį: karjeros rungtynes sužaidęs Valančiūnas parklupdė 57 taškus pelniusį Hardeną (65)

„Šiandien mūsų komanda buvo smarkiai išretinta traumų. Tačiau galų gale tai buvo nesvarbu,...

Neįminta prezidento rinkimų mįslė: kam nukeliaus Matijošaičio balsai (265)

Vasario mėnesį „ Spinter tyrimai “ atlikta visuomenės nuomonės apklausa parodė, kad, jei...

„Žalgiriu“ besididžiuojantis Jasikevičius: žinote, tie vyrukai tikrai turi charakterį specialiai Krepšinis.lt iš Tel Avivo (48)

Kauno „Žalgiris“ karnavalinę šios savaitės žydų nuotaiką kaip reikiant pagadino: svečiai...

Krentantį „Boeing“ išgelbėjo ne tarnybos metu skridęs pilotas (56)

Kai oro linijų „ Lion Air “ lėktuvo įgula visomis išgalėmis stengėsi suvaldyti krentantį...

Ar pirkti būstą su daline apdaila: ekspertas įvardijo svarbiausią ir brangiausią darbą (6)

Naujos statybos būstą perkantys naujakuriai susiduria su galvosūkiu dėl dalinės apdailos. Kadangi...

Tokio pavasario Lietuvoje laukėme ilgai – savaitgalį mėgausimės šiluma (7)

Ketvirtadienio naktį, nešinas nedideliais krituliais (daugiausia lietumi), per Lietuvą keliaus...

Moteriškos paslaptys: liga, kurios priežasčių dažnai nežino net gydytojai

Neretai apie sveikatą susimąstome tik tuomet, kai ji pablogėja. Tuomet pradedame galvoti, ką...

Ėmėsi baisiausio Lietuvos kelio remonto – iki rudens ribos eismą Molėtų plente (27)

Kelias A14, arba plentas nuo Vilniaus iki Molėtų, neretai pavadinamas baisiausiu Lietuvos keliu....

Meile nepilnametei garsėjančio Elono Peniko „gražuoliuko“ etiketė nežeidžia, bet jo nuotraukos gali apgauti (82)

Ištreniruoto kūno nuotraukomis ir romantiška draugyste su nepilnamete, socialinių tinklų...