Pagal šį receptą pagaminti varškėčiai iškepa purūs ir, be abejo, labai skanūs. Varškėčius gardinkite mėgstama uogiene, grietine ar tiesiog cukrumi.
Varškėčiai
© Recepto autorė

4 porcijoms reikės:

  • 400 g varškės
  • 190 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 4–5 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • ¼ arb. š. druskos
  • 2/3 arb. š. kepimo sodos
  • 1 arb. š. citrinos sulčių arba grietinės
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui
Varškėčiai
Varškėčiai
© Recepto autorė


Gaminimas:

  1. Į vieną indą sudedame varškę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir įmušame kiaušinius. Masę gerai sutriname šakute.
  2. Sodą užpilame citrinos sultimis (arba sumaišome su grietine), išmaišome, ir supilame į tešlą, gerai išmaišome.
  3. Į tešlą pamažu įmaišome 160 g miltų (likusius 30 g sunaudosime kočiodami tešlą). Kai tešlą maišyti šaukštu pasidaro per sunku, pradedame minkyti rankomis. Tešla turi būti lipni, bet jei ji labai limpa prie rankų, tuomet įdėkite truputį daugiau miltų.
  4. Stalviršį pabarstome miltais, imame po gabalėlį tešlos ir kočiojame ~1–1,5 cm storio lakštą. Iš jo išspaudžiame norimo dydžio apskritimus su stikline. Varškėčius dedame ant miltuoto paviršiaus.
  5. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 4–5 varškėčius į keptuvę (priklausomai nuo keptuvės dydžio ir kokio dydžio varškėčiai). Kepame varškėčius iš abiejų pusių ant šiek tiek silpnesnės ugnies, kol gražiai apskrunda. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus varškėčius. Patiekiame su mėgstama uogiene ir grietine.

Pastabos. Miltų kiekis tešloje priklauso nuo naudojamos varškės drėgnumo – jei varškė labai drėgna, tuomet reikės daugiau miltų. Mano varškė buvo pakankamai sausa.

Kuo storiau iškočiosite tešlą, tuo storesni bus blyneliai, bet iškočioti 1–1,5 cm storio tešlą yra gana optimalus variantas.

Varškėčius galite pasiruošti iš vakaro, laikyti šaldytuve ir kepti kitą dieną.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Paprasti receptai iškyloms: pusryčių keksiukai be glitimo ir paelija jūrų gėrybių mėgėjams (4)

Vis dažniau šilti vėlyvo pavasario savaitgaliai leidžia visiems pasimėgauti buvimu gryname ore,...

Portugališkas skanėstas – kaip Kijevo kotletas atrodo tik iki pirmo kąsnio (26)

Prisėdę bet kurioje Lisabonos kavinėje ir atsivertę valgiaraštį rasite bent kelis patiekalus iš...

Piknikas po atviru dangumi – užkandžių receptai, kurie patiks visiems šeimos nariams (1)

Valgyti lauke – vienas lengviausiai įgyvendinamų žemiškų malonumų. Pikniką suorganizuoti...

Šašlykai atsibodo? 3 nauji patiekalai, kuriuos verta išbandyti dar iki vasaros (7)

Kol žmones džiugina saulėtos dienos, tol kiemuose čirška ant grotelių ruošiami patiekalai....

Neįtikėtinai gardus kepsnių padažas, kurį paruošite, kol suskaičiuosite iki trijų (14)

Jei noriu palepinti savo vyrą, žinau, kad tai labai paprasta – tiesiog iškepu jam sultingą...

Top naujienos

Naujausi reitingai: vieno iš kandidatų sprendimas gali situaciją pakeisti iš esmės (310)

Naujausių prezidentinių reitingų favoritų trejetuke ekonomistas Gitanas Nausėda vis dar tvirtai...

Visiems teks apsispręsti: didesnė alga dabar ar didesnė pensija ateityje skaičiuoklė (181)

Jeigu Seimas priimtų Vyriausybės teikiamas mokesčių ir pensijų permainas, visų dirbančiųjų...

Po „Žalgirio“ smūgio – negailestinga kritika CSKA: pasakyti du žodžius? Itoudis vėl pratrūko (112)

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Tai – apmaudu ir nemalonu. Bet atsilikti 20 taškų buvo...

Ją pastebėjo Holivudas ir pati Lady Gaga: Paryžiaus man nereikia (17)

Esant mados kūrėju būti laimingam galima ir čia, tarp savų sienų. Milano ar Paryžiaus...

Po dramatiško finišo atsikvėpęs Šaras: dabar visa Europa žino, kad „Žalgiris“ – aukščiausias lygis specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (289)

Šarūnas Jasikevičius didžiuojasi tuo, ką Kauno „Žalgiriui“ pavyko nuveikti tiek šį...

Orai: po lietaus plūstels vasariškas karštis (3)

Šią savaitę šalyje ir toliau išsilaikys maloniai šilti orai. Savaitei įpusėjus pradžiugs tie,...

Linksmybės „Žalgirio“ rūbinėje: daina kapitonui, vakarėlio planai ir lažybos dėl futbolo specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (12)

„Jau mačiau, kaip lietuviai moka linksmintis, todėl esu tikras, kad bus geras vakarėlis“, –...

Ką pradėti daryti jau dabar, kad po 5 metų būtumėte laimingas ir sėkmingas (6)

Į šį klausimą yra daugiau nei šimtas atsakymų, mes atrinkome pačius populiariausius.

Lieknėkite valgydami grikius: sveika ir efektyvi dieta be jokio badavimo (15)

Ar žinote, kad grikiai yra labai sveikas ir naudingas produktas, kurį tiesiog privalote įtraukti į...

Miestiečiai brandžiame amžiuje nėrė į kaimo verslą ir nepasigailėjo (36)

Kada nors nusibelsti iš savosios Dzūkijos į kitame Lietuvos pakraštyje, Molėtų rajono Medeikių...