aA
Šį tinginį visi, ko gero, seniai išbandė ir skonį pamiršo, o aš tik dabar padariau šeimai.
Tinginys
Tinginys

Reikės:

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
  • 200 g sviesto,
  • 1 indelis saldaus sutirštinto pieno (aš naudojau karamele),
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus


Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.

Sloksniuotą tešlą supjaustykite 1 cm.pločio juostelėmis ir dėkite ant kepimo popieriaus kepti. Kepkite 10-20 min., kol gražiai pagels.

Iškepusias juosteles atvėsinkite.

Sviestą ir sutirštintą pieną išplakite iki vientisos masės (sviestas ir pienas turi būti kambario temp.) ir suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.

Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, aptepkite ją trupučiu kremo ir dėkite trečdalį lazdelių. Ant viršaus užtepkite kremo ir vėl lazdelių dėkite ir taip, kol susidės visos lazdelės ir kremas. Viršus turi būti kremo. Imdami už plėvelės kraštų susukite rutulį. Turi būti tvirtai ir sandariai susuktas.

Susuktą tinginį dėkite į šaldytuvą, geriausia per naktį. Kuo ilgiau laikysite, tuo daugiau kremo susigers ir tinginys bus minkštesnis.

Tiekite supjaustytą riekelėmis.

„Samčio užrašai“
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(16 žmonių įvertino)
3.8125

Keksiukai su šilauogėmis – tikras atradimas skonio receptoriams (3)

Vasariški, gardūs keksiukai su šilauogėmis . Tikras atradimas skonio receptoriams.

Ledų žemėlapis: atraskite, kur skaniausi ledai Lietuvoje (7)

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ ir Lietuvos turizmo informacijos...

Kaip išsikepti garsiausią ir skaniausią pasaulyje „Napoleono“ tortą (62)

Štai dėl šito konditerinio šedevro šiandien vyksta įvairios spekuliacijos ir ne mažesnės...

Burnoje tirpstantis gaivus jogurtinis tortas su braškėmis (8)

Kada valgyti braškes , jei ne dabar. Tad siūlome pasigaminti labai gaivų jogurtinį tortą su...

Mama iškepė neminkytą rabarbarų pyragą pagal tetos iš Žemaitijos receptą (36)

Dabar soduose ir kiemuose auga rabarbarų puokštės. Toks keistas augalas, kai pagalvoji, jų...

Top naujienos

Nutylėtos monstrų linksmybės: iš skausmo klykiau ir maldavau nustoti, bet juos ašaros tik dar labiau užvedė (129)

Kruvinas linksmybes, kurios vos nesibaigė skaudžia tragedija, iš anksto suplanavę trys...

Jasikevičius rekomendavo įpėdinį: „Žalgiris“ domisi trenerio iš Turkijos paslaugomis (55)

Praėjus vos kelioms valandoms po to, kai Kauno „Žalgirio“ direktorius Pauliaus Motiejūno...

Įamžino įžūlų vairuotojo elgesį: panoręs aplenkti lėtesnį, atsidūrė per plauką nuo mirties (282)

Portalo „ Kas vyksta Kaune “ skaitytojai dalinasi vaizdo įrašu, kuriame matyti neatsakingas ir...

Viktoras Bachmetjevas

Esminiai dalykai. Pokalbis su istoriku Kastyčiu Antanaičiu: kas meluoja, sakydamas, kad „ir tada dirbo Lietuvai“?

„Esminiuose dalykuose“ – pokalbis apie istorijos mokslą ir sovietinės Lietuvos istoriją....

Pinigų neskaičiuojanti „Barcelona“ užsitraukė dar vienos Eurolygos žvaigždės rūstybę (79)

Ambicijų nestokojantis ir itin galingu biudžetu apsiginklavęs „Barcelona“ klubas savo...

Nors vasara įpusėjo, savaitgalis šiluma nelepins (1)

Penktadienio dieną per Lietuvą toliau keliaus drėgmę nešantis atmosferos frontas. Lietūs bus...

Ištekėjusiai dviejų vaikų mamai meilužio dėmesys suteikė sparnus: viską pakeitė karantinas (159)

Dominyką pirmą kartą pamačiau prieš pusantrų metų, kai dalyvavome viename renginyje. Tai buvo...

Gatvėje likusi Daina Bilevičiūtė turėjo grįžti į Lietuvą: dėl varžytinėse parduoto buto užgriuvo rūpesčiai (147)

Dar prieš karantiną Daina Bilevičiūtė išvyko į Jungtinę Karalystę. Dėl koronaviruso...

Vilniečius nustebino neįprastose vietose besileidžiantys oro balionai: nutūpė visai šalia gatvės (6)

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus gyventojai užfiksavo neįprastų vaizdų. Mirš miesto dažnai...

|Maža didelių žinių kaina