Reikės:

250 g avižinių dribsnių (paruošimo laikas: 1–3 min.)
500 g varškės
3 kiaušinių
jei norisi – žiupsnelio druskos

Galima paskaninti įvairiais priedais: džiovintais vaisiais, riešutais, sėklomis, prieskoninėmis žolelėmis, saulėje džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, kaparėliais ar pan. Aš naudojau kelias išspaustas česnako skilteles, po didelę saują moliūgų sėklų, linų sėmenų, pistacijų.

Gaminimas:

Visus ingredientus sudedame į didelį dubenį ir išminkome iki vientisos masės.
Drėgnomis rankomis formuojame delne telpančias apvalias bandeles.
Išrikiuojame jas ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos, pašauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę 30–40 min., kol bandutės įgaus auksinį atspalvį.
Palaukiame, kol atvės, ir ragaujame.

Tobulai skanu su naminiu sultiniu, sūdytu sviestu ar įvairiomis užtepėlėmis.

Skanaus!