aA
Ar esate patyręs virtuvės virtuozas, ar dar tik žalias naujokas – visiems maga savo pačių rankomis sukurti ir tradicinių skonių, o tam tereikia atsigręžti į laiko patikrintus receptus. Šį kartą siūlome prisiminti penkis populiarius uogienių receptus, kurių skonį visi gerai pažįstame dar nuo vaikystės, juk nuo seno pamėgti receptai negali nuvilti.
Vyšnių uogienė
© Shutterstock

Vyšnių uogienė

Reikės:

1 kg vyšnių
1 kg cukraus

Gaminimas:

  • Vyšnias nuplaukite ir nusausinkite. Tada išimkite kauliukus.
  • Užpilkite cukrumi, uždenkite indą ir palikite 12 val.
  • Po to kaitinkite ant mažos ugnies, kai užvirs, virkite neuždengtame puode apie 15–20 min. Palikite atvėsti.
  • Praėjus kelioms valandoms procesą pakartokite.
  • Į švariai išplautus stiklainius uogienę supilkite dar karštą. Uždarykite ir pastatykite dangteliais žemyn.

Braškių uogienė

Braškių uogienė
Braškių uogienė
© Shutterstock


Reikės:

1 kg braškių
1 kg cukraus

Gaminimas:

  • Nuskabykite uogų kotelius, nuplaukite ir nusausinkite.
  • Užpilkite cukrumi ir palikite 4–6 val., kad išsiskirtų uogų sultys.
  • Puodą su braškėmis ir cukrumi kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, virkite dar 5 min. Verdant nugriebkite susidarančias putas.
  • Vėliau puodą palikite maždaug 10 val., kad atvėstų.
  • Kai atvės, puodą vėl kaitinkite iki kol užvirs ir virkite 5 min. Vėliau vėl palikite visiškai atvėsti.
  • Procesą kartokite trečią kartą – kaitinkite iki užvirimo, virkite 5 min., tik tuomet jau ilgai nebevėsinkite. Maždaug po valandos supilstykite uogienę į švariai išplautus stiklainius, užsukite juos.

Aviečių uogienė

Aviečių uogienė
Aviečių uogienė
© Shutterstock


Reikės:

1 kg aviečių
1 kg cukraus

Gaminimas:

  • Nuskabykite aviečių kotelius, uogas nuplaukite.
  • Suberkite jas į puodą sluoksniuodami su cukrumi. Laikykite šaldytuve 10–12 val.
  • Virkite ant mažos ugnies apie 20 min. Nugriebkite putas.
  • Dar karštą uogienę išpilstykite į gerai išplautus stiklainius, uždarykite.

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogienė
© Shutterstock


Reikės:

1 kg juodųjų serbentų
1 kg cukraus

Gaminimas:

  • Uogas nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite verdančiu vandeniu.
  • Sudėkite į puodą ir užberkite cukrumi. Kai uogos pradeda leisti sultis, statykite puodą ant silpnos ugnies ir virkite, kol nugriebus putas jos nebesusidarys.
  • Dar karštą uogienę supilkite į šiltus švarius stiklainius, užsukite ir pastatykite dangteliais žemyn.

Obuolienė

Tegyvuoja tradicinis skonis: 5 klasikiniai uogienių receptai
© Shutterstock nuotr.


Reikės:

4 kg obuolių
1–1,5 kg cukraus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo)

Gaminimas:

  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite.
  • Supjaustytus obuolius sudėkite į puodą, suberkite cukrų.
  • Virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydami. Paragaukite – jei rūgštoka, įpilkite daugiau cukraus.
  • Dar karštą obuolienę supilstykite į šiltus ir švariai išplautus stiklainius, užsukite.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Medus kepiniuose: konditerė patarė, kur ir kokį naudoti + medaus pyrago ir medaus irisų receptai (3)

Visame pasaulyje rugsėjo mėnuo yra vadinamas medaus mėnesiu. Šis natūralus skanėstas yra ypač...

Gardus aviečių ir čija sėklų pudingas reikės tik atšaldyti (1)

Šio deserto porcija turi 575 kalorijas: 7 g baltymų, 22 g angliavandenių (iš jų 11,5 g cukraus),...

Sveikuoliški avižų batonėliai: paragavę daugiau nenorėsite jų pirkti parduotuvėje (15)

Sveikuoliški avižų batonėliai , kuriuos lengvai pasigaminsite namie, o paragavę daugiau...

Bulviniai blynai kitaip: patiks ieškantiems naujų skonių (7)

Vienas mėgstamiausių Alfo Ivanausko patiekalų yra... Taip taip, bulviniai blynai ! Tik šie –...

Pasaulį užkariauja duona iš vos trijų ingredientų: kaip ją pasigaminti namuose (36)

Duonos istorija skaičiuoja galybę metų, jos receptai per šimtmečius buvo ištobulinti ir...

Top naujienos

Į laisvę lygtinai paleistas garsus nusikaltėlis paspruko iš Lietuvos: gražuolės žudiko ieško jau kaip dingusio be žinios (20)

Dėl grožio konkurso nugalėtojos nužudymo ir milijonais eurų įvertintų 70 kg narkotinių...

Tarp valdančiųjų – užuominos apie naujus mokesčius: įkvėpė Lenkijos pavyzdys (133)

Artėjant biudžeto svarstymo metui tarp valdančiųjų pasigirdo užuominų apie svarstymus...

Už Lietuvai itin svarbaus sprendimo kyšo Europos galingųjų ausys: milijardus kainuosiantis įstatymas vėl pajudėjo DELFI iš Briuselio (120)

Dar viena galimybė sustabdyti Lietuvos vežėjus ypač bauginantį ir šalies ekonomikai neabejotinai...

Ukraina: vakar „Normandijos formato“ susitikimas neįvyko dėl Rusijos kaltės (7)

Ukrainos užsienio reikalų ministro Vadimo Pristaiko teigimu, prezidentas Volodymyras Zelenskis...

Lietuvis nusivylė visų dievinama sala: pervertinti paplūdimiai, mokestis už instagraminius kadrus ir keistos vietinių taisyklės (113)

Visą kelionę kėliau gražias nuotraukas, bet apie Balį taip ir nepasakiau nei vieno gražaus...

Šios klastingos ligos pasiglemžia vis jaunesnius lietuvius: gydytojas išvardijo 4 dalykus, ką darome ne taip (2)

Trumpėjančios dienos, mažiau saulės šviesos, pasibaigusi vasara ir nuolatinis įtemptas darbas....

Teisingumo ministras: kalinio pabėgimas iš darbo vietos laisvėje per daug dramatizuojamas (22)

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius sako, kad įvykis, kai iš darbo vietos laisvėje Kaune...

Stresą patiria ne tik suaugusieji, bet ir vaikai: kaip atpažinti ir padėti?

Visi tėvai svajoja, kad jų vaikai būtų laimingi, džiaugtųsi kiekviena diena, linksmai...

Pabėgęs žiaurumu pagarsėjęs nusikaltėlis dar nerastas, kalėjimų sistemos vadovas žada į laisvę išleisti ir daugiau kalinių (168)

Po visuomenę pribloškusios istorijos, kai praėjusį penktadienį paspruko laisvėje dirbęs dėl...

Nuspręsta, kaip atrodys Vilnius iki 2030-ųjų: kokioms vietoms bus skirtas prioritetas? (28)

Po daugiau nei trejus metus vykusių Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano...