Atsiųstame pranešime dalijamasi nebrangiai kainuojančių patiekalų receptais – nuo ypatingų Agnės Jagelavičiūtės salotų su juoda duona iki pavasariškų Alfo Ivanausko bulvinių blynų visai šeimai.

Pi dienos patiekalas pagal „Virtuvės mitų griovėjų“ vadą Alfą Ivanauską

Bulviniai blynai su grūdėtąja varške ir ridikėliais (4 asm.)

Bulviniai blynai

Reikės:

  • 1,1 kg bulvių (0,26 Eur)
  • 300 g svogūnų (0,07 Eur)
  • 2 kiaušinių (0,19 Eur)
  • 200 g grietinės (0,99 Eur)
  • 200 g grūdėtosios varškės (0,93 Eur)
  • 200 g ridikėlių su žaluma (0,70 Eur)
  • druskos, pipirų
  • aliejaus (kepti)

Kaip gaminti:

  1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apkepkite.
  3. Sumaišykite bulves su svogūnais ir kiaušiniais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Iškepkite bulvinius blynus.
  5. Sumaišykite grietinę ir grūdėtąją varškę. Patiekite su bulviniais blynais.
  6. Papuoškite pjaustytais ridikėliais.

Skumbrės ir agurkų salotos


Pi dienos patiekalas pagal žurnalo „AŠ IKONA“ vyr. redaktorę Agnę Jagelavičiūtę

Skumbrės ir agurkų salotos su juoda duona (2 asm.)

Skumbrės ir agurkų salotos su juoda duona

Reikės:

  • 300 g karštai rūkytos skumbrės (1,86 Eur)
  • 270 g agurkų (0,38 Eur)
  • 150 g juodos duonos su grūdais (0,42 Eur)
  • 80 g majonezo (0,28 Eur)
  • 15 g krapų (0,20 Eur)

Kaip gaminti:

  1. Iš skumbrės išimkite kaulus ir nulupkite odą. Suplėšykite gabalėliais.
  2. Agurkus supjaustykite šiaudeliais.
  3. Duoną supjaustykite kubeliais ir iškepkite įkaitintoje orkaitėje (apie 10 min. 160 °C).
  4. Lėkštėje sluoksniuokite duoną, agurkus, skumbrę ir kartokite.
  5. Ant viršaus uždėkite majonezo ir krapų.

Dešrelės su lęšiais


Pi dienos patiekalas pagal VMG kulinarijos studijos vadovą Paulių Janušą

Dešrelės su lęšiais (2 asm.)

Dešrelės su lęšiais

Reikės:

  • 300 g šviežių dešrelių (1,16 Eur)
  • 150 g mėlynojo svogūno (0,09 Eur)
  • 250 g morkų (0,05 Eur)
  • 15 g česnako (0,03 Eur)
  • 100 g pievagrybių (0,20 Eur)
  • 15 g kalendros (0,99 Eur)
  • 400 g konservuotų lęšių (0,62 Eur)
  • druskos, pipirų
  • aliejaus (kepti)

Kaip gaminti:

  1. Dešreles apkepkite iš visų pusių, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite šiek tiek vandens arba sultinio ir patroškinkite.
  2. Daržoves ir grybus supjaustykite kubeliais. Apkepkite svogūną, morkas, česnaką ir pievagrybius. Pagardinkite druska ir pipirais. Baigiant kepti sudėkite pusę kiekio smulkintos kalendros ir lęšius. Patroškinkite dar 2 min. ir patiekite su dešrelėmis.

Riešutiniai keksiukai


Pi dienos patiekalas pagal žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorę Elžbietą Monkevič

Riešutiniai keksiukai (12 vnt.)

Keksiukai

Reikės:

  • 200 g miltų (0,16 Eur)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių (0,01 Eur)
  • 150 g cukraus (0,09 Eur)
  • 200 ml kefyro (0,2 Eur)
  • 100 ml aliejaus (0,3 Eur)
  • 2 kaimiškų kiaušinių (0,38 Eur)
  • 50 g sviesto (0,5 Eur)
  • 80 g smulkintų graikinių riešutų (1,2 Eur)
  • 1 šaukštelio cinamono (0,0005 Eur)
  • 1 didelio šaukšto medaus (0,3 Eur)

Kaip gaminti:

  1. Keksiukų formeles išklokite popieriniais sijonėliais, orkaitę įkaitinkite iki 185 °C.
  2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir 100 g cukraus. Kitame – kefyrą, aliejų ir kiaušinius. Abudu mišinius sumaišykite tarpusavyje.
  3. Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su smulkintais riešutais, likusiu cukrumi ir cinamonu.
  4. Dalį tešlos dėkite į formeles, pripildydami jas ne daugiau nei iki pusės arba net 1/3 aukščio. Dėkite riešutų įdaro ir ant viršaus dar tešlos. Likusį įdarą dėkite ant keksiukų viršaus.
  5. Kepkite apie 20–25 min. Patikrinkite, ar iškepę keksiukai, mediniu iešmeliu.
  6. Ištirpinkite medų su šaukštu vandens. Medaus sirupu apliekite keksiukus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)