Neišsigąskite, kad į tešlą dedama majonezo. Majonezas gaminamas iš aliejaus ir kiaušinių, kurių dedama praktiškai į visų pyragų receptus, taigi pyragas bus drėgnas ir gardus.

Keli patarimai, kaip išsikepti kuo skanesnį šokoladinį majonezo pyragą:

Gardžiausias pyragas iškepamas, jei dedama įprasto majonezo. Tinka ir neriebus majonezas, bet tai pakeistų tešlos struktūrą, pyragas būtų sausesnis.

Per daug tešlos nemaišykite. Net jei tešloje matosi šiek tiek gumuliukų, nieko tokio.

Kiaušiniai prieš įmušant į tešlą turi būti kambario temperatūros. Jei kiaušiniai ką tik išimti iš šaldytuvo, kelioms minutėms sudėkite juos į dubenį su šiltu vandeniu.

Miltus į stiklinę dėkite šaukštu, nepalikite kaupo.

Pyrago neperkepkite. Įsmeikite dantų krapštuką – jei ištrauksite jį švarų, vadinasi, pyragas iškepęs.

Pyragą galite aplieti šokoladiniu ar bet kokiu kitokiu glaistu.

Produktai:

  • 2 stiklinės miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 šaukšteliai sodos
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/2 kakavos miltelių
  • 1 stiklinė majonezo (įprasto, ne lieso)
  • 1 stiklinė vandens

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Ištepkite sviestu 30 cm kepimo formą, padėkite į šalį.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, sodą. Tada sudėkite likusius produktus, išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Kepkite 30 min. arba kol įkišus dantų krapštuką centre ištrauksite jį švarų.
  4. Valgykite, kai pyragas visiškai atvės.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)