Vėlyvųjų pusryčių receptas labai patiks saldumynų mėgėjams ir smaguriams. Tai juodojo šokolado pyragas su greitai paruošiamais ledais. O lauke šefas siūlo išsikepti brandintos jautienos kepsnį su žaliuoju padažu ir daržovėmis.
Juodojo šokolado pyragas su greitai paruošiamais ledais
Pyragui reikės:
- 40 g juodojo šokolado
- 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus su citrina
- 80 g rudojo cukraus
- 25 g natūralių kakavos miltelių
- 2 vnt. kiaušinių
- 60 g greito paruošimo sorgų košės
- 2 g kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Ledams reikės:
- 2 bananų
- 2 valg. š. greito paruošimo sorgų košės
- 1 stiklinės kokosų pieno
- 1 valg. š. žemės riešutų sviesto
Gaminimas:
- Ant puode įkaitinto vandens uždėti karščiui atsparų indą ir į jį sudėti juodąjį šokoladą, rudąjį cukrų, kakavos miltelius ir alyvuogių aliejų. Iš lėto kaitinti ir išmaišyti iki vientisos masės.
- Tada nuimti nuo puodo su vandeniu ir į masę įmušti po vieną kiaušinį bei išmaišyti.
- Į kitą indą suberti birius produktus – greito paruošimo sorgų košę, kepimo miltelius ir druską.
- Išmaišyti ir suberti į šokolado masę ir gerai permaišyti.
- Tada sudėti masę į kepimui skirtus indelius ir kepti apie 20 minučių iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Nulupti bananus, supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į šaldymo indelį ir padėti į šaldymo kamerą. Į maišymui skirtą indą suberti greito paruošimo sorgų košę, užpilti kokosų pienu, išmaišyti ir palikti išbrinkti.
- Į smulkintuvą sudėti šaldytus bananų gabalėlius, kokoso piene išbrinkusią sorgų košę ir žemės riešutų sviestą bei viską gerai susmulkinti.
- Pyragui iškepus, šiek tiek palaukti, kol jis atvės, šalia ar ant jo dėti paruoštus ledus ir pabarstyti skrudintais žemės riešutais.
Brandinta jautienos sprandinė su žaliuoju padažu ir daržovėmis
Reikės:
- 600 g brandintos jautienos sprandinės
- 50 g alyvuogių aliejaus
- 50 g šviežios kalendros
- 100 g šviežių petražolių
- 2–3 skiltelių šviežio česnako
- 0,5 žaliosios citrinos
- 4–6 vnt. japoniškų baklažanų
- 1–2 vnt. raudonosios saldžiosios paprikos
- 1–2 vnt. geltonosios saldžiosios paprikos
- 1–2 vnt. cukinijos
- kelių šlakelių baltojo balzaminio acto
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio pipirų
Gaminimas:
- Susmulkinti kalendrą, petražoles, česnaką, sudėti į trinti skirtą indą, įspausti pusę žaliosios citrinos ir šiek tiek patrinti. Tada įpilti aliejaus, įberti druskos ir viską sutrinti iki vientisos masės.
- Jautienos sprandinę pabarstyti šviežiai maltais pipirais, druska, užpilti keletą šlakelių alyvuogių aliejaus ir palikti keletui minučių pasimarinauoti.
- Japonišką baklažaną, saldžiąsias paprikas ir cukiniją švariai nuvalyti, stambiai supjaustyti ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
- Mėsą kepti iki 200°C laipsnių įkaitintame grilyje. Kiekvieną jautienos pusę apkepti po 2–3 minutes, nuimti nuo grilio ir palikti 5 minutes „pailsėti“.
- Tada ant grilio pakepti daržoves, o iškepusias – pabarstyti druska, pipirais ir pašlakstyti baltuoju balzaminiu actu.
- Keptą jautienos sprandinę patiekti su žaliuoju padažu ir grilintomis daržovėmis.
Skanaus!