aA
Ne viena moteris pasakys – dovanos nėra svarbiausia, svarbiausia – mylimo vyro dėmesys. Tarptautinė moterų diena – puiki proga priminti brangiai moteriai, kad ji yra mylima, brangi, svarbi ir reikalinga. Vakarienė, paserviruotas stalas, žvakių šviesa ir pamerktos gėlės – tai įvertins kiekviena moteris.
© Shutterstock

Ką gaminti vakarienei, atsiųstame pranešime pataria prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas.

„Vakarienė – itin svarbus dienos metas, nes būtent tada susėdama prie stalo ir turbūt daugiausia bendraujama su antrąja puse. Ruošdami vakarienę vadovaukitės tuo, kokius patiekalus labiausiai mėgsta moteris, kuriai ruošiate įsimintiną vakarą. Jeigu vis dėlto idėjų stinga – moterį tikrai nustebins iš jūrų gėrybių ar paukštienos paruošta vakarienė“, – teigia A. Poleninas.

„Tagliatelle“ makaronai su krevetėmis

A. Poleninas dalijasi receptu patiekalo, kurį pagaminti bus nesudėtinga net ir tiems vyrams, kurie virtuvėje sukasi retokai. Be to, patiekalo gaminimas užtruks neilgai, o išvaizda bus patraukli ir žadinanti apetitą. Tai – „tagliatelle“ makaronai su krevetėmis.

  • Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite apie 250 g „tagliatelle“ makaronų, virkite juos pagal instrukcijas, o išvirus – nupilkite. Kol išvirs makaronai, pabarstykite 450 g krevečių druska, įpilkite šlakelį citrinų sulčių, užberkite pipirų bei smulkinto česnako pagal skonį ir kuriam laikui palikite pasimarinuoti.
  • Paprastoje ar troškinti skirtoje keptuvėje išlydykite 2 valgomuosius šaukštus sviesto ant vidutinio kaitrumo ugnies. Į ją įberkite žiupsnelį džiovinto raudonėlio, 4 susmulkintas česnako skilteles, žiupsnelį raudonosios paprikos ar aitriųjų paprikų (jeigu patinka aštriau) dribsnių. Viską pakepinkite 1–2 minutes nuolat maišydami. Į keptuvę suberkite krevetes, kepinkite nuolat maišydami, maždaug 2–3 minutes, kol paraus.
  • Suberkite keptuvės turinį į kitą indą, bet keptuvės galite dar neplauti. Į ją įdėkite 2–3 valgomuosius šaukštus sviesto, suberkite makaronus, maždaug 150 g gražgarsčių, apie 4–5 valgomuosius šaukštus tarkuoto parmezano sūrio – viską kepinkite lengvai pamaišydami, kol gražgarstės pradės „vysti“. Tuomet suberkite krevetes, viską darkart sumaišykite.
  • Liko patiekalą tik paserviruoti, jeigu norite, galite pabarstyti šviežių petražolių.

Paruoštus patiekalus pakaks paserviruoti

Ruošdami įspūdingą vakarą nepamirškite gražiai padengti stalo: patieskite staltiesę, uždekite žvakių, pamerkite gėlių, kurios džiugins mylimą moterį dar ne vieną dieną. Kad nuotaika būtų išties šventiška, itin svarbu, kad brangiai moteriai nereikėtų nieko daryti pačiai.

Sušiai
Sušiai
© Shutterstock nuotr.

Jeigu laiko vakarienei gaminti neturite, galite rinktis jau pagamintus patiekalus, kuriuos reikės tik paserviruoti, pavyzdžiui, sušius. Žinoma, nepamirškite ir desertų.

Vakarą galite vainikuoti paruošta vonia, dovanojama knyga ar žurnalu – svarbiausia, kad moteris galėtų dėmesio skirti tik sau.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Burokėliai – ne tik barščiams ir mišrainėms: ką iš jų siūlo pasigaminti tikri profesionalai (28)

Apie tai, kokia stebuklingai sveika daržovė yra burokėlis, girdėjome ne kartą, tad apmaudu, kai...

Vilniečiai plūsta į miesto centrą apsipirkti: štai kokios kainos šių metų Tautų mugėje (287)

Šį savaitgalį žingsniuojant pagrindinėmis sostinės gatvėmis galima pasidžiaugti ne tik geru...

Savaitgalio meniu – iš miško ir sodų gėrybių: antienos confit su voveraitėmis ir uogų desertas

Kai miškuose pilna grybų ir soduose dar galima rasti įvairiausių gėrybių, neretai...

Kaip žiemai skaniai paruošti rudens gėrybes: ūkininkų ir turgaus prekiautojų patarimai (3)

Kiekvieną rudenį vaisių ir daržovių derlius priverčia sukti galvą, ką daryti su staiga...

5 naminių pyragų receptai – lyg iš močiutės virtuvės (7)

Prasidėjus rudeniui – pyragų sezonui, dažnas gyventojas ieško geriausių receptų, kuriais...

Top naujienos

Vladimiras Laučius. Pasprinkite savo mediena. Atsakymas urėdams ir babuinams (31)

Daug visko pasakyta miškų kirtimo tema. Kadangi šia sritimi domiuosi seniai, nemažai bendravau su...

Grafininos vyrui Nigelui pareikšti nauji įtarimai – advokatas mano, kad tai policijos taktika papildyta 10:55 (10)

Dingusiosios „Olialia“ mergaitės Sandros Grafininos nužudymu įtariamas jos vyras Nigelas Westas...

Baltiškos Ženios atostogos. Europietiškiausią Europą atrado Estijoje: čia trūksta tik pinigų (33)

Iš visko, ką mačiau, ši Europa – pati europietiškiausia. Džiugių spalvų identiški mediniai...

Rinkimuose Šimašius siekia dalyvauti nebe su Liberalų sąjūdžiu papildyta (73)

Vilniaus miesto meras buvęs liberalų lyderis Remigijus Šimašius kitų metų savivaldos rinkimams...

Lietuvis Kretoje aptiko įspūdingą radinį: iš pradžių man grasino kalėjimu (58)

„Graikai, kuriems parodydavau savo radinį, išsigąsdavo, kad mane pasodins į kalėjimą“, –...

Jie irgi lauks popiežiaus: čia atvykstama numirti (58)

Kada popiežius Pranciškus iš Aušros vartų papamobiliu bus vežamas į Katedros aikštę, savo...

Po devynerių metų motinystės atostogų: turėčiau jau būti nučiuožusiu stogu ir nukvakusi supermamytė (1)

Motinystės atostogos Lietuvoje yra vienos ilgiausių Europoje. O ypač jei augini ne vieną vaiką....

Britų naikintuvai išprašė įsibrovėlį iš Rusijos (18)

Ketvirtadienį rytinėje Jungtinės Karalystės pakrantėje į orą pakelti šalies karinių...

Kita ažiotažo dėl miškų pusė: pelnas čia – karalius (364)

Šiemet maždaug 20 proc. pakilusi medienos kaina privačių miškų savininkus ragina galąsti...

McGregoras žadėjo sutrupinti ruso žandikaulį, jubiliejų švenčiantis Nurmagomedovas negėrė airio viskio (42)

Mėnesius truko žodinės provokacijos, fiziniai konfliktai tarp komandų, buvo sudaužyti autobuso...