Pasirodo, be Rokfelerio austrių, yra begalės receptų iš šių jūrų gėrybių!

1 derinys (2–3 austrėms)

Reikės:

1–2 česnako skiltelių
pusės citrinos sulčių
petražolių arba kalendrų
šlakelio aliejaus (tinkamo kepti)
kietojo sūrio pabarstyti

Gaminimas:

Česnaką išspaudžiame į dubenėlį. Beriame nekuklią saują smulkintų prieskoninių žolelių, pilame citrinos sultis ir aliejų. Viską išmaišome.

Ant kiekvienos austrės dedame po vieną valgomą šaukštą padažo.

Imame sūrį ir užtarkuojame jo ant viršaus. Kad sūris labai nesukietėtų, tai siūlyčiau atlikti baigiant kepti, likus minutei (iš tiesų tada geriau uždėti ir prieskonines žoleles).

Kepame 200 laipsnių orkaitėje 5 minutes.

2 derinys (2–3 austrėms)

Reikės:

1 a. š. garstyčių
1 a. š. majonezo (jeigu norisi sveikiau, mėginkite keisti jogurtu ar pan.)
šlakelis Tabasco (arba žiupsnelio čili)
žiupsnelio rūkytos paprikos
saujos mėgiamų riešutų

Gaminimas:

Nors austrės „likeris“ yra labai vertingas, aš jo truputį nupyliau, kad nebūtų per skysta. Šiaip ar taip mes jau nusižengiam visoms gastronomijos taisyklėms.

Riešutus susmulkiname iki rupios druskos dydžio. Šį kartą naudojau anakardžius. Kadangi šie riešutai traškūs tampa tik atvėsę, juos lengvai paskrudinau keptuvėje ir palikau ilsėtis.

Likusius ingredientus sumaišome ir dedame po šaukštelį ant kiekvienos austrės.
Pašauname į 200 laipsnių orkaitę 5–6 minutėms.

Ištraukiame, gausiai beriame riešutų ir ragaujame.