Tiems, kuriems keistai skamba, kad sveikuoliški sausainiai su šokoladu, Ali atšauna, jog šokoladas yra pats puikiausias antidepresantas, ypač šiuo metų laiku, kai taip trūksta šilumos ir jos sukeliamų teigiamų emocijų.

Tuo metu jo kolega šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti dar ne visiems lietuviams žinomą patiekalą – arančinus, arba kitaip – ryžių kroketus. Arančinai – tai tipiškas itališkas gatvės maistas, itin populiarus Sicilijoje. O pavadinimas kilęs nuo patiekalo panašumo į apelsiną, nes jis dažniausiai pardavinėjamas apvalios formos ir oranžinės spalvos.

Nauji receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žadama organizatorių pranešime.

Ryžių kroketai

Ryžių kroketai

Reikės:

  • 250 g apvalių ryžių
  • 50 g šaldytų žalių žirnelių
  • 50 g virto kumpio
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 1–2 kiaušinių
  • 50 g džiūvėsėlių
  • persilado prieskonių
  • alyvuogių aliejus pašlakstymui

Gaminimas:

  1. Išvirti ryžius ir atvėsinti.
  2. Delne iš ryžių formuoti plonus paplotėlius ir į jų vidurį dėti po kumpio bei sūrio riekelę, įberti keletą atšildytų žirnelių. Tada paplotėlį uždaryti ir formuoti arba apvalios, arba cepelino formos kroketą. Daryti tai drėgnomis rankomis ir šiek tiek pašlakstyti vandeniu, kad ryžiai geriau suliptų.
  3. Gautą kroketą pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliuose, sumaišytuose su persilado prieskoniais.
  4. Kroketus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
  5. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol įgaus auksinę spalvą.
Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco

Sveikuoliški sausainiai su riešutais ir šokoladu

Reikės:

  • 100 g avižinių dribsnių
  • 50 g miltų be glitimo
  • 70 g medaus (2 kaupini valg. š.)
  • 50 g kokoso drožlių
  • 100 g graikinių riešutų
  • 50 ml vandens
  • 200 g šokolado
  • 50 g sviesto
  • netirpios cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Susmulkinti graikinius riešutus.
  2. Į indą suberti avižinius dribsnius, kokoso drožles, smulkintus riešutus ir miltus be glitimo.
  3. Išmaišyti ir įpilti šlakelį vandens.
  4. Viską permaišyti, įdėti medaus ir vėl viską gerai išmaišyti.
  5. Skardoje ant kepimo popieriaus su konditeriniu žiedu arba rankomis formuoti vienodo dydžio sausainius.
  6. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  7. Iškepusius sausainius atvėsinti.
  8. Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
  9. Įdėti į jį kambario temperatūros sviestą ir viską gerai permaišyti, kol sviestas ištirps ir masė taps blizgi.
  10. Jei reikia, dar šiek tiek pakaitinti.
  11. Atvėsusius sausainius pamirkyti šokolade, atvėsinti ir apibarstyti netirpia cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)