Gaminant tradicinį Quiche Lorraine pačiam iš reikiamų produktų tenka suminkyti ir tešlą, tačiau pabandykite paprastesnį variantą – ryto pyragą gaminkite iš gatavos bemielės tešlos.

Drąsiai eksperimentuokite – įdarui rinkitės įvairiausius produktus, kuriuos patys mėgstate: sūrį, kumpį, lašišą, grybus, skirtingas daržoves.

Reikės:

  • pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos (jei liks, išsikepkite pyragėlių, pavyzdžiui, su bananais)
  • apie 300 g mėgstamos mėsos (kumpio, vištienos krūtinėlės, o gal dešrelių)
  • apie 150 g fermentinio sūrio
  • 2 kiaušinių
  • apie 150 g grietinės
  • apie 100 g pievagrybių (arba mėgstamų daržovių)
  • svogūno laiškų
  • druskos
  • pipirų
  • geros saujos džiovintų pupų ar žirnių

Gaminimas:

  1. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja kepimo formą. Kad tešla neiškiltų, patariama ją subadyti šakute.
  2. Ant tešlos viršaus uždėkite kepimo popieriaus ir suberkite džiovintų pupų ar žirnių. Tai taip pat apsaugos tešlą nuo iškilimo. Pašaukite tešlą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 min.
  3. Per tą laiką paruoškite įdarą. Mėsą ir pievagrybius susmulkinkite nedideliais gabaliukais ir išdėliokite ant iškeptos tešlos. Atskirame inde išplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę ir įtarkuokite sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Paruoštą mišinį užpilkite ant mėsos su grybais. Viską apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir vėl pašaukite į orkaitę maždaug 15 min.

Šis pyragas labai skanus ir šaltas, tad jei liks nuo pusryčių stalo, galėsite vėl jo paskanauti ir per pietus ar vakarienę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)