Vaflius galite patiekti, kaip tik jums patinka – su sirupais, uogienėmis, džemais, kremais, vaisiais ar uogomis. Fantazijai ribų nėra. Aš vaflius valgiau su klevų sirupu, plakta grietinėle ir uogomis. Bet kokiu variantu – super skanu.

14 vaflių

Reikės:

  • 2 stiklinių pasukų
  • 1 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 3 kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 55 g sviesto
  • 5 valg. š. rudo arba balto cukraus
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilė ekstrakto
  • 0,5 arb. š. kepimo sodos
  • 0,5 arb. š. druskos


Gaminimas:

1. Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje, paliekame šiek tiek atvėsti.
2. Viename dideliame inde sumaišome kvietinius ir pilno grūdo miltus, kepimo sodą, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
3. Kitame inde išplakame kiaušinius, supilame sviestą ir išmaišome. Po to supilame pasukas ir vanilinį cukrų, išplakame.
4. Šlapius ingredientus sumaišome su sausais naudodami šaukštą ar mentelę. Nereikia permaišyti, svarbu, kad ingredientai susijungtų (turi likti mažų miltų gumulėlių).
5. Įkaitiname vaflinę. Jei vafliai „prikimba“ prie jūsų naudojamos vaflinės, tuomet patepkite trupučiu sviesto.
6. Tešlą pilame į vaflinę naudodami samtelį. Kepame, kol vafliai gražiai paruduoja. Mano vaflinėje vaflių pora kepa ~5 min. Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų naudojamos vaflinės, tad kepant pirmus vaflius reikėtų sekti laiką. Tik iškepę vafliai būna traškūs, po to palaipsniui suminkštėja. Patiekiame su mėgstamais pagardais, skanumėlis!

Jei nemėgstate saldžių vaflių, cukraus kiekį galite mažinti.

Traškūs belgiški vafliai su pilno grūdo miltais