aA
Šį kartą konditeris Ali Gadžijevas jus nukels į Prancūziją ir pradžiugins nuostabiaisiais pyragaičiais „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu.
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
© Recepto autorius

Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu

Kremui reikės:

  • 25 g cukraus
  • 1 želatinos lakšto
  • 375 g grietinėlės
  • 150 g pieniško šokolado

Trapiai (smėlinei) tešlai reikės:

  • 80 g cukraus
  • 120 g sviesto (šalto)
  • 120 g miltų

Plikytai tešlai reikės :

  • 100 g pieno
  • 100 g vandens
  • 20 g cukraus
  • 5 g druskos
  • 90 g sviesto
  • 120 g miltų
  • 4 kiaušinių

Vandenyje užmerkti želatinos lakštą.
Cukrų suberti į keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps (nemaišyti). Po truputį maišant supilti kambario temperatūros grietinėlę ir leisti šiek tiek pavirti. Ją supilti į indą su šokoladu, įdėti brinkintą ir nusausintą želatinos lakštą, išmaišyti ir sutrinti iki vientisos emulsijos. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve atvėsti (geriausia palikti nakčiai).

Sviestą ir cukrų maišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir dar permaišyti. Tešla neturi būti išpurenta, užtenka, kad susijungtų visi ingredientai. Susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve „pailsėti“.

Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, suberti druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele suberti po truputį miltus. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebirės. Tada perdėti ją į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius.

Labai plonai iškočioti trapią tešlą (apie 2 mm storio) ir išspausti žiedo formos išpjovėju (pyragėlio dydžio). Viduryje taip pat išspausti su mažesniu išpjovėju, kad liktų tuščiaviduriai. Trapios tešlos žiedus dėti ant suformuotos plikytos tešlos.

Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Iškepusius pyragėlius atvėsinti, perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis konditerinio maišelio pagalba padengti šokoladiniu kremu. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus. Dekoruoti cukraus pudra.

Skanaus!

Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
© Recepto autorius
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(7 žmonės įvertino)
3.2857

Makaronų receptas, kuriam nesugebėsite atsispirti: ir skanu, ir paprasta pagaminti

Daugelis iš mūsų mėgsta patiekalus, kurie yra ne tik skanūs, bet ir greitai paruošiami. Šis yra...

Pasiilgusiems vasaros: sultingi šašlykai orkaitėje (19)

Ne vienam iš mūsų šiltasis sezonas asocijuojasi su laiku lauke ir, žinoma, šašlykais. Kadangi...

Abejingų neliks: desertas su kreminiu sūriu ir kava (1)

Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir...

Kinų Naujiesiems metams artėjant: kokie patiekalai žada turtus ir gerovę? (11)

Kinų Naujieji metai – įspūdinga šventė. Namai ir gatvės Kinijoje išpuošiamos ryškiai...

Avietinis tortas su pistacijų kremu: pavyks ir pradedantiesiems (3)

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo pasigaminti avietinį tortą su pistacijų kremu....

Top naujienos

Aplankė vieną uždariausių pasaulio valstybių: pažįstamiems buvo sunku patikėti, kad ten keliauju (130)

„Welcome to Arabia! “, – karts nuo karto išgirstu iš nuoširdžiai besišypsančių...

Tikra legenda, kuri aikštėje lietuvius skriaudė, o už jos ribų – glostė laida „Krepšinio zona“ (53)

2020-ieji krepšinio pasauliui prasidėjo tiesiog tragiškai: po ilgamečio NBA komisaro Davido Sterno...

Giedrius Drukteinis

Du būdai, kaip mums atsikratyti nepakantumo svetimam turtui ir sėkmei (3)

Kai išmintingi žmonės pradeda kalbėti apie Lietuvos visuomenės problemas, greitai galima...

Birutė Navickaitė pakliuvo į absurdišką situaciją: neturėdama vairuotojo pažymėjimo ir automobilio pradėjo gauti baudas (70)

Palangiškė Birutė Navickaitė sako, kad sunku ir patikėti, į kokią absurdišką situaciją ji...

Orai: naujas ciklonas atneš eilinę kritulių bangą (2)

Šiandien prie mūsų krašto iš vakarų priartės naujas Atlanto ciklonas. Vakariniuose rajonuose...

Darželyje sriuba apsipylusi trimetė patyrė antro laipsnio nudegimą: mama netiki darželio direktorės versija (346)

Į darželį trimetę dukrą nuvedusi mama nė neįtarė, kad po kelių valandų su ja dėl patirto...

Stilistė papasakojo, į ką reikia atsižvelgti renkantis džinsus: viena detalė gali sugadinti visą įvaizdį (42)

Jei paprašytume jūsų įvardinti pagrindinį spintos drabužį, kas tai būtų? Mes nemirktelėję...

Lietuvis sukūrė už širdies griebiantį vaizdo klipą apie Bryantą (92)

Lietuvis Giedrius Šiškovas , interneto platybėse žinomas „Gidranity“ pseudonimu, sukūrė už...

Kameros įamžino neįtikėtiną vairuotojų žioplumą: situacijos primena veiksmo filmus (10)

Pašalinė veika prie vairo ir išsiblaškymas neretai vairuotojams sukelia nemažai streso, kai...