Savaitgalio desertui jo kolega Ali Gadžijevas siūlo išsikepti įspūdingo dydžio makaronsus, kuriuos vadina „makaronada“. Lazdyno riešutų „makaronada“ su plikytu kremu ir šviežiomis avietėmis turėtų taip pat nepalikti abejingų.

Nauji receptai ir patarimai – kulinarinėje TV3 laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Šiltos ropinių daržovių salotos su omletu

Salotoms reikės:

  • 1 pakelio įvairių salotų lapų mišinio
  • 1 kaliaropės
  • 1 pastarnoko šaknies
  • žiupsnelio persilado prieskonių
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šlakelio juodojo bazaminio acto

Omletui reikės:

  • 5–6 kiaušinių
  • saujelės tarkuoto parmezano sūrio
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Nulupti ropines daržoves ir supjaustyti labai plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, įberti žiupsnelį persilado prieskonių ir apkepinti daržovių griežinėlius iš abiejų pusių. Iškepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Kiaušinius išplakti su druska, pipirais ir tarkuotu parmezano sūriu. Ant to paties aliejaus, kur kepė ropinės daržovės, iškepti omletą. Kepti ant silpnos kaitros ir nemaišyti. Iškepusį omletą padalinti į 4 porcijas.

Lėkštėse serviruoti sluoksniais: apačioje išdėlioti keptas ropines daržovės, tada dėti omleto gabaliukus ir ant viršaus – salotų lapus. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir juoduoju balzaminiu actu.

Lazdyno riešutų „makaronada“ su šviežiomis avietėmis

Lazdyno riešutų „makaronada“ su šviežiomis avietėmis

Sausainiams reikės:

  • 4 kiaušinių baltymų
  • 15 g cukraus
  • 125 g lazdyno riešutų su odele
  • 225 g cukraus pudros
  • 15 g miltų

Plikytam kremui reikės:

  • 200 ml pieno
  • 2 kiaušinių trynių
  • 30 g cukraus
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
  • 15 g sviesto
  • 50 g natūralios lazdyno riešutų pastos

Papuošimui reikės:

  • šviežių aviečių
  • žiupsnelio cukraus pudros

Gaminimas:

Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.

Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir juo ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti vienodo skersmens (stiklinės dydžio), apskritimo formos sausainius. Kepti 15 minučių iki 140°C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius išimti iš skardos, kad gerai atvėstų.

Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu.
Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę ir nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą, įberti vanilinės cukraus pudros ir maišyti, kol ištirps ir kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

Atvėsusį kremą sumaišyti su natūralia lazdyno riešutų pasta iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį.

Sausainius padalinti į dvi lygias dalis ir vienos dalies sausainius išdėlioti viršumi į apačią. Ant jų ties krašteliu išdėlioti apskritimu avietes. Aviečių viduriuką konditeriniu maišeliu užpildyti kremu. Pabarstyti cukraus pudra ir uždengti likusiomis sausainių puselėmis be aviečių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją