aA
Salotos nebūtinai turi būti nuobodžios, vien tik iš patikrintų daržovių derinių. Patikėkite manimi – vaisiai salotoms puikiai tinka! Šios salotos yra tikras saldžių ir sultingų skonių mišinys. Turėtumėte būtinai pabandyti.
Egzotiškos kriaušių salotos
© Recepto autorė

Reikės:

  • 1 kriaušės
  • 1 puodelio salotos lapų
  • 10 graikinių riešutų (susmulkintų į mažesnius gabalėlius)
  • 2 šaukštų klevų sirupo
  • balzamiko acto glajaus
  • 1 šaukštelio svogūnų laiškų (smulkiai pjaustytų)
  • 1/4 šaukštelio jūros druskos
  • 1 šaukštelio obuolių sidro acto
  • 1/2 šaukštelio alyvuogių aliejaus
  • 1/4 šaukšto sojos padažo

Gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
  2. Sumaišykite obuolių sidro actą, sojos padažą ir alyvuogių aliejų. Šiuo mišiniu aptepkite per pusę perpjautą kriaušę.
  3. Tuomet kepkite kriaušės puseles orkaitėje 30 minučių, kol jos taps minkštos.
  4. Paruoškite karamelizuotus graikinius riešutus: supilkite riešutus į keptuvę kartu su klevų sirupu ir 10 minučių kepkite vis pamaišydami.
  5. Patiekite kriaušes ant salotos lapų, apibarstytų jūros druska ir svogūnų laiškais. Pabarstykite karamelizuotų graikinių riešutų ir užpilkite šiek tiek balzamiko acto glaisto.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Trys labai skanių sumuštinių receptai, kuriuos norėsite neštis net į darbą (13)

Prasidėjus Kalėdų laukimui, esame užsiėmę ne tik darbais, bet ir šventiniais rūpesčiais, tad...

Anglišką gardumyną pamėgo ir lietuviai: nesunkiai pasigaminsite ir patys 3 skirtingi receptai (7)

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, dažnas intensyviai galvojame ne tik kokiomis dovanomis...

Norintiems pasimėgauti ypatingu desertu – 3 sveikesnių pyragų receptai (8)

Net ir tradicinis obuolių pyragas gali būti pagamintas bent šiek tiek sveikiau, o sąžinė,...

Kaune – nemokama maisto mugė (19)

Šventiniam laikotarpiui įsibėgėjant, mintys sukasi apie vieną svarbiausių šventinių dalių –...

Maisto ekspertė pasakė, kaip išsirinkti geriausią silkę šventėms (35)

Nors pastarųjų kelerių metų tendencijos rodo, jog lietuviai vis drąsiau išbando naujus gaminius,...

Top naujienos

Rajono mokykloje dirbanti mokytoja atvira: ne vienas mokinys savo vietą mato užsienio braškių lysvėje (15)

1000 – tokių skaičių mokinių dar pamena mokykloje mačiusi Lazdijų Motiejaus Gustaičio...

Ultimatumas Lietuvai: nesusipratimų virtinė ir keistos pasekmės sugriovė seną mitą (258)

Šimtmečius gyveno kaip vyras su žmona. Buvo visko – ir barnių, ir susitaikymų. Tačiau staiga...

Snygis baigėsi, vairuotojų problemos ne – automobiliu geriau niekur nevažiuoti (123)

Vilniaus vairuotojams prieššventinė savaitė, panašu, taps rimtu išbandymu nervams. Antradienį...

Karolinos Liukaitytės vyras susidūrė su rimtais nemalonumais: verslininkas nuteistas dėl milijoninės aferos (17)

Antradienį Generalinė prokuratūra paviešino informaciją apie laisvės atėmimo bausmę, kuri...

Didžiausio Ukrainos uosto darbuotojai po Rusijos agresijos: taip blogai nebuvo dešimtmečiais (1)

Mariupoliui , pagrindiniam Ukrainos prekybiniam uostui, atėjo sunkūs laikai, rašo BBC. Išties...

Seimo narys Robertas Šarknickas – Santaros klinikose (55)

Seimo narys Robertas Šarknickas pirmadienio vakarą atsidūrė Vilniaus universitetinės...

Iš visos Lietuvos atvažiuoja apžiūrėti vilkaviškiečių šeimos papuošto namo: antro tokio tikrai nėra (69)

Galima pamanyti, kad šiuose namuose įsikūręs pats Kalėdų senelis. DELFI redakciją pasiekė...

Ekspertė apie kalėdinę antį: kepant svarbiausia ne receptas anties su figomis receptas

Neabejotina Kalėdų stalo puošmena – kepta antis . Vis daugiau lietuvių nebeįsivaizduoja...

Gražiausios eglutės rinkimai: parodykite visiems savo namų ir miesto puošmeną fotografuok, siųsk ir balsuok (5)

Nors daugelis aptarinėja tik šalies miestų Kalėdų egles, kiekvienas Lietuvos gyventojas taip...