aA
Atslūgus šventiniam maratonui šmaikštieji virtuvės virtuozai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas vėl kviečia pasisemti skanių idėjų. Šį kartą Gian Luca kviečia pagaminti, anot Ali, itališką kugelį – bulvių pyragą, o Ali dalijasi daug pastangų nereikalaujančio, bet nuodėmės verto deserto – šokoladinio suflė su avietiniais ledais receptu.
Itališkas bulvių pyragas
© Organizatorių nuotr.

Nauji receptai ir patarimai tiesiai iš profesionalų lūpų – televizijos laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Bulvių pyragas

Reikės:

  • 0,5 kg bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinėlės
  • 20 g sviesto
  • saujos džiūvėsėlių
  • bulvių prieskonių
  • druskos
  • pipirų
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 100 g ementalio sūrio
  • 100 g gorgoncolos sūrio
  • 100 g virto kiaulienos kumpio
  • šviežių žalumynų: laiškinių česnakų, bazilikų arba rozmarinų

Gaminimas:

  1. Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve.
  2. Tarkius sumaišyti su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais.
  3. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
  4. Plačią kepimo formą ištepti sviestu ir dugną bei sieneles padengti džiūvėsėliais.
  5. Sudėti tarkius ir paspaudžiant išlyginti.
  6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
  7. Ant iškepusio pagrindo išdėlioti kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstyti tarkuotu parmezanu.
  8. Vėl pašauti į orkaitę ir kepti apie 10 minučių, kol išsilydys sūris.
  9. Patiekti pabarstytą turimais žalumynais.
Šokoladinis suflė
Šokoladinis suflė
© Organizatorių nuotr.


Šokoladinis suflė su avietiniais ledais

Suflė reikės:

  • 40 g sviesto
  • 35 g miltų
  • 3 g druskos
  • 110 g kiaušinių baltymų masės (arba 4 kiaušinių baltymų)
  • 70 g kiaušinių trynių masės (arba 4 kiaušinių trynių)
  • 110 g cukraus
  • 180 g pieno
  • netirpios cukraus pudros

Ledams:

  • 500 g šaldytų aviečių
  • 500 g grietinėlės
  • 50 g cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Kepimo formelių vidų ištepti sviestu, apibarstyti cukrumi ir sudėti į šaldytuvą.
  2. Ištirpinti sviestą, suberti į jį miltus ir druską, gerai išmaišyti.
  3. Puode kaitinti pieną kartu su cukrumi. Kai pienas pradeda garuoti, sudėti sviesto ir miltų masę nuolat maišant šluotele. Kaitinti ir maišyti, kol masė taps vientisa ir sutirštės.
  4. Nukelti nuo ugnies ir suberti į ją šokoladą bei gerai išmaišyti.
  5. Tada po truputį supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti. Masę šiek tiek atvėsinti.
  6. Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Suversti juos į pravėsusią šokolado masę ir atsargiai išmaišyti.
  7. Konditeriniu maišeliu užpildyti iš šaldytuvo išimtas formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
  8. Iškepusių suflė viršų apibarstyti netirpia cukraus pudra.
  9. Šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti.
  10. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti.
  11. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su šokoladiniu suflė.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rauginti kopūstai ir silkė kitaip: iš naujo atrado nuo seno lietuvių mėgstamus receptus (24)

Nežinau, kaip jūs, bet raugintais dalykais virtuvėje aš niekada nesižavėjau. Sako, natūralu,...

Beata Nicholson: jei atsibodo kugelis – išbandykite cukinijų apkepą (32)

„Kai rašiau savo kepinių knygą, metus valgiau pyragus, pyragaičius, tortus, duoną, keksiukus,...

Rudenį namai pakvimpa pyragais: 3 receptai, kurie sušildys

Geras filmas ar knyga, garuojantis puodelis arbatos ir nuostabaus skonio pyragas . Argi tai neskamba...

Garsių virtuvės šefų paslaptys: kaip keptuvėje greitai išsivirti rudeninę sriubą ir nustebinti lengvai pagaminamu tortu (2)

Kol dar grybų sezonas nesibaigė ir vis dar turguje galima aptikti paskutiniųjų šviežių uogų,...

Iš viešnagės Amerikoje parsivežė ir naujų receptų: tikri amerikietiški pusryčiai ir jūsų virtuvėje (21)

Kiekvienas besisvečiuojantis Amerikoje greitai pastebi išskirtinius amerikiečių valgymo ir...

Top naujienos

Ar tikrai emigrantai kraunasi lagaminus? Skambina ir studentai, ir pensininkai (128)

Į kurią pusę labiau krypsta lietuvių akys: į Londoną ar į Lietuvą? Grįžtančių tikrai yra,...

Skandalu virtusi reforma varo į neviltį: mokiniai rado, kur gauti maisto – šluoja viską valgyklos visai ištuštėjo (255)

Netyla diskusijos ir skandalai dėl pasikeitusių reikalavimų mokyklų valgyklų patiekalams. Kol...

Gydytoja Cikanavičiūtė apie riebalus: papasakojo viską, kas jums nutylima

Riebalai – viena pagrindinių maistinių medžiagų, pastaruoju metu kelianti daug diskusijų ir...

Gyvenimo audrų nublokšti gyvena sąvartyne: trijų kambarių „buveinė“ saugo liūdnas paslaptis (143)

Pokalbio pradžioje 63 metų buvusi kaunietė Nijolė tikino, kad Jonavos sąvartyne gyvena nuo 2012...

Diktatoriai ja žavėjosi, o Baltieji rūmai šiurpo dėl vizitų be jokio įspėjimo pilotui liepė apsukti lėktuvą, nes pamiršo nusipirkti sūrio (9)

Buvusi pirmoji Filipinų ponia Imelda Marcos veikiausiai viena prieštaringiausiai vertinamų šių...

Rimvydas Valatka. Kas rūpinasi Skvernelio kojinėmis ir Kirkilo bičiulių vynais? (131)

Kartą, kai Prezidentu buvo išrinktas Brazauskas, Prezidentūroje apsigyveno toks Buzūnas. Niekas...

Oficialiai išsiskyrė Natalija ir Sigitas Martinavičiai (42)

Kaunietis verslininkas Sigitas ir papuošalų kūrėja Natalija Martinavičiai oficialiai pasuko...

„Neptūnas“ po atkaklios kovos palaužė „Juventus“ pasipriešinimą (3)

Gerą formą demonstruojantis Klaipėdos „Neptūnas“ (6-1) turėjo vargo, tačiau sugebėjo...

Pardavęs žvejybos laivus įsigijo salą Tailande ir pavertė rojaus kampeliu

Jau keletą dešimtmečių vietiniai stengiasi paversti Koh Talu gamtos sanatorija. Jiems puikiai...

Rafailas Karpis apie gyvenimą su Elza ir Ana iš Ledo šalies: visus mano iššūkius užgožia džiaugsmai (3)

Operos solisto Rafailo Karpio po koncertų bei gastrolių namie laukia itin moteriškas kolektyvas –...