Atslūgus šventiniam maratonui šmaikštieji virtuvės virtuozai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas vėl kviečia pasisemti skanių idėjų. Šį kartą Gian Luca kviečia pagaminti, anot Ali, itališką kugelį – bulvių pyragą, o Ali dalijasi daug pastangų nereikalaujančio, bet nuodėmės verto deserto – šokoladinio suflė su avietiniais ledais receptu.
Itališkas bulvių pyragas
© Organizatorių nuotr.

Nauji receptai ir patarimai tiesiai iš profesionalų lūpų – televizijos laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Bulvių pyragas

Reikės:

  • 0,5 kg bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinėlės
  • 20 g sviesto
  • saujos džiūvėsėlių
  • bulvių prieskonių
  • druskos
  • pipirų
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 100 g ementalio sūrio
  • 100 g gorgoncolos sūrio
  • 100 g virto kiaulienos kumpio
  • šviežių žalumynų: laiškinių česnakų, bazilikų arba rozmarinų

Gaminimas:

  1. Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve.
  2. Tarkius sumaišyti su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais.
  3. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
  4. Plačią kepimo formą ištepti sviestu ir dugną bei sieneles padengti džiūvėsėliais.
  5. Sudėti tarkius ir paspaudžiant išlyginti.
  6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
  7. Ant iškepusio pagrindo išdėlioti kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstyti tarkuotu parmezanu.
  8. Vėl pašauti į orkaitę ir kepti apie 10 minučių, kol išsilydys sūris.
  9. Patiekti pabarstytą turimais žalumynais.
Šokoladinis suflė
Šokoladinis suflė
© Organizatorių nuotr.


Šokoladinis suflė su avietiniais ledais

Suflė reikės:

  • 40 g sviesto
  • 35 g miltų
  • 3 g druskos
  • 110 g kiaušinių baltymų masės (arba 4 kiaušinių baltymų)
  • 70 g kiaušinių trynių masės (arba 4 kiaušinių trynių)
  • 110 g cukraus
  • 180 g pieno
  • netirpios cukraus pudros

Ledams:

  • 500 g šaldytų aviečių
  • 500 g grietinėlės
  • 50 g cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Kepimo formelių vidų ištepti sviestu, apibarstyti cukrumi ir sudėti į šaldytuvą.
  2. Ištirpinti sviestą, suberti į jį miltus ir druską, gerai išmaišyti.
  3. Puode kaitinti pieną kartu su cukrumi. Kai pienas pradeda garuoti, sudėti sviesto ir miltų masę nuolat maišant šluotele. Kaitinti ir maišyti, kol masė taps vientisa ir sutirštės.
  4. Nukelti nuo ugnies ir suberti į ją šokoladą bei gerai išmaišyti.
  5. Tada po truputį supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti. Masę šiek tiek atvėsinti.
  6. Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Suversti juos į pravėsusią šokolado masę ir atsargiai išmaišyti.
  7. Konditeriniu maišeliu užpildyti iš šaldytuvo išimtas formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
  8. Iškepusių suflė viršų apibarstyti netirpia cukraus pudra.
  9. Šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti.
  10. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti.
  11. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su šokoladiniu suflė.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Minkštučiai ir be galo kvapnūs veganiški pusryčių blyneliai (8)

Šie blyneliai be galo skanūs ir sužavės savo tekstūra – jie tokie minkštučiai, o jau...

Atostogos prie jūros – idėjos sveikiems užkandžiams paplūdimyje

Nors dauguma žmonių įprastai stengiasi laikytis sveikesnės mitybos principų, tačiau atėjus...

Desertas, kuriam neprireiks marių laiko: nepakartojamas šokoladinis pyragas (2)

Būna dienų, kai norisi kažko greito, paprasto ir skanaus. Šis desertas yra vienas tokių, kuriam...

Ant grotelių kepti desertai: dūmo aromatas nustebins smaližius

Be ant laužo keptos mėsos ar žuvies dažnas neįsivaizduoja savo vasaros iškylos, o ar esate...

Tinginių vakarienei – cukinijų blyneliai (3)

Šis receptas yra paprastas ir greitai paruošiamas, todėl itin tiks tingioms vakarienėms ....

Top naujienos

Lietuvoje bus karšta kaip pirtyje (8)

Visą savaitę Lietuvoje laikysis šilti, tvankūs ir lietingi orai

Kroatų treneris po finalo: leiskite man pasakyti vieną sakinį teisėjui Deschampsas: ar mes – gražūs čempionai? (344)

Kroatijos rinktinei nepavyko tapti devintąja pasaulio čempione istorijoje – išrinktųjų klube...

Dar viena Šaro pergalė: White'as lieka „Žalgiryje“ Toupane'o ateitis paaiškės greitu metu (8)

Amerikietis Aaronas White'as ir toliau rungtyniaus Kauno „Žalgirio“ komandoje. Praėjusią...

Oskaras Koršunovas Prancūzijos pergalę čempionate sutinka mylimosios šalyje: aplink tik džiaugsmas ir euforija (15)

Šiuo metu teatro festivalyje Pietų Prancūzijoje dalyvaujantys režisierius Oskaras Koršunovas ir...

Nežabota Kremliaus fantazija: NATO pajėgas Baltijos šalyse palygino su naciais (431)

Adažių poligone, Latvijoje, įsikurs tarptautinė NATO divizija „Šiaurė“, – tokia žinute...

Automobilių baterijų ateitis: ką naudosim ir kiek važiuosim? (13)

Pastarąjį dešimtmetį elektriniai automobiliai nebūtų galėję taip sparčiai tobulėti, jei...

Grenlandijoje mokslininkams pavyko užfiksuoti įspūdingą reginį (2)

Rytų Grenlandijoje mokslininkai vaizdo įraše užfiksavo neįtikėtiną įvykį: akimirką, kai...

Prinokę ir žali bananai turi skirtingą poveikį sveikatai: ką reikia žinoti? (20)

Vieni žmonės mėgsta pusžalius bananus, kiti – prinokusius iki rudumo. Tačiau ar tarp tokių...

Macronas šėlo VIP ložėje, Kroatijos prezidentė neatsiliko – dalijo bučinius ranką spaudė Putinas (164)

Pasaulio čempionato finale laimėjusios Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas nevaldė...

Kaip Izraelis per 3 minutes numušė 5 sovietų „MiG'us“ (348)

1970 metų liepos 30 dieną Izraelio karinės oro pajėgos iš dangaus nubloškė penkis sovietų...