Nauji receptai ir patarimai tiesiai iš profesionalų lūpų – televizijos laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.
Bulvių pyragas
Reikės:
- 0,5 kg bulvių
- 1 kiaušinio
- 100 g grietinėlės
- 20 g sviesto
- saujos džiūvėsėlių
- bulvių prieskonių
- druskos
- pipirų
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio
- 100 g ementalio sūrio
- 100 g gorgoncolos sūrio
- 100 g virto kiaulienos kumpio
- šviežių žalumynų: laiškinių česnakų, bazilikų arba rozmarinų
Gaminimas:
- Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve.
- Tarkius sumaišyti su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais.
- Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
- Plačią kepimo formą ištepti sviestu ir dugną bei sieneles padengti džiūvėsėliais.
- Sudėti tarkius ir paspaudžiant išlyginti.
- Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
- Ant iškepusio pagrindo išdėlioti kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstyti tarkuotu parmezanu.
- Vėl pašauti į orkaitę ir kepti apie 10 minučių, kol išsilydys sūris.
- Patiekti pabarstytą turimais žalumynais.
Šokoladinis suflė su avietiniais ledais
Suflė reikės:
- 40 g sviesto
- 35 g miltų
- 3 g druskos
- 110 g kiaušinių baltymų masės (arba 4 kiaušinių baltymų)
- 70 g kiaušinių trynių masės (arba 4 kiaušinių trynių)
- 110 g cukraus
- 180 g pieno
- netirpios cukraus pudros
Ledams:
- 500 g šaldytų aviečių
- 500 g grietinėlės
- 50 g cukraus pudros
Gaminimas:
- Kepimo formelių vidų ištepti sviestu, apibarstyti cukrumi ir sudėti į šaldytuvą.
- Ištirpinti sviestą, suberti į jį miltus ir druską, gerai išmaišyti.
- Puode kaitinti pieną kartu su cukrumi. Kai pienas pradeda garuoti, sudėti sviesto ir miltų masę nuolat maišant šluotele. Kaitinti ir maišyti, kol masė taps vientisa ir sutirštės.
- Nukelti nuo ugnies ir suberti į ją šokoladą bei gerai išmaišyti.
- Tada po truputį supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti. Masę šiek tiek atvėsinti.
- Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Suversti juos į pravėsusią šokolado masę ir atsargiai išmaišyti.
- Konditeriniu maišeliu užpildyti iš šaldytuvo išimtas formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
- Iškepusių suflė viršų apibarstyti netirpia cukraus pudra.
- Šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti.
- Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti.
- Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su šokoladiniu suflė.
Skanaus!