Šiais receptais ir savo patarimais virtuvės šefai dalinsis TV3 kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žadama pranešime spaudai.

Sluoksniuotos tešlos užkandžiai su sūrio lazdelėmis

Reikės:

  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 4 riekelės vytinto kumpio
  • 16 griežinėlių mėgstamos dešros (saliamio ir čioriso)
  • 12 sūrio lazdelių
  • 1 kiaušinio
  • konservuotų saulėje džiovintų pomidorų
  • konservuotų grilintų baklažanų
  • mėgstamų prieskonių
  • žiupsnelio miltų

Gaminimas:

  1. Ant darbastalio pabarstyti miltų ir patiesti 6 mažuosius sluoksniuotos tešlos stačiakampius. Perpjauti juos per pusę skersai. Ant keturių puselių uždėti po kumpio riekelę, ant kitų keturių puselių uždėti po 4 griežinėlius mėgstamos dešros, ant likusių puselių uždėti turimų konservuotų daržovių.
  2. Sūrio lazdeles apvolioti prieskoniuose. Geriausia naudoti prieskonius be druskos. Jei prieskoniai su druska – apvolioti negausiai.
  3. Vieną tešlos kraštą išilgai patepti kiaušinio plakiniu ir susukti ritinėlį bei užspausti, kad kitas tešlos kraštas priliptų prie kiaušinio plakinio. Ritinėlių viršuje skersai peiliu padaryti negilias įpjovas ir ištepti paviršių kiaušinio plakiniu.
  4. Galima supjaustyti ritinėlius 3–4 cm storio gabaliukais prieš kepimą arba po jo.
  5. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.

Lazdyno riešutų pyragas su pieninio šokolado kremu

Lazdyno riešutų pyragas su pieninio šokolado kremu

Pyragui reikės:

  • 100 g lazdyno riešutų
  • 60 g cukraus pudros
  • 30 g miltų
  • 30 g cukraus
  • 120 g kiaušinių baltymų masės (4 kiaušinių baltymai)
  • žiupsnelio cinamono

Kremui:

  • 130 g grietinėlės
  • 300 g pieninio šokolado

Papuošimui:

  • juodojo šokolado pabarstukų arba drožlių
  • cukraus pudros
  • šviežios mėtos lapelių
  • kreminio mėlyno pelėsio sūrio

Gaminimas:

  • Smulkintuve sumalti lazdyno riešutus kartu su cukraus pudra ir miltais.
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų ir į juos suberti riešutų mišinį. Iš lėto viską išmaišyti iki vientisos masės.
  • Gautą tešlą sudėti į kepimo formą ir išlyginti. Paviršių apibarstyti cinamonu. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.
  • Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Gautą vientisą masę užpilti ant iškepto pyrago į kepimo formą. Paviršių gražiai išlyginti ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų ir sustingtų kremas. Atvėsusį pyragą išimti iš kepimo formos, apibarstyti šokolado pabarstukais arba drožlėmis.
  • Patiekti su kreminiu mėlyno pelėsio sūriu, apibarstyti cukraus pudra ir papuošti šviežios mėtos lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)