Prie sriubos Gian Luca siūlo orkaitėje skrudintą duoną, kuri gali būti puikus priviliojimo būdas, kad visą patiekalą suvalgytų net patys mažiausieji.

Savo receptu savaitgaliui dalijasi ir profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. Šį kartą jis siūlo išmėginti lengvai pagaminamą nekeptą maskarponės sūrio ir šokolado tortą su šviežiomis avietėmis.

Kaip tinkamai virti sriubą, kad daržovės išliktų traškios ir nevirstų koše, kaip patobulinti dviejų dalių kepimo formą, kad jis nepraleistų skysčių pro tarpus, bei daug kitų kulinarinių ir konditerinių triukų – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Tiršta itališka keturių grūdų sriuba su daržovėmis

Sriubai reikės:

  • 100 g avižų grūdų (kruopų)
  • 100 g miežių grūdų (kruopų)
  • 100 g sorų grūdų (kruopų)
  • 100 g raudonųjų arba laukinių ryžių
  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 4 vidutinių bulvių
  • 1 didelės morkos
  • 1 saliero stiebo
  • 1 svogūno
  • 1 nuluptos česnako skiltelės
  • 1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro
  • 3 arb. š. arba 2 kubelių sultinio
  • saujelės tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 stiklinės balto sauso vyno
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • žiupsnelio druskos

Brusketoms reikės:

  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • šviesios itališkos duonos

Gaminimas:

  1. Grūdus iš vakaro pamerkti vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą nupilti vandenį.
  2. Bulves supjaustyti mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą taip pat smulkiai sukapoti.
  3. Užvirti 2 litrus vandens ir ištirpinti jame sultinį. Palikti puodą karštai.
  4. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5 min. pakepinti česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberti smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinti 5 min. Suberti bulves, išmaišyti ir vėl kepti 5 min. Tada suberti išbrinkusius visus grūdus ir pupeles. Išmaišyti ir paskrudinti 5 min. Supilti baltą vyną, gerai išmaišyti. Tada supilti 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir pridengtame puode virti 40 min. Retkarčiais pamaišyti. Jei sumažėja skysčio, įpilti sultinio, bet nepersistengti, nes sriuba turi būti tiršta. Įberti druskos, jei trūksta.
  5. Kol sriuba verda, pasiruošti brusketas. Itališką duoną supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti kepimo skardoje. Pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10–15 min., kol gražiai apskrus.
  6. Patiektą sriubą apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Pyragui reikės:

  • 350 g avižinių sausainių
  • 100 sviesto
  • 1 žaliosios citrinos (laimo)
  • 350 g maskarponės sūrio
  • 300 g juodojo šokolado
  • 150 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

Dekoravimui reikės:

  • 400 g grietinėlės
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • šviežių aviečių arba kitų uogų
  • juodojo šokolado drožlių arba pabarstukų

Gaminimas:

  1. Sausainius susmulkinti iki smulkių trupinių ir įtarkuoti į juos žaliąją dalį laimo žievelės. Trupinius užpilti išlydytu sviestu ir gerai išmaišyti. Suberti juos į kepimo formą, išlyginti ir nuo vidurio suspausti, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Įdėti į šaldytuvą 10 min., kad sustingtų.
  2. Prikaistuvyje pašildyti maskarponės sūrį, kad suskystėtų. Perpilti maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberti cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti. Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir iš lėto supilti jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišyti iki vientisos masės ir supilti ant sustingusio sausainių pagrindo. Įdėti į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.
  3. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standžių putų.
  4. Konditeriniu maišeliu dekoruoti sustingusio torto paviršių. Išdėlioti šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstyti cukraus pudra ir juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.

Skanaus!

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)