Trupininis obuolių pyragas 4 asmenims, jį pasigaminsite maždaug per 15-20 minučių.
Sudedamosios dalys:
- 180 g cukraus
- 8 obuolių
- 15 g sviesto
- 1 kavos šaukštelis malto cinamono
- 8 bretoniški sviestiniai sausainiai „palets“
Paruošimas:
Obuolius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Pašalinkite sėklas bei kotelius ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Cukrų paskleiskite ant kaitlentės ir nustatykite 180 °C temperatūrą. Kai cukrus ims karamelizuotis, įdėkite sviesto.
Tada sudėkite obuolių gabalėlius, suberkite cinamoną ir viską maišykite su susidariusia karamele.
Temperatūrą sumažinkite iki 100 laipsnių. Leiskite kepti, kol sumažės išsiskyrusių sulčių kiekis, nuolat maišykite.
Bretoniškų sviestinių sausainių „palets“ trupintais gabalėliais pabarstykite visą masę. Galite ptiekti su ledų rutulėliu.